Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

.
.
.
.
.

El projecte SILKNOW, candidat a rebre el Premi del Públic d'Europa Nostra amb el teu vot fins a l’11 de setembre

  • 5 de setembre de 2022
Image de la noticia

El projecte SILKNOW, coordinat pel departament d'Història de l'Art i l’IRTIC de la Universitat de València, i desenvolupat per entitats d'Espanya, Itàlia, França, Alemanya, Eslovènia i Polònia, ha rebut el Premi del Patrimoni Europeu, també conegut com a Premi Europa Nostra, en la categoria d'Investigació. Així mateix, opta al Premi del Públic i qualsevol persona interessada pot contribuir amb el seu vot al fet que obtinga aquest guardó a través d'un enllaç fins a l’11 de setembre.

Per a dur a terme la votació del projecte SILKNOW, és necessari anar a l'enllaç https://vote.europanostra.org/. A continuació, han de triar-se tres projectes: el primer d'ells, que pot ser SILKNOW, rebrà 3 punts, mentre que el segon rebrà 2 i el tercer 1.

A continuació, es rebrà un correu electrònic que permetrà confirmar el vot. Només així se sumarà als punts que reben la iniciativa, de manera que és un pas imprescindible. En cas que no aparega en la bústia d'entrada del client de correu, és convenient revisar la carpeta de l’spam per si de cas.

Una vegada confirmat el vot, no pot canviar-se, i solament pot realitzar-se una vegada. L'adreça de correu, que en cap moment es fa pública, funciona com a identificador personal, de manera que no es pot votar per una tercera persona emprant una adreça de correu utilitzada anteriorment.

Així mateix, és possible votar al mateix país més d'una vegada únicament en el cas que la iniciativa incloga entitats de diversos territoris, així com deixar comentaris en els projectes favorits que podrien aparéixer en la pàgina web d'Europa Nostra. El Premi del Públic està valorat en 10.000 euros.

SILKNOW és un projecte d'Horitzó 2020 que, de 2018 a 2021, ha produït eines digitals més enllà de les tecnologies actuals per a millorar la nostra comprensió i conservació del patrimoni europeu de la seda. El projecte ha aplicat la investigació en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) d'última generació per a satisfer les necessitats dels usuaris en diversos àmbits, com els museus, l'educació, el turisme i les indústries culturals i creatives.

La Universitat de València, GARIN 1820 S.A. i l’Instituto Cervantes, d’Espanya; Centre National de la Recherche Scientifique - Lyon 2 i EURECOM, de França; Universita Degli Studi di Palermo, d’Itàlia; Institut Jozef Stefan, d’Eslovènia; Gottfried Wilhelm Leibniz Universitaet Hannover, d’Alemanya i Monkeyfab, de Polònia, han participat en SILKNOW.

La cerimònia de lliurament de premis i anunci de la iniciativa guanyadora del Premi del Públic tindrà lloc el 26 de setembre en l'Òpera Estatal de Praga. Aquesta celebració forma part dels Premis Europeus del Patrimoni, que se situen en la Cimera Europea del Patrimoni Cultural 2022 que se celebra del 25 al 27 del mateix mes.

La data límit per a votar SILKNOW i els altres projectes en el Premi del Públic és l’11 de setembre, participa!