Logo de la Universitat de València Logo Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions Logo del portal

ARBIT celebra tres esdeveniments multiplicadors a Turquia i Espanya per a compartir resultats i tractar l'eficàcia de la RA

  • 21 de juny de 2023
Image de la noticia

El consorci del projecte Erasmus+ ARBIT ha celebrat tres esdeveniments multiplicadors els dies 23, 25 i 30 de maig en Konya, Turquia, i les ciutats espanyoles Àvila i Valladolid, respectivament. En les trobades, s'han tractat els resultats més importants sobre la tecnologia desenvolupada, actuacions relacionades amb alumnat amb trastorn de l'espectre autista (TEA) i eficàcia de la realitat augmentada (RA).

Aquesta acció té com a objectiu a adaptar i personalitzar l'eina de realitat augmentada denominada Pictogram Room, desenvolupada prèviament amb el suport de la Fundació Orange, perquè la puga utilitzar alumnat dels tres col·legis participants. També té com a objectiu definir protocols per a aquesta adaptació que puguen ser replicats en altres llocs i realitzar un estudi d'investigació per a comprovar la seua eficàcia en l'entrenament d'aquests alumnes en el coneixement del cos, l'assenyalament i la imitació.

Així mateix, inclou el desenvolupament de materials de formació per a professorat i produir un curs massiu obert en línia (MOOC) per a millorar les seues competències en el camp de la imitació i l'autisme mitjançant l'ús de les tecnologies de RA.

El primer de les trobades, a la ciutat turca Konya, va reunir 115 persones i es va centrar en l'autisme i la importància del coneixement del cos per als xiquets amb autisme. A més, es va provar programari de Pictogram Room desenvolupat per al projecte i els professors de Turquia, Bulgària i Espanya van mostrar l'impacte de l'acció en el seu desenvolupament professional. Per a acabar, el coordinador d’ARBIT, Gerardo Herrera, de la Universitat de València, va fer una presentació sobre la plataforma MOOC de la iniciativa.

Respecte al segon esdeveniment, a Àvila, es va centrar en les dades d'escolarització de l'alumnat amb TEA a Castella i Lleó i les actuacions dutes a terme de la Federación Autismo Castilla y León amb la Conselleria d'Educació de la comunitat. Quant al tercer, a Valladolid, va tractar la realitat augmentada aplicada a l'entrenament d'esquemes corporals, senyals i imitació de l'autisme.

El grup ARTEC de l’IRTIC coordina la iniciativa, en la que participa l’Ecole Pratique des Hautes Etudes de França; Fundación Adapta, Autismo Ávila, CFIE Ávila i la Federación Autismo Castilla y León d’Espanya; Direcció Provincial d’Educació de Konya i Karatay Özel Eğitim Uygulama Okulu III – Kademe de Turquia; i Association Autism de Bulgaria.

El suport de la Comissió Europea a la producció d'aquest lloc web no constitueix una aprovació dels continguts, que reflecteixen únicament les opinions dels autors, i la Comissió no es fa responsable de l'ús que puga fer-se de la informació continguda en ella.