Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

Contractes i projectes dels grups d'investigació IRTIC 2012-17

  • 17 d’octubre de 2017

Llistat dels projectes i contractes dels grups d'investigació de l'IRTIC en els últims cinc anys per a difondre i conéixer què s'està realitzant en aquest institut d'investigació

ANY 2017

Desenvolupament de sistema de posicionament 3D

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament d'un sistema de posicionament 3D basat en càmeres infraroges, amb el corresponent programari que permeta la programació d'aplicacions de realitat virtual en l'entone del disseny industrial per a l'empresa Ingevideo, S.A. L'investigador principal és Marcos Fernández.

 

Assessorament i suport tècnic

L'objecte d'aquest contracte obert és l'assessorament sobre desenvolupament d'activitats de divulgació científic/tecnològica i suport tècnic en el desenvolupament de materials de presentació i promoció de les tecnologies emprades en el sector salut: metge i farmacològic a sol·licitud de l'empresa Business To Success Consulting. L'investigador principal és Marcos Fernández.

 

Desenvolupament de sistema de simulació

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament d'un simulador combo de retroexcavadora i grua torre i d'un simulador de carretó elevador, i atorgar la llicència d'ús del programe d'ordinador i Know-how amb títol “Tecnologies de realitat virtual per al desenvolupament d'aplicacions formatives i d'entreteniment destinades a la generació, adquisició, implantació, gestió i explotació de sistemes de simulació desenvolupats a mesura” per al Servicio Nacional de Aprendizaje (SENA) a Colòmbia. L'investigador responsable d'aquest contracte és Rafael Martínez.

 

Disseny i construcció d'una aplicació Web per a la gestió de plans estratègics de la Universitat de València.

L'objecte d'aquest acord és la realització per part del LISITT d'un servei per al disseny i la construcció d'una aplicació Web per a la gestió de plans estratègics de la UV signat per Rectorat. L'investigador responsable d'aquest acord és Juan José Martínez.

 

Realització del projecte ‘Evolució del sistema CANOA i execució de la comptabilitat 2015’.

L'objecte d'aquest acord és un servei per part del LISITT per a la realització del projecte ‘Evolució del sistema CANOA i execució de la comptabilitat 2015’ signat per el Vicerector d'Economia, Infraestructures i Tecnologies de la Informació. L'investigador responsable de l'acord és Juan José Martínez.

 

Definició d'un model integral d'informació per a FACTOO

L'objecte del contracte és la realització per part de l'IRTIC del projecte d'investigació ‘Definició d'un model integral d'informació per a FACTOO’ signat per a l'empresa DATA PLATFORM, S.L., sent Juan José Martínez l'investigador responsable.

 

Manteniment de les aplicacions d'Informes Jurídics, Ajudes Socials, Ajudes de Menjador, Formació i Revisió d'Anonimització.

L'objecte del contracte és la realització del manteniment de les aplicacions d'Informes Jurídics, Ajudes Socials, Ajudes de Menjador, Formació i Revisió d'Anonimització per part de l'IRTIC per a la Agència Espanyola de Protecció de Dades Expedient 054/2017. L'investigador responsable d'aquest contracte és Ramón Cirilo.

 

Desenvolupament d'una aplicació mòbil per a la gestió de clients de la corredoria d'assegurances.

L'objecte del contracte és el desenvolupament, implementació i validació per part de l'IRTIC d'una aplicació informàtica per a dispositius mòbils IOs i Android per a la gestió de clients de la corredoria d'assegurances per a l'empresa MEDUSA SOFT, S.L., sent Juan José Martínez l'investigador responsable.

 

Assessorament i suport tècnic

L'objecte d'aquest contracte és la prestació per part de l'IRTIC de l'assessorament i desenvolupament de noves funcionalitats sobre el sistema de gestió de pacients en l'àmbit de la salut signat per a l'empresa EUTOX S.L. Ramón Cirilo és l'investigador responsable del contracte.

 

Assessorament i suport tècnic

L'objecte d'aquest contracte és la prestació per part de l'IRTIC de l'assessorament sobre Centres d'Oci més sostenibles i més eficients, ús eficient de recursos, transport eficient i sostenible, millor planificació urbana, millor gestió administrativa i millor informació a les persones per a l'empresa INTU EUROFUND VALÈNCIA, S.L.U. Juan José Martínez és l'investigador responsable d'aquest contracte.

 

Suport tècnic per al desenvolupament de components J2EE per a projectes programari.

L'objecte d'aquest treball és proporcionar suport tècnic per al desenvolupament de components J2EE per a projectes programari en els projectes de l'empresa INGENIERÍA DEL SOFTWARE Y CONSULTING S.L., sent Juan José Martínez l'investigador responsable.

 

Auditoria ètica del projecte europeu d'investigació H2020, PROTEUS (referència 687691) per a l'empresa Treelogic, Telemática y Lógica Racional para la Empresa Europea S.L. L'investigador responsable és Juan José Martínez.

 

Manteniment i allotjament dels sistemes EVALUA i DISPONE.

L'objecte d'aquest contracte és realitzar activitats de manteniment sobre les eines informàtiques EVALUA i DISPONE per a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades Exp. 039/2017, Juan José Martínez és l'investigador responsable.

 

Estudi de seguretat d'aplicació web

L'objecte d'aquest contracte és una auditoria de la seguretat d'una aplicació web que permet pujar i baixar vídeos per a l'empresa Abacanto Soluciones S.L., sent Francisco Soriano l'investigador responsable d'aquest contracte.

 

Assistència Tècnica Projectes Arc Atlàntic i EIP

L'objecte d'aquest contracte és realitzar l'assistència tècnica en els projectes europeus ‘Arc Atlàntic’ i ‘EIP’ per a la Direcció de Trànsit del Govern Basc. Exp. T-0068/17. L'investigador responsable d'aquest contracte és Francisco Soriano.

 

Suport tècnic per al gestor documental ALFRESCO

L'objecte del contracte és realitzar activitats d'administració i manteniment del Gestor Documental ALFRESCO per a la Agència Espanyola de Protecció de dades. Exp. 044/2017. L'investigador responsable d'aquest contracte és Juan José Martínez.

 

Auditoria Informàtica

L'objecte del contracte és la realització d'una auditoria informàtica i de seguretat per a determinar les accions que es van realitzar sobre un ordinador personal per part d'un treballador i verificar si es van eliminar arxius de manera massiva d'aquest ordinador sol·licitat per ADEIT – FUNDACIÓ UNIVERSITAT EMPRESA. Juan José Martínez és l'investigador responsable d'aquest contracte.

 

Manteniment de les aplicacions d'Informes Jurídics, Ajudes Socials, Ajudes de Menjador, Formació, Gestió d'Usuaris i Revisió d'Anonimització.

L'objecte del contracte és la realització del manteniment de les aplicacions d'Informes Jurídics, Ajudes Socials, Ajudes de Menjador, Formació, Gestió d'Usuaris i Revisió d'Anonimització per part de l'IRTIC per a la Agència Espanyola de Protecció de Dades Expedient 058/2017. L'investigador responsable és Ramón Cirilo.

 

Desenvolupament de mòduls programari per a la construcció d'un sistema de vendes WEB.

L'objecte del contracte és el desenvolupament d'un conjunt de component programari per a la implementació d'un sistema de vendes WEB per a l'empresa HIBERUS KVP SOLUTIONS, S.L. Juan José Martínez és l'investigador responsable d'aquest contracte.

 

Projectes europeus MedTIS, MedTIS2 i EIP

L'objecte del contracte és l'assistència tècnica per a la coordinació i desenvolupament de les accions integrades dins de la participació del SCT en els projectes europeus MedTIS, MedTIS2 i EIP a sol·licitud de el Servei Català de Trànsit a través de la Subdirecció General de Seguretat Viària, Exp. SCT-2017-124, sent l'investigador principal, Juan José Martínez.

