Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

.
.
.
.
.

El projecte EUROLogin20 estén la seua duració fins a octubre

  • 23 de maig de 2022
Image de la noticia

L'Agència Executiva Europea en els àmbits de la Salut i Digital (HaDEA) ha confirmat l'extensió del projecte EUROLogin20, l'objectiu del qual és integrar la Infraestructura de Serveis Digitals (DSI) d'identificació electrònica (eID) en els sistemes dels tres proveïdors europeus d'intercanvi electrònic de dades (EDI) participants. La data actual de finalització, com es va anunciar en la reunió del consorci que es va celebrar la setmana passada, és el 31 d'octubre d'enguany.

La incorporació de DSI en els sistemes que desenvolupa el projecte és una peça clau a l'hora de permetre a ciutadania i empreses europees la identificació digital amb la qual realitzar transaccions o qualsevol clase de gestió, amb independència del país en el qual es localitzen.

Durant aquests últims mesos, les entitats participants en la iniciativa s'han posat en contacte amb el seu corresponent servei nacional del node eIDAS i han sol·licitat formalment el suport d'un operador. També han treballat, entre altres tasques, en l'anàlisi i el disseny del mòdul d'identificació electrònica a implementar i integrar en els serveis electrònics seleccionats.

La Comissió Europea cofinança el projecte a través del programa CEF Telecom gestionat per HaDEA. Generix, Nubilaria i headOn, de França, Itàlia i els Països Baixos respectivament, formen part d'aquesta Acció coordinada per l’IRTIC.

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d'IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.