Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

.
.
.
.
.

Els usuaris finals de Lince 3 de la DGT reben formació sobre la modernització de l'aplicació

  • 10 de juny de 2022
Image de la noticia

L’IRTIC ha acollit entre el dilluns 6 i el dijous 9 de juny la formació sobre l'aplicació per a la gestió de successos de trànsit en carretera Lince 3, destinada al personal del Centre de Gestió de Trànsit del Llevant de la Direcció General de Trànsit (DGT) i als agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil de l'àrea d'influència d'aquest. L'activitat forma part de la modernització dels sistemes de gestió de trànsit de la DGT que realitza l'institut d'investigació des de 2021 i durant els següents quatre anys.

Aquesta acció s'ha emmarcat en una sèrie de jornades que estan tenint lloc per tots els Centres de Gestió de Trànsit d'Espanya. A causa de l'evolució de l'aplicació Lince 3, els col·lectius anteriorment citats, usuaris finals que utilitzaran l'eina, s'han posat al dia de les noves funcionalitats.

La formació impartida a València en aquesta ocasió s'ha dividit en dues edicions a la qual han assistit dos grups diferents. L'ha duta a terme l'equip del grup d'investigació LISITT de l'Institut de Robòtica junt amb responsables de la DGT.

En aquest sentit, el LISITT s'ocupa des d'octubre de l'any passat i fins a 2025 de la integració del sistema de la DGT amb els nous d'altres administracions i de projectes ja en marxa, l'optimització d'aplicacions, l'avaluació de noves tecnologies i l'adaptació al nou Reglament General de Protecció de Dades i estàndards europeus, entre altres tasques.