Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

L'alumnat del màster en Cirurgia Robòtica de la UV examina els simuladors i noves tecnologies que usarà en quiròfan

  • 31 de maig de 2024
Image de la noticia

L'alumnat del Màster Propi en Cirurgia Robòtica i Endoscòpica Avançada de la Universitat de València (UV) ha visitat les instal·lacions de l'IRTIC com a part de la docència del títol. La sessió ha presentat les tecnologies que ells estudien a l'aula i utilitzaran en quiròfan, així com simuladors i cursos de formació disponibles, entre altres temes.

Els objectius del màster de cirurgia robòtica són conéixer els principis de la cirurgia laparoscòpica, toracoscòpica i robòtica, així com l'instrumental endoscòpic i robòtic. També se centra a treballar habilitats en les diferents cirurgies de les principals especialitats quirúrgiques, utilitzant els simuladors de manera progressiva per a això.

Així mateix, el maneig, sutura i lligadura de les diferents estructures anatòmiques forma part de l'aprenentatge, a més d'aprendre a manipular la consola i la coordinació dels braços endoscòpics del robot daVinci. En conclusió, el títol aconsegueix que la persona especialista en cirurgia domine les tècniques quirúrgiques del futur.

El màster en Cirurgia Robòtica i Endoscòpica Avançada involucra a la Universitat de València, el Consorci Hospital General Universitari de València i la Fundació Investigació Hospital General Universitari de València a través de la Càtedra en Cirurgia Robòtica i Avançada de la UV.