Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

Beneficis de la facturació electrònica

  • 15 de març de 2019
Image de la noticia

La Comissió Europea promou la facturació electrònica amb l'objectiu d'automatitzar alguns processos i estalviar així costos a les empreses. A més, en unificar l'estàndard de facturació electrònica s'elimina una de les principals barreres burocràtiques i jurídiques.

La Directiva 2014/55/UE estableix quins són els criteris que permeten a una factura complir amb la normativa establida. Així, tal com estableix la Comissió Europea, una factura per a ser considerada com a normativa ha de ser rebuda en un format electrònic estructurat, és a dir, que permeta el seu tractament automatitzat i electrònic.

A més d'això, la directiva estableix que els elements essencials d'una factura i que han d'aparéixer són: identificadors del tractament i de la factura; període que abasta la factura; informació sobre el venedor; informació sobre el comprador, informació sobre el beneficiari, informació sobre el representant fiscal del venedor, referència del contracte, detalls del lliurament, instruccions per al pagament, informació sobre deduccions o càrrecs, informació sobre la partida de la factura, totals de la factura i desglossament de l'IVA.

Segons estableix la Unió Europea, la factura electrònica és la “factura emesa, transmesa i rebuda en un format electrònic estructurat que permeta el seu tractament automatitzat i electrònic”

D'aquesta manera, alguns processos seran automatitzats, estalviant costos a les empreses que treballen amb el sector públic i a les pròpies administracions. A més, en unificar l'estàndard s'elimina una de les principals barreres burocràtiques i jurídiques.

El pròxim 16 d'abril de 2019 entrarà en vigor la Directiva 2014/55/UE i totes les administracions públiques europees estaran obligades a acceptar factures digitals seguint l'estàndard europeu establit, per la qual cosa l'adopció d'aquest estàndard per part d'empreses privades els conferirà un gran avantatge enfront dels seus competidors.

Projecte POOL-TSPs
El projecte POOL-TSPs contribuirà a la difusió de la facturació electrònica ja que, des del passat 1 de juliol treballa perquè els 10 proveïdors EDI que formen part del consorci  (Babelway, eConnect, Celtrino, Aksesspunkt, Datajust, Viaduct, IN.TE.S.A., AdValvas, Officient i Unimaze) puguen actualitzar les seues solucions de facturació electrònica i adaptar-les a l'estàndard europeu.