 

Servei d'assistència tècnica Pla ITS 2017-2019

L'objecte del contracte és l'assistència tècnica per a desenvolupar el pla ITS (Sistemes Intel·ligents de Transport) 2017-2019 a sol·licitud del Servei Català de Trànsit a través de la Subdirecció General de Seguretat Viària, Exp. SCT-2017-131, sent l'investigador principal, Juan José Martínez.

 

FACe – The core platform of the Spanish public authorities to process the European Standard on electronic invoice.

La Comissió Europea ha concedit una subvenció per a dur a terme l'acció amb títol: FACe – The core platform of the Spanish public authorities to process the European Standard on electronic invoice, Número d'Acció 2016-ÉS-IA-0117 a través d'INEA (Innovation and Networks Executive Agency). L'investigador principal en l'IRTIC és Ramón Cirilo.

 

Aplicació per a la millora de la qualitat de vida de diabètics – ACADIA

L'objecte del projecte és estudiar la viabilitat de desenvolupar una eina basada en dispositius mòbils, capaç d'interactuar amb dispositius intel·ligents i amb informació disponible en el núvol que permeta als pacients obtindre recomanacions durant la seua vida diària per a millorar la seua qualitat de vida i benestar. Subvenció concedida a través de el Programa VLC-BIOMED 2016 per a la realització d'activitats preparatòries de projectes coordinats entre investigadors de la Universitat de València i de l'Hospital / IIS LA FE. L'investigador principal és Juan José Martínez.

 

Servei de suport administratiu

L'objecte d'aquest projecte és donar una descripció de l'arquitectura funcional, els requisits no funcionals, l'estructura de dades i organització de blocs funcionals que hauria de complir un sistema integral de gestió d'informació per a poder respondre a les necessitats actuals dels processos gestionats pels sistemes informàtics del Centre Nacional de Dosimetria (CND). L'investigador responsable d'aquest projecte és Juan José Martínez.

 

ANY 2016

Recerca i desenvolupament de tecnologies avançades de simulació de maquinària portuària

L'objecte d'aquest contracte és la realització d'investigació bàsica i aplicada en tecnologies i models de simulació de temps real cooperatius d'última generació, aplicables al desenvolupament de sistemes instruccionales de maquinària portuària basats en simulació en la seua Fase III. Es plantegen estudis de motors gràfics i de física basats en GPU´s i el desenvolupament d'una arquitectura de simulació genèrica robusta i eficient per a l'empresa E-Technologies Solutions, Corp., sent l'investigador responsable, Rafael Martínez.

 

Desenvolupament de solucions tecnològiques

L'objecte d'aquest acord de col·laboració, signat amb la Fundación Centro de Educación y Capacitación de la Universidad Católica del Norte de Chile, és realitzar projectes en conjunt relacionats amb la capacitació i el desenvolupament de solucions tecnològiques per a la formació de professionals conforme als requeriments de la indústria, com ara la implementació de dissenys instruccionales amb nous exercicis i de sistemes d'avaluació automàtica a través de l'ús de simuladors d'entrenaments de maquinària de mineria. L'investigador responsable d'aquest projecte és Rafael Martínez..

 

Desenvolupament de tecnologies i models de simulació

L'objecte d'aquest projecte és el desenvolupament d'un projecte d'I+D sobre tecnologies i models de simulació en temps real d'última generació, aplicables al desenvolupament de sistemes instruccionales de maquinària portuària basats en simulació, així com un servei de manteniment dels paquets de programari de simulació dels sistemes instruccionales de grues i tractor per a l'empresa Sociedad de Estiba y Desestiba del Puerto de Valencia (SEVASA). Rafael Martínez és l'investigador responsable del projecte.

 

Servei de desenvolupament de noves funcionalitats per als sistemes de difusió estadística de la DGT.

L'objecte del contracte és la prestació per part de l'IRTIC de serveis i subministraments que formen part de l'objecte del contracte signat entre l'empresa INDRA SISTEMAS, S.A. i la DGT. L'investigador responsable d'aquest contracte és Juan José Martínez.

 

Avaluació d'un sistema d'identificació de dispositius mòbils basat en Bluetooth i Wifi.

L'objecte del conveni específic de col·laboració entre l'Ajuntament de València i la Universitat de València és la realització d'una prova pilot per part del grup LISITT de l'IRTIC d'un nou equip de detecció de dispositius mòbils basat en tecnologia bluetooth i wifi aplicat a la gestió del trànsit a fi de configurar els paràmetres del sistema en un entorn real de funcionament i avaluar la capacitat del dispositiu per a obtindre informació sobre temps de viatge i matrius Origen-Destinació en un àmbit urbà. L'investigador responsable d'aquest conveni és Javier Martínez.

 

Assessorament i suport tècnic

L'objecte del contracte és la prestació per part de l'IRTIC de l'assessorament tècnic sobre l'establiment de metodologies de desenvolupament i testing d'aplicacions per a l'empresa INGENIERÍA DEL SOFTWARE Y CONSULTING S.L. L'investigador responsable d'aquest contracte és Juan José Martínez.

 

Assessorament i suport tècnic

L'objecte del contracte és la prestació per part de l'IRTIC de l'assessorament tècnic en l'àrea d'Anàlisi de Riscos en Túnels carreters, Auditories Informàtiques i de Comunicacions aplicades a sistemes de trànsit, redacció de projectes en els quals s'apliquen noves tecnologies al trànsit i transport per a UTE AUBIDE, sent Javier Martínez l'investigador responsable.

Manteniment de les aplicacions d'Informes Jurídics, Ajudes Socials, Ajudes de Menjador, Formació, Revisió d'Anonimització i Gestor Documental ALFRESCO

L'objecte del contracte és la realització del manteniment de les aplicacions d'Informes Jurídics, Ajudes Socials, Ajudes de Menjador, Formació, Revisió d'Anonimització i Gestor Documental ALFRESCO per part de l'IRTIC per a la Agència Espanyola de Protecció de Dades Expedient 011/2016. L'investigador responsable d'aquest contracte és Ramón Cirilo.

 

Contracte de serveis

L'objecte del contracte és la prestació per part de l'IRTIC dels serveis relatius a la instal·lació en uns dispositius de programari i la configuració de cada mòdul, la seua verificació en el laboratori i un servei d'atenció al client i de manteniment per a l'empresa UVAX CONCEPTS, S.L. L'investigador responsable d'aquest contracte és Juan José Martínez.

 

Manteniment de l'aplicació SIGRID

L'objecte del contracte és la realització del manteniment de l'aplicació SIGRID per part de l'IRTIC per a la Agència Espanyola de Protecció de Dades Expedient 052/2016, sent l'investigador responsable Ramón Cirilo.

 

Desenvolupament i manteniment evolutiu i correctiu de l'aplicació SIGRID

L'objecte del contracte és la realització del desenvolupament i manteniment evolutiu i correctiu de l'aplicació SIGRID per part de l'IRTIC per a la Agència Espanyola de Protecció de Dades Expedient 059/2016, sent l'investigador responsable Ramón Cirilo.

 

Projectes europeus MedTIS, MedTIS2 i EIP

L'objecte del contracte és l'assistència tècnica per a la coordinació i desenvolupament de les accions integrades dins de la participació del SCT en els projectes europeus MedTIS, MedTIS2 i EIP a sol·licitud de el Servei Català de Trànsit a través de la Subdirecció General de Seguretat Viària Exp. SCT-2016-79. L'investigador responsable d'aquest contracte és Juan José Martínez.

 

Manteniment del sistema d'informació EVALUA i DISPONE.

L'objecte d'aquest contracte és realitzar activitats de manteniment sobre les eines informàtiques EVALUA i DISPONE per a la Agència Espanyola de Protecció de Dades. Exp. 036/2016, sent Juan José Martínez l'investigador responsable.

 

Assistència Tècnica Projectes europeus ‘Connecting facility’ i ‘Arco Atlántico’

L'objecte d'aquest contracte és realitzar l'assistència tècnica en els projectes europeus ‘Connecting facility’ i ‘Arco Atlántico’ per al Departament de Seguretat del Govern Basc Exp. T-0095/16. L'investigador responsable és Francisco Soriano.

Configuració i instal·lació de 14 unitats DSI (Dispositiu Sensor Sense fil)

L'objecte d'aquest contracte és dur a terme la configuració i instal·lació de 14 unitats DSI per part de l'IRTIC a petició de l'empresa TRÁFICO Y TRANSPORTE SISTEMAS, S.A. L'Investigador responsable d'aquest contracte és Ramón Cirilo.

Instal·lació i configuració de programari

L'objecte d'aquest contracte és la instal·lació, configuració d'un programari per a la gestió d'una aula de traducció simultània en la Universitat Complutense de Madrid per a l'empresa SOROLL ELECTRONIC, S.A. Després de la finalització de la instal·lació s'impartirà el curs de formació sobre la utilització dels elements del laboratori d'interpretació. L'investigador responsable és Juan José Martínez.

 

Suport tècnic

L'objecte d'aquest contracte és oferir un suport tecnològic al manteniment de tipus correctiu, adaptatiu i perfectivo de diferents aplicatius per a dispositius mòbils dels quals és el  responsable el Servei d´Informàtica de la UNIVERSITAT DE VALÈNCIA. L'investigador responsable en l'IRTIC és Juan José Martínez.

 

Gestió del servidor REPLICA

L'objecte d'aquest contracte és proporcionar serveis d'actualització i documentació del servidor Rèplica de el SERVEI CATALÀ DE TRÀNSIT a través de la Subdirecció General de Seguretat Viària, Exp. SCT-2016-210. L'investigador responsable és Juan José Martínez.

 

Serveis informàtics

L'objecte d'aquest contracte és realitzar per a la Agència Espanyola de Protecció de Dades activitats de suport tècnic per a l'adequació del codi font a les especificitats normatives de les huit àrees d'inspecció que existeixen en l'actualitat. Exp. 065/2016. L'investigador responsable d'aquest contracte és Juan José Martínez.

 

Smart mobile energy

L'objectiu del projecte és actuar com a auditoria d'avaluació per a ajudar a entendre els beneficis potencials de la instal·lació de Vehicle-to-Grid (V2G) ‘del vehicle a la xarxa’ en tres ciutats europees: Birmingham, Berlín i València. Aquest projecte es desenvolupa dins del programa CLIMATE-KIC. L'investigador principal d'aquest projecte en l'IRTIC és Juan José Martínez.

 

GOVEIN European e-Invoicing Project: implementation of the European electronic invoice within the Public Health area.

L'objectiu de l'acció és promoure i accelerar l'adopció de la facturació electrònica en el sector de la salut. Les accions europees de facturació electrònica de GOVEIN posen en marxa un projecte per a l'intercanvi de factures electròniques amb les administracions públiques de conformitat amb les especificacions sobre interoperabilitat semàntica establides en la Directiva 2014/55 / UE sobre facturació electrònica. Projecte concedit sota el programa CEF (Connecting Europe Facility – Telecommunications Sector) 2015-EU-IA0058. L'investigador principal és Juan José Martínez.

 

Serveis de consultoria

L'objecte d'aquest contracte és definir les tasques a realitzar per a el Centre Nacional de Dosimetria per a produir un document que reculla de manera sistemàtica i detallada els diferents processos realitzats dins de les diferents seccions i unitats del Centre, les especificacions funcionals dels sistemes informàtics que donen suport a totes les activitats associades a aquests processos i els requisits necessaris que hauria de complir un sistema informàtic perquè l'actual manera de treballar puga continuar desenvolupant-se. L'investigador responsable d'aquest contracte és Juan José Martínez.

 

Serveis de consultoria

L'objecte d'aquest contracte prestar el servei de consultoria per a la realització de nous treballs i estudis en l'àmbit de l'ISO ITS´s per a la  Diputació Foral de Biscaia, sent Javier Martínez l'investigador responsable d'aquest contracte.

 

Assessorament i suport tècnic

L'objecte d'aquest contracte és l'assessorament i suport tècnic en l'àrea de sistemes òptics i informàtics de representació tridimensional a sol·licitud de l'empresa SKYLINE OPTICAL APPLICATIONS, S.L. L'investigador responsable és Marcos Fernández.

 

Impartició de cursos de formació

L'objecte d'aquest contracte és la realització de cursos/activitats formatives no reglades sota la denominació “Introducció General a Sistemes de Gestió i Direcció de Projectes” sol·licitat per l'empresa INSTER Tecnología y Comunicaciones, S.A. L'investigador responsable és Marcos Fernández.

 

 

Development, installation and support of traffic safety

This contract is for carrying out the research project “Development, installation and support of for an educational road safety campaign in the framework of house of knowledge campaigns in the scope of traffic safety signature program of ARAMCO” for SAhara Consultancy. L'investigador responsable és Marcos Fernández.

 

Development and extension of the RTA Salama En línia Magazine

This contract is form carrying out the research project “Development and extension of the RTA Salama en línia Magazine with extension & Enhancement of its Interactive Capabilities” for Edge Technologies LL.C. L'investigador responsable és Marcos Fernández.

 

Desenvolupament de Sistema de Gestió Vídeo

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament d'un prototip de sistema de vídeo amb suport per a síntesi i vídeo de punt de vista lliure per a centres de control per a l'empresa Sistemas y Montajes Industriales, S.A. L'investigador principal és Marcos Fernández.

 

Assessorament i suport tècnic

L'objecte d'aquest contracte obert és l'assessorament i suport tècnic en l'àrea de simulació 3D (Unity), manteniment i millora del simulador de sistemes d'embalatge de l'empresa ARANGUREN COMERCIAL DEL EMBALAJE, S.L. (ARANCO), sent l'investigador responsable Marcos Fernández.

 

Assessorament i suport tècnic

L'objecte d'aquest contracte obert és l'assessorament i suport tècnic en l'àrea de simulació gràfica i sistemes TIC per a l'extensió del sistema de visualització de traces “ASSET3D” a sol·licitud de l'empresa MILETHOS TECHNOLOGIES, S.L.O., sent l'investigador responsable Marcos Fernández.

 

Redacció d'informes tècnics

L'objecte d'aquest contracte és l'emissió d'informes tècnics per a la certificació de projectes d'I+D+i sota l'acord existent entre la Universitat de València i l'empresa  SGS ICS Ibérica, S.A. en el marc del projecte ENRUTAR, sent l'investigador principal Pedro Morillo.

 

Desenvolupament prototip d'aplicació

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament d'un prototip d'APP i prova conceptual d'un sistema de continguts per a revista en línia amb suport de realitat augmentada per a l'empresa Edge Technologies, LLC. L'investigador responsable és Marcos Fernández.

 

Desenvolupament d'aplicació de realitat augmentada

L'objecte del contracte actual és el desenvolupament d'una aplicació interactiva de realitat augmentada i terrisseria, tinajAR, per a presentar en la fira de terrisseria i ceràmica NAIX per al  Ayuntamiento de Navarrete a La Rioja, sent l'investigador responsable Marcos Fernández.

 

Subvenció Unió Europea, programa ERASMUS +, projecte ARFAT

Augmented reality formwork assembly training – ARFAT. European Commission lists the main challenges facing construction, among them: -Training: Improving specialised training and making the sector habite attractive, in particular for blue-collaret workers, technical colleges and universities. -Innovation: Habite active uptake of new technologies. The project will address those needs by creation of innovative training with the use of Augmented Reality (AR) technology. The project will also address H&S issues.Exp. 2016-1-PL01-KA202-026102. L'investigador principal és Marcos Fernández

 

Subvenció Unió Europea, programa ERASMUS +, projecte AMUSE

Autism in mainstream units in schools across Europe identification and dissemination of best practice – AMUSE. Exp. UE-SRIC-B-113/01. L'investigador principal és Marcos Fernández.

 

Subvenció Unió Europea, programa ERASMUS +, projecte Bus.Trainer

Building up green skills for trainers from the construction industry - Bus.Trainer. Bus.Trainers goal is to overcome skills mismatch and boost competitiveness in the construction sector. Vocational teachers hold a crucial role for the transfer of knowledge to current and future workforce at the sector. Based on existing evidences, building up VET trainers’ skills in Energy Efficiency and Renewable energies is the required breakthrough to address the weak link between education and green innovation in the sector. Exp. 575829-EPP-1-2016-1-ÉS-EPPKA2-SSA. L'investigador principal és Marcos Fernández.

 

Subvenció del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, convocatòria REPTES COL·LABORACIÓ, projecte SINTESIS

Solucions Interactives de Tractament i visualització de dades massives en Sistemes Intel·ligents de Control i Supervisió – SINTESIS. El projecte té com a objectiu la síntesi i visualització d'informació massiva (Big Data), heterogènia, multi-localitzada i multimodal, de manera que permeta a l'usuari final controlar gran part de procés. Aquest objectiu s'aconseguirà a través del disseny i desenvolupament d'una plataforma maquinari i programari per a la visualització interactiva de dades, de manera que volums ingents de dades es puguen transformar en imatges, gràfics i resums fàcilment comprensibles per l'ésser humà. Projecte desenvolupat amb l'empresa SISTEM_Sistemas y Montajes Industriales, S.A. Exp. RTC-2016-5336-7. L'investigador principal és Pedro Morillo.

 

ANY 2015

Desenvolupaments de tecnologies i models de simulació

L'objecte d'aquest contracte marc és establir les bases de col·laboració per a realitzar projectes relacionats amb la capacitació i desenvolupament de solucions tecnològiques per a la indústria, desenvolupament de tecnologies i models de simulació cooperatius d'última generació aplicables al desenvolupament de sistemes d'emulació en temps real de terminals portuàries de contenidors i desenvolupament de tècniques i procediments per a la validació funcional i prestacional de sistemes TOS (Terminal Operating System) per a l'empresa PACECO ESPAÑA, S.A. L'investigador responsable d'aquest projecte és Rafael Martínez.

Desenvolupaments de tecnologies i models de simulació

L'objecte d'aquest contracte és la realització de la investigació bàsica i aplicada en tecnologies i models de simulació de terminals portuàries de contenidors. Es planteja l'estudi del TOS (Terminal Operating System) “Posidó” i el plantejament d'una campanya d'estrés amb l'objectiu de realitzar una anàlisi de  prestacions del mateix per a l'empresa PACECO ESPAÑA, S.A. L'investigador responsable és Rafael Martínez.

 

Subvenció Unió Europea programa ERASMUS +, Projecte SMART ASD

Enhancing communications and learning with tablets, smartphones and smartwatches in students with autism spectrum disorders and or learning difficulties – SMART ASD. Exp. 2015-1-ESO1-KA201-015946. L'investigador responsable, Marcos Fernández.

 

Llicència d'ús simulador de Fórmula 1

L'objecte d'aquest contracte és la concessió, per part de la Universitat de València d'una llicència d'explotació sobre un simulador de Fórmula 1, desenvolupat per l'IRTIC de la Universitat de València, prestant també servei de manteniment i suport tècnic del simulador a l'empresa PitStop Inversions, S.L. L'investigador responsable d'aquest contracte és Marcos Fernández.

 

Desenvolupament d'aplicació de realitat virtual

This contract is for carrying out the development of an extensible augmented reality application for the presentation & advertisement of two KIA cars models: SORENTO & GRAND CARNIVAL for Sahara Consultancy. L'investigador responsable, Marcos Fernández.

 

Desenvolupament i instal·lació d'habitació segura d'interaccions elèctriques

This contract is for carrying out the development and installation of a interactive electric safety room at Saudi Electricity Company Management Training Centre in Riyadh from Sahara Consultancy. Investigador responsable, Marcos Fernández.

 

Actualització d'un Sistema de guia audiovisual interactiva amb realitat augmentada

L'objecte d'aquest contracte és l'extensió i l'actualització del sistema GAUDI-RA, Guia Audiovisual Interactiva amb Realitat Augmentada, per a una visita augmentada i contextualitzada per la Casa Batlló sobre plataformes mòbils, Android, que conformarà la versió anomenada “Sistema GAUDI-RA. 2.0x” per a Casa Batlló Sociedad Unipersonal, sent l'investigador responsable Marcos Fernández.

 

Desenvolupament d'avaluació d'aplicació de guiat per veu

L'objecte del contracte actual és el desenvolupament d'un prototip d'avaluació d'una aplicació de guiat per veu per a persones amb discapacitat visual mitjançant dispositius mòbils amb assistència de sistemes de visió per computador i làser per a l'empresa Ingevideo, S.A., sent l'investigador responsable Marcos Fernández.

Desenvolupament de sistemes de moviment en entorns de realitat virtual

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament de dos sistemes de moviment de tipus manipulador paral·lel, un de 2 graus de llibertat i un altre de 3 graus, amb el corresponent programari de control i comunicacions per al seu ús en entorns de realitat virtual i simulació per a l'empresa Ingevideo, S.A. L'investigador principal és Marcos Fernández.

 

Desenvolupament de programari per a aplicació d'aprenentatge mitjançant tauletes i telèfons intel·ligents

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament del programari necessari per a una aplicació de comunicació i aprenentatge mitjançant l'ús de tauletes i telèfons intel·ligents en alumnat amb autisme i discapacitat intel·lectual greu per a la Fundación ADAPTA. L'investigador principal és Marcos Fernández.

 

Assessorament i suport tècnic

El contracte actual obert és per a prestar el servei d'assessorament i suport tècnic sobre els desenvolupaments tecnològics i d'enginyeria que duu a terme l'empresa Sistemas y Montajes industriales, S.A. (SISTEM).  L'investigador principal en l'IRTIC és Marcos Fernández.

 

Desenvolupament de maquinari i demostradors de programari

L'objecte d'aquest contracte és la realització d'una sèrie de treballs i desenvolupaments de dispositiu maquinari i demostrador programari per a la dotació del “showroom” de la nova seu del Grup CPS situada al Parc Científic i tecnològic TECNOGETAFE a sol·licitud de l'empresa Sistemas y Montajes Industriales, S.A, (SISTEM). L'investigador principal en l'IRTIC és Marcos Fernández.

 

Desenvolupament d'un sistema de moviment per a experimentació d'esportistes paralímpics

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament d'un sistema de moviment amb claus gravite-inercials amb 8 graus de control (6DOF + 2DOF) per a l'experimentació d'esportistes paralímpics en cadires de rodes a instal·lar en la Universitat d'Extremadura per a l'empresa Ingevideo, S.A. L'investigador responsable és Marcos Fernández.

 

Cessió de llicència d'ús de patent

L'objecte d'aquest contracte és la cessió de la llicència d'ús de la patent "Aparell i mètode de simulació virtual per a cadira de rodes i programa d'ordinador que implementa el mètode" de la qual és posseïdora la Universitat de València per a l'empresa Ingevideo, S.A. L'investigador responsable és Marcos Fernández.

 

Assessorament i suport tècnic projecte ATA

L'objecte d'aquest contracte és prestar assessorament i suport tècnic per al projecte “Applied Technology for ASD” (ATA) mitjançant la impartició de 3 unitats didàctiques i la codirecció del curs de formació en línia realitzat en el marc del projecte per a l'empresa  Appically, S.L. El investigador responsable es Marcos Fernández.

 

Desenvolupament d'un sistema d'authoring per a continguts de realitat augmentada

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament d'un sistema d'authoring per a continguts formatius de realitat augmentada i d'un player d'execució en entorn PC amb integració en la plataforma europea FIWARE per al grup TECOPY per al Centro de Observación y Teledetección Espacial, S.A.U. L'investigador principal és Marcos Fernández.

 

Subvenció Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, convocatòria RETOS COLABORACIÓN, projecte SIRAE

 SIRAE_Sistema de Realitat Augmentada per a l'Acte-Inspecció d'Edificis Energèticament Eficients. L'objectiu del present projecte és la detecció i eliminació de les desviacions de qualitat i de rendiment energètic existents entre els valors previstos en fase de disseny i els valors reals en fase d'operació d'edificis concebuts per a ser d'alta eficiència energètica. Aquesta eliminació de desviacions serà possible mitjançant l'ús, in-situ i en temps real, de procediments i eines d'acte-inspecció basades en tecnologies de Realitat Augmentada (RA). Exp. RTC-2015-4203-7. L'investigador principal és Marcos Fernández.

 

Avaluació projecte

L'objecte d'aquest projecte és realitzar l'avaluació del projecte IMECBA/2017/4 per a el Institut Valencià de Competitivitat Empresarial IVACE, sent l'investigador responsable Pedro Morillo.

 

Desenvolupament d'aplicació

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament d'un prototip d'aplicació per a suport de la revista en línia Salama magazine de seguretat viària sobre mòbils per a l'empresa Edge Technologies LLC. L'investigador responsable és Marcos Fernández.

 

Desenvolupament sistema simulació

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament d'un sistema d'emulació de vol virtual sobre Google Earth amb un equip gràfic computer, plus and occulus rift i un sistema d'interacció Kinect per a l'empresa Association for the develoment and progress of the Dodecanese (DETAP). L'investigador responsable és Marcos Fernández.

 

Desenvolupament aplicació informàtica

L'objecte d'aquest contracte és l'anàlisi i desenvolupament d'un prototip d'aplicació per a dispositius mòbils per a vendes en línia de productes tèxtils amb suport per a idioma àrab per a l'empresa ARSH CAPITAL LLTD. L'investigador responsable d'aquest projecte és Marcos Fernández.

 

Desenvolupament demostració

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament d'un prototip de demostració per a l'avaluació per l'empresa ARSH CAPITAL LLTD de les tecnologies LTE amb ibeacons per a la localització en entorns d'educació primària, sent l'investigador responsable Marcos Fernández.

 

Assistència i suport tècnic

L'objecte d'aquest contracte és l'assistència en la preparació de propostes per a l'empresa Lalalab Projects, S.L. L'investigador responsable d'aquest contracte és Marcos Fernández.

 

Desenvolupament vols virtuals

L'objecte d'aquest projecte és l'avaluació de l'entorn Google Earth per al desenvolupament de promoció turística mitjançant vols virtuals per a la zona d'Orient Mitjà per a l'empresa ARSH CAPITAL LLTD. L'investigador responsable és Marcos Fernández.

 

Assessorament i suport tècnic

L'objecte d'aquest contracte és l'assessorament i suport tècnic sobre elements informàtics a incorporar per part de la Cooperativa Agrícola S.C.J. COOP. V. (COPAL). L'investigador responsable d'aquest contracte és Enrique Bonet.

 

Consultoria i assistència tècnica

L'objecte d'aquest contracte és donar serveis de consultoria i assistència tècnica per a fer les tasques de l'organisme d'inspecció de túnels de la xarxa de carreteres de Bizkaia conjuntament amb la  Fundación Tecnalia Research & Innovation, Sener ingeniería y Sistemas, S.A. i Tekia ingenieros, S.L. cobrint les necessitats del contracte que Tecnalia manté amb la Diputació Foral de Bizkaia. L'investigador responsable d'aquest contracte és Javier Martínez.

 

 Manteniment d'aplicació

L'objecte d'aquest contracte és realitzar un manteniment de tipus correctiu, adaptatiu i perfectivo de l'aplicació d'accés a serveis de la UNIVERSITAT DE VALÈNCIA des de dispositius mòbils durant l'anualitat de 2015. També es presta suport tècnic adequat al Servei d´infomàtica de la Universitat de València per a ajudar al procés de migració de l'actual aula virtual clàssica a una nova versió basada sobre Moodle. L'investigador responsable d'aquest contracte és Juan José Martínez.

 

Manteniment d'aplicacions

L'objecte d'aquest contracte és realitzar el manteniment de les aplicacions d'informes jurídics, ajudes socials, ajudes de menjador, formació, revisió anonimització i gestor documental ALFRESCO per a la Agència Espanyola de Protecció de Dades. Exp. 018/2015. L'investigador responsable d'aquest contracte és Ramón Cirilo.

 

Consultoria tecnològica

L'objecte d'aquest contracte és prestar serveis de consultoria tecnològica en matèria de sistemes d'informació per a la gestió del trànsit per a la Direcció General de Trànsit a través de l'empresa INDRA SISTEMAS, S.L., sent l'investigador responsable en l'IRTIC, Juan José Martínez.

 

Assessoria i suport tècnic

L'objecte d'aquest contracte és l'assessorament sobre sistemes d'informació, bases de dades, gestió documental i aplicacions web a sol·licitud de l'empresa Indenova, S.L. L'investigador responsable d'aquest contracte és Ramón Cirilo.

 

 

Realització prova pilot

L'objecte d'aquest contracte és la realització d'una prova pilot d'un nou equip de detecció de dispositius mòbils basat en tecnologia bluetooth i wifi aplicat al seguiment i estimació de passatgers, amb la finalitat de configurar els paràmetres del sistema en un entorn real de funcionament i avaluar la capacitat del dispositiu per a obtindre informació sobre temps de viatge, matrius origen/destine i volum de viatgers dins de l'àmbit de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana. L'investigador responsable és Juan José Martínez.

 

Desenvolupament de prototip de vot electrònic

L'objecte d'aquest contracte és la construcció d'un prototip de sistema de vot electrònic a fi de realitzar una prova pilot a la Universitat de València complint les condicions de seguretat que garantisquen la veracitat dels resultats i la integritat del procés d'acord amb la normativa i criteris de seguretat jurídica i de la informació que establisquen la junta electoral i el servei d'informàtica, respectivament. L'investigador responsable del contracte és Juan José Martínez.

 

Desenvolupe aplicació web

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament d'una aplicació web que permeta la gestió de pacients infectats amb el virus de la immunodeficiència humana (VIH) amb l'objectiu de proporcionar un servei de major qualitat al pacient i, simultàniament, detectar tractaments que, sense una millora palesa sobre l'estat del pacient, suposen un sobrecost per a l'hospital que el tracta, per a Esam Tecnologia, S.L. L'investigador responsable del contracte és Juan José Martínez.

 

Avaluació i millora de servei             

L'objecte d'aquest contracte és l'avaluació i millora del servei RDS-TMC del Departament de Seguretat del Govern Basc. Exp. T-077/15. L'investigador responsable d'aquest contracte és Javier Martínez.

 

Traducció normativa

L'objecte d'aquest contracte és la traducció de diferents normes europees relacionades amb el servei eCall d'informació ràpida en cas d'accident de vehicles. Traducció sol·licitada per AENOR. L'investigador responsable d'aquest treball és Francisco Soriano.

 

Assessoria i participació en grups europeus

L'objecte d'aquest contracte és fer les tasques d'assessoria i consultoria de la DGT, Ministeri de l'Interior, quant a les especificacions d'intercanvi d'informació de trànsit que es desenvolupen i mantenen pel grup europeu DATEX i la seua conseqüent normalització pel Comité Europeu de Normalització (CEN) dins del grup de Treball 8 (Data Exchange). L'investigador responsable d'aquest contracte és Juan José Martínez.

 

Assistència tècnica

L'objecte d'aquest contracte és realitzar l'assistència tècnica a la Direcció General de Trànsit de Govern Basc en els projectes europeus “Connecting Europe Facility” i “Arco Atlántico”. L'investigador responsable d'aquests projecte en l'IRTIC és Francisco Soriano.

 

Suport tècnic

L'objecte d'aquest contracte és la prestació del servei de suport tècnic, anàlisi, definicición i classificació de les propostes multilaterals i internacionals de participació i cooperació en projectes I+D en tecnologies gestionades per Subdirecció general de Sistemes d'informació i Comunicacions per a la Seguretat de la Secretaria d'Estat de Seguretat del Ministeri d'interior. El responsable d'aquest contracte és Juan José Martínez.

 

Manteniment del sistema d'informació EVALUA I DISPONE.

L'objecte d'aquest contracte és realitzar activitats de manteniment sobre les eines informàtiques EVALUA I DISPONE per a la Agència Espanyola de Protecció de DadesExp. 020000015030. L'investigador responsable d'aquest contracte és Juan José Martínez.

 

Revisió i posada en producció sistema DATEX II

L'objecte d'aquest contracte és realitzar la revisió i proves funcionals del sistema DATEX II del Servei Català de Trànsit i la posada en producció d'aquest, incorporant-lo a la xarxa nacional d'intercanvi d'incidents amb la DGT, el Departament de Trànsit del País Basc i Abertis. A nivell internacional amb França i Portugal, via Madrid. Anualitat 2015. L'investigador responsable és Juan José Martínez.

 

Actualització de servei DATEX II

L'objecte d'aquest contracte és l'actualització i posada en producció del sistema DATEX II de Abertis, incorporant-lo a la xarxa nacional d'intercanvi d'incidents amb la DGT, el Departament de Trànsit del País Basc i el Servei Català de Trànsit. L'investigador responsable és Juan José Martínez.

Assistència tècnica

L'objecte d'aquest contracte és l'assistència tècnica i coordinació de les activitats de el Servei Català de Trànsit per al projecte MEDTIS durant l'anualitat 2015. Exp. 6200-2015-S33. L'investigador responsable és Juan José Martínez.

 

Anàlisi de risc de túnel

L'objecte és la realització d'una anàlisi de risc del túnel de Mamariga i la definició de les instal·lacions de seguretat d'aquest túnel per a adequar-ho a l'exigència del Decret Foral 91/2012 de seguretat de túnels per a l'empresa Dair ingenieros, S.L., sent l'investigador responsable Javier Martínez.

 

 

Connectada

L'objecte d'aquesta subvenció és la realització de la connexió de trànsit a altres bases de dades externes que permeten trobar més factors comuns concurrents en l'accidentalitat per a la DGT. Exp. DGT-SPIP2015-01777. L'investigador principal d'aquest Projecte és Juan José Martínez.

 

InclusivEV: inclusivament use of electric cars in social housing neighbourhoods.

L'objecte d'aquest Projecte és posar a prova els mecanismes financers, la viabilitat tècnica i la disposició de la comunitat a utilitzar vehicles elèctrics compartits en un barri d'habitatges socials que no compta amb un bon servei de transport públic. Desenvolupar un o més models empresarials sostenibles per a un esquema públic, privat i comunitari que oferisca baixa mobilitat de carboni i resultats d'inclusió social i siga replicable en tota la UE. El projecte aborda les barreres financeres i tècniques i identifica soluciones TIC innovadores per a oferir una mobilitat elèctrica inclusiva que s'integre en la infraestructura de transport públic existent. El projecte es duu a terme en quatre regions KIC: West Midlands, Baixa Silèsia, Emília Romagne i València. Aquest projecte es duu a terme sota el programa CLIMATE-KIC. Exp. APPF0061-2015-3,8-313-P165-17.L'investigador principal d'aquest projecte és juan José Martínez.

 

INN_IDD: Implementation at local level. RIC-2015

L'objecte d'aquesta ajuda és la preparació de nous projectes relacionats amb el clima en relació amb les polítiques regionals d'innovació, les barreres i les oportunitats dins del programa de la CLIMATE-KIC Exp. RTC-2015-4203-7. L'investigador principal d'aquesta ajuda és Juan José Martínez.

 

Education talent: Summer Schools 2015

El pla d'estudis de la Climate-KIC inclou una escola temàtica d'estiu com a part obligatòria del programa per a estudiants de doctorat. Els cursos d'estiu estan estretament vinculats a les plataformes Climate-KIC i tenen com a objectiu donar tant un profund coneixement teòric sobre temes rellevants relacionats amb el clima, com permetre que els estudiants de doctorat apliquen el seu aprenentatge a desafiaments pràctics. CLIMATE-KIC ARED0001_2015-1.1-014_P266-02. L'investigador principal d'aquesta ajuda és Juan José Martínez.

 

ANY 2014

Assessorament i suport tècnic

L'objecte d'aquest contracte és l'assessorament i el suport tècnic en l'àrea d'Anàlisi de Riscos en túnels carreters, auditories informàtiques i de comunicacions aplicades a sistemes de trànsit. Redacció de projectes en els quals s'apliquen noves tecnologies al trànsit i transport a sol·licitud de la UTE SAREA4. L'investigador responsable d'aquest contracte és Javier Martínez.

 

Prestació de serveis i subministraments

L'objecte del contracte actual és el servei d'anàlisi, desenvolupament i implementació de noves funcionalitats sobre el sistema de gestió, explotació, intercanvi i difusió d'informació estadística de la DGT s través de l'empresa INDRA SISTEMAS, S.L. L'investigador responsable d'aquest contracte és Juan José Martínez.

 

Desenvolupament, implementació i validació d'aplicació informàtica

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament, implementació i validació d'una aplicació informàtica que reproduïsca les funcionalitats actuals del programa EUDATOX sobre un entorn JAVA, d'acord amb les necessitats de l'empresa Mercantil EUTOX, S.L., sent el responsable, l'investigador Juan José Martínez.

 

Assistència tècnica

L'objecte del contracte actual és l'assistència tècnica i suport per a la participació de el Servei Català de Trànsit al projecte europeu MEDTIS en la seua anualitat 2014. L'investigador responsable és Juan José Martínez.

 

Assessoria i suport tècnic

L'objecte d'aquest contracte és prestar els serveis necessaris per a l'assessorament i suport per al disseny d'un entorn que garantisca la utilització del Projecte SILVA (Sistema d'identificació i localització de vehicles automatitza) que utilitza els sistemes de lectura de matrícules existents actualment, així com els que es puguen crear en el futur i que estiguen situats en llocs de trànsit públic per a la Subdirecció General de Sistemes d'Informació i Comunicacions per a la Seguretat de la Secretaria d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior. L'investigador responsable és Juan José Martínez.

 

Revisió i posada en producció sistema DATEX II

L'objecte d'aquest contracte és realitzar la revisió i proves funcionals del sistema DATEX II de el Servei Català de Trànsit i la posada en producció d'aquest, incorporant-lo a la xarxa nacional d'intercanvi d'incidents amb la DGT, el Departament de Trànsit del País Basc i Abertis. A nivell internacional amb França i Portugal, via Madrid. Anualitat 2014. L'investigador esponsable d'aquest contracte és Juan José Martínez.

 

Assessoria i consultoria DATEX II

L'objecte d'aquest projecte és fer les tasques d'assessoria i consultoria per a la DGT quant a les especificacions d'intercanvi d'informació de trànsit que es desenvolupen i manté pel grup europeu DATEX II i la seua conseqüent normalització pel Comité Europeu de Normalització dins del Grup de Treball 8 (Data Exchange). L'investigador responsable d'aquest contracte és Juan José Martínez.

 

Estudi i redacció sistema control d'accessos

L'objecte d'aquest contracte és l'estudi i redacció de les especificacions tècniques i pressupost de la remodelació del sistema de control d'accessos i de GPS de Madrid calle 30 per a l'empresa Geoconsult ingenieros Consultores, S.A. L'investigador responsable d'aquest contracte és Javier Martínez.

 

Assistència tècnica

L'objecte del contracte actual és l'assistència tècnica i suport per a la participació de el Servei Català de Trànsit al projecte europeu MEDTIS en la seua anualitat 2013. L'investigador responsable d'aquest contracte és Juan José Martínez.

 

Desenvolupe eines d'explotació

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament d'eines d'explotació de la informació existent en l'aplicació Vision Fruit en entorn NAV de la Cooperativa Agrícola S.C.J. COOP. V. (COPAL). L'investigador responsable d'aquest contracte és Enrique Bonet.

 

Estudi de viabilitat “Polseres Intel·ligents”

L'objecte d'aquest contracte és la realització d'un estudi de viabilitat per a un projecte d'elaboració d'una polsera intel·ligent per a l'empresa OPTILOOK, S.L., sent l'investigador responsable, Ramón Cirilo.

 

Assessoria i consultoria en projecte europeu HeERO2

L'objecte d'aquest contracte és la realització d'un informe tècnic relacionat amb les proves i anàlisis de resultats del pilot espanyol d'eCall en el marc europeu del projecte HeERO2 per a la DGT, sent l'investigador responsable, Francisco Soriano.

 

Desenvolupament i posada en marxa d'oficina de projectes

L'objecte del present acord és realitzar un projecte de desenvolupament i posada en marxa d'una oficina de projectes (PMO) per a el Servei d'Informàtica de la Universitat de València. Anualitat 2014, sent l'investigador responsable Pedro Morillo.

 

Desenvolupament de sistemes de formació en línia amb tècniques relacionades amb realitat augmentada i realitat virtual

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament de sistemes de formació amb suport en línia per al maneig mitjançant protocols segurs de mitjans de moviment de càrrega en entorns de magatzematge industrial mitjançant tècniques de realitat augmentada i realitat virtual per a la Sociedad de Prevención de FREMAP S.L.U. L'investigador responsable d'aquest contracte és Marcos Fernández.

 

Anàlisi i disseny de programari per a aplicacions informàtiques

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament del projecte “Parlant amb l'Art” mitjançant el qual, es realitza l'anàlisi i disseny de programari per a crear 5 aplicacions d'aparença idèntica entorn de 5 obres d'art  per a la Fundación Adapta. Marcos Fernández com a investigador responsable.

 

 

Difusió de gestió de projectes

L'objecte d'aquest acord és la realització d'activitats de difusió en l'àrea de gestió de projectes per a l'empresa SM2 Baleares, S.A. L'investigador responsable és Pedro Morillo.

 

Disseny i desenvolupament de simulador manipulació mercaderies

L'objecte d'aquest contracte és la pròrroga del contracte original de 2013 per a la realització de les activitats tècniques necessàries per a l'elaboració d'una eina en línia per a la formació de formadors en la preparació de continguts formatius a través de realitat augmentada i realitat virtual per al disseny i elaboració d'un simulador per a manipulació de mercaderies amb mitjans mecànics en les operacions portuàries per a l'empresa Fundación Formación y Empleo de Andalucía - FOREM ANDALUCÍA. L'investigador responsable d'aquest contracte és Marcos Fernández.

 

Disseny i desenvolupament d'aula mòbil

L'objecte d'aquest contracte és la pròrroga del contracte original de 2013 per a la realització de les activitats tècniques necessàries per a l'elaboració d'una eina en línia per a la formació de formadors en la preparació de continguts formatius a través de realitat augmentada i realitat virtual per al disseny, elaboració i adaptació d'una aula mòbil equipada per a la impartició de formació a través de simulació amb realitat virtual i realitat augmentada per a l'empresa Fundación Formación y Empleo de Andalucía - FOREM ANDALUCÍA. L'investigador responsable d'aquest contracte és Marcos Fernández.

 

Serveis de formació

L'objecte d'aquest contracte és prestar serveis de formació en l'àrea de gestió de projectes TIC per a l'empresa HITO MASTER, S.L., sent l'investigador responsable d'aquest contracte Pedro Morillo.

 

Desenvolupament d'aplicació multitouch

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament d'una aplicació multitouch per a la presentació i màrqueting d'un rellotge Panerai (PAM000525) utilitzant una pantalla transparent per a a empresa Etechan International. L'investigador responsable és Marcos Fernández.

 

Assessoria i suport tècnic

L'objecte d'aquest contracte és prestar assistència i assessoria per al desenvolupament de sistemes de simulació de conducció per a entreteniment per a l'empresa Pitstop Inversions, amb Marcos Fernández com a investigador responsable.

 

Development of Desktop application

This contract is for carrying out the development of a desktop application, technical work – localization of pictogram room for the Czech Republic for the project “Reach the quality through the training process II” for  Vzdelavani S.R.O. Investigador responsable del contracte, Marcos Fernández.

 

Assessoria i suport tècnic

L'objecte d'aquest contracte és l'assistència i assessoria per al disseny i control de bases mòbils basades en actuadors lineals de curt recorregut per a l'empresa Pitstop inversions. L'investigador responsable és Marcos Fernández.

 

Assistència per a formació

L'objecte d'aquest contracte és prestar l'assistència en la preparació de material docent multimèdia i assistència en classes en línia per al curs en línia sobre programació de gràfics per ordinador, videojocs i simulació en el marc VIVELAB per a la Fundació IN NOVA Castella-la Manxa. L'investigador responsable és Marcos Fernández.

 

Desenvolupament de solucions tecnològiques per a la indústria

L'objecte d'aquest contracte és la realització de projectes de capacitació i desenvolupament de solucions tecnològiques per a la indústria i impulsar la transferència de tecnologia entre l'IRTIC i el Centro de Investigación y Tecnología Mecánica - ITM de Perú. L'investigador responsable d'aquest projecte és Rafael Martínez.

 

Recerca i desenvolupament de tecnologies avançades de simulació de maquinària portuària

L'objecte d'aquest contracte és la pròrroga del contracte de l'any 2013 de realització d'investigació bàsica i aplicada en tecnologies i models de simulació de temps real cooperatius d'última generació, aplicables al desenvolupament de sistemes instruccionales de maquinària portuària basats en simulació en la seua Fase II, per a l'empresa E-Technologies Solutions, Corp., sent Rafael Martínez l'investigador principal.

 

Subvenció del Ministeri d'Economia i Competitivitat, projecte RACHEL

RACHEL – Tècniques d'accés radi per a xarxes sense fils heterogènies, ext. TEC2013-47141-C4-1-R. Els investigadors principals d'aquesta subvenció són Rafael Martínez i José Javier Samper.

 

ANY 2013

Desenvolupament i posada en marxa d'oficina de projectes

L'objecte del present acord és realitzar un projecte de desenvolupament i posada en marxa d'una oficina de projectes (PMO) per a el Servei d'Informàtica de la Universitat de València. Anualitat 2013. L'investigador responsable d'aquest contracte és Pedro Morillo.

 

Recerca i desenvolupament de tecnologies avançades de simulació de maquinària portuària

L'objecte d'aquest contracte és la realització d'investigació bàsica i aplicada en tecnologies i models de simulació de temps real cooperatius d'última generació, aplicables al desenvolupament de sistemes instruccionales de maquinària portuària basats en simulació en la seua Fase II. Es planteja l'estudi de motors gràfics i de física basats en GPUs i el desenvolupament d'una arquitectura de simulació genèrica robusta i eficient per a l'empresa E-Technologies Solutions, Corp., sent Rafael Martínez l'investigador responsable.

 

Desenvolupe Sistema GAUDI-RA

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament del sistema GAUDI-RA (Guia Audiovisual Interactiva amb Realitat Augmentada) per a una visita augmentada i contextualitzada per la Casa Batlló sobre plataformes mòbils (Android), amb Marcos Fernández com a Investigador responsable.

 

Desenvolupament d'un estudi sobre tecnologies de realitat augmentada

L'objecte d'aquest contracte és fer les tasques de consultoria consistent en el desenvolupament d'un estudi de les tecnologies de realitat augmentada tant basades en sistemes de vídeo normal com en sistemes de vídeo infraroig a petició de l'

Institut Tecnològic d'Òptica, Color i Imatge (AIDO). L'investigador responsable és Marcos Fernández.

 

Desenvolupament de plataforma de moviment

L'objecte d'aquest contracte és prestar el suport tecnològic per al subministrament d'una plataforma de moviment amb pantalla esfèrica de projecció embarcada, consistent en un maquinari que inclou llicència d'ús del programari específic per al maneig de la plataforma i generació de la projecció adequada en l'esfera per a l'ús concret de simuladors de Racing per a l'empresa M.X.L.L. Development, S.L., sent l'investigador responsable, Marcos Fernández.

 

Desenvolupament sistema mecatrònic

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament d'un sistema mecatrònic per a gestió de moviment de cadires de rodes en entorns de navegació virtual per a l'empresa Ingevideo, S.A. L'investigador responsable del contracte és Marcos Fernández.

 

Desenvolupament d'algorisme de tractament de dades

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament d'algorismes de tractament de dades multidimensionals per a l'execució de la funcionalitat coneguda com stitching, a realitzar per aquest, consistent en el desenvolupament d'un estudi de tecnologies de processament d'imatge que permeten executar l'stitching en imatges 2D i estendre'ls a estructures de dades multidimensionals a petició de el Institut Tecnològic d'Òptica, Color i Imatge (AIDO). Marcos Fernández, com a investigador responsable.

 

Consultoria sobre generació de punts 3D

L'objecte del contracte actual és fer les tasques de consultoria sobre tècniques de millora de la generació de nueves de punts 3D a partir de mètodes de projecció de patrons, així com l'obtenció de mapes de profunditat en l'espai volumètric XYZ real a petició de el Institut Tecnològic d'Òptica, Color i Imatge (AIDO). L'investigador responsable és Pedro Morillo.

 

Estudi viabilitat tecnologia realitat augmentada

L'objecte d'aquest contracte és realitzar l'estudi pilot de viabilitat de l'aplicació de tecnologies de realitat augmentada als processos de manteniment preventiu de maquinària industrial i tecnològica per a la Fundació per al Desenvolupament i la Innovació de la Comunitat Valenciana. L'investigador responsable és Marcos Fernández.

 

Desenvolupament sistema authoring

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament d'un sistema d'authoring de realitat augmentada per a associar a cursos amb suport e-learning i un client d'execució per a entorn PC, per a l'empresa Enclave Formación, S.L. amb Marcos Fernández com a investigador responsable.

 

Disseny i desenvolupament de simulador manipulació mercaderies

L'objecte d'aquest contracte és la realització de les activitats tècniques necessàries per a l'elaboració d'una eina en línia per a la formació de formadors en la preparació de continguts formatius a través de realitat augmentada i realitat virtual per al disseny i elaboració d'un simulador per a manipulació de mercaderies amb mitjans mecànics en les operacions portuàries per a l'empresa Fundación Formación y Empleo de Andalucía - FOREM ANDALUCÍA. L'investigador responsable és Marcos Fernández.

 

Disseny i desenvolupament d'aula mòbil

L'objecte d'aquest contracte és la realització de les activitats tècniques necessàries per a l'elaboració d'una eina en línia per a la formació de formadors en la preparació de continguts formatius a través de realitat augmentada i realitat virtual per al disseny, elaboració i adaptació d'una aula mòbil equipada per a la impartició de formació a través de simulació amb realitat virtual i realitat augmentada per a l'empresa Fundación Formación y Empleo de Andalucía - FOREM ANDALUCÍA, sent Marcos Fernández l'investigador responsable.

 

Desenvolupament servidor SIMARA

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament del servidor SIMARA i el desenvolupament relacionat amb els dispositius Tauleta dins del projecte “Sistema de manteniment industrial basat en realitat augmentada – SIMARA”, subvenció del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme en el marc de l'Acció Estratègica d'Economia i Societat Digital, dins del pla d'Investigació Científica i Tècnica i d'Innovació 2013-2016 concedida a l'empresa EMTE SISTEMAS, S.A.U. El investigador responsable de este contrato es Marcos Fernández.

 

Estudi tècniques realitat augmentada per a formació

L'objecte d'aquest contracte és realitzar l'estudi  i avaluació preliminar de les tècniques de realitat augmentada aplicada a la formació en classes pràctiques de cicles formatius d'automoció per a l'empresa Centro de Observación y Teledetección Espacial, S.A. L'investigador responsable d'aquest contracte és Marcos Fernández.

 

Desenvolupament sistema control

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament d'un sistema de control de ratolí 3D i ajust per a la instal·lació de Fviewer Sener en una instal·lació a Ferrol per a l'empresa Ingevideo, S.A. sent Marcos Fernández com a investigador responsable.

 

Desenvolupament sistema control

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament Demonio d'interacció 3D per a casc de realitat virtual Fviewer Sener Ingevideo, S.A. L'investigador responsable és Marcos Fernández.

 

Desenvolupament i validació de sistema  projecte SMARTSIT

L'objecte del present projecte és la definició de requisits exigits al sistema a desenvolupar, validació del sistema a partir de la realització de proves en entorns reals, investigació i implementació de l'algorísmia per al tractament de senyals obtinguts en la via, l'extracció de paràmetres de caracterització del trànsit i els vehicles i les modificacions maquinari del sensor en el projecte SMARTSIT: Caracterització del trànsit i millora de la mobilitat mitjançant l'ús de sensors magneto resistivos per a Sistemes intel·ligents de Transport per a l'empresa INDRA SISTEMAS, S.A. L'investigador responsable d'aquest projecte és Ramón Cirilo.

 

Desenvolupament i validació de sistema  projecte SMARTSIT

L'objecte del present projecte és la definició de requisits exigits al sistema a desenvolupar, validació del sistema a partir de la realització de proves en entorns reals, investigació i implementació de l'algorísmia per al tractament de senyals obtinguts en la via, l'extracció de paràmetres de caracterització del trànsit i els vehicles i les modificacions maquinari del sensor en el projecte SMARTSIT: Caracterització del trànsit i millora de la mobilitat mitjançant l'ús de sensors magneto resistivos per a Sistemes intel·ligents de Transport per a l'empresa OHL CONCESIONES, S.A. L'investigador responsable d'aquest projecte és Ramón Cirilo.

 

Assessoria tècnica

L'objecte d'aquest contracte és la pròrroga del servei d'assessoria tècnica informàtica en matèria de gestió de trànsit per a la Subdirecció General de Trànsit i Mobilitat de la DGT. Exp. 0100DGT18101. L'investigador responsable és Juan José Martínez.

 

Assessoria tècnica gestió hospitalària

L'objecte d'aquest contracte és la pròrroga del conveni marc per a l'assistència tècnica associada al sistema de gestió hospitalària de la  Fundación Oftalmológica del Mediterráneo. L'investigador responsable és Ramón Cirilo.

 

Desenvolupament de noves funcionalitats

L'objecte d'aquest projecte és el desenvolupament de noves funcionalitats per a la construcció i incorporació de dades als sistemes de difusió de la DGT a través de l'empresa INDRA SISTEMAS, S.A., sent l'investigador responsable Juan José Martínez.

 

Desenvolupament sistema ARENA II    

L'objecte d'aquest projecte és el desenvolupament eolutivo del sistema de gestió d'accidents ARENA II per a la DGT, a través de l'empresa INDRA SISTEMAS, S.A., sent l'investigador responsable, Juan José Martínez.

 

Desenvolupament sistema INVENTARIO

L'objecte d