Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

.
.
.
.
.

El projecte de lliurament electrònic AS4EDI2020 finalitza després de 20 mesos de treball

  • 29 de setembre de 2022
Image de la noticia

El projecte europeu «AS4EDI2020. Implementation of the CEF eDelivery AS4 Profile across Europe» conclou a la fi d'aquest setembre després de 20 mesos de treball. La iniciativa permetrà que un gran nombre d'entitats europees utilitzen els serveis de lliurament electrònic compatibles amb el protocol AS4 proporcionats pels membres del consorci AS4EDI2020, contribuint així a l'expansió dels serveis de lliurament electrònic registrat (ERDS) eIDAS i a l'ús de la comunicació xifrada segura entre les administracions públiques, les empreses i la ciutadania.

D'aquesta manera, amb la finalització de la iniciativa, Validated ID, d’Espanya; Pantarei Soluzioni Informatiche, S.A.T.A. i Promofarma, d’Itàlia; Ionite de Païses Baixos, Globaltnet de Letònia i Goldman de Xipre permeten als seus usuaris i clients accedir a l'intercanvi transfronterer de documents electrònics basant-se en el perfil eDelivery AS4.

Per a clausurar la iniciativa, els membres del consorci van tindre una última reunió per a definir els últims passos a seguir. En l'escenari transfronterer actual, el funcionament d'aquests punts d'accés beneficiarà a un gran nombre de clients de diferents Estats membre, incloses institucions públiques i empreses de diversos sectors empresarials, com el comerç al detall, la manufactura, el turisme, la banca i el sector de la salut.

AS4EDI2020 és una iniciativa cofinançada per la Comissió Europea a través del programa CEF Telecom gestionat per l'Agència Executiva de Salut i Digital (HaDEA). S'ha desenvolupat des de febrer de 2021 fins a setembre de 2022.

 

Pàgina webhttps://cef.uv.es/AS4EDI2020/index.php/en/

Pàgina d’INEA, ara HaDEA: https://ec.europa.eu/inea/en/connecting-europe-facility/cef-telecom/2020-eu-ia-0024

Acord número: INEA/CEF/ICT/A2020/2306375

Acció número: 2020-EU-IA-0024

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d’IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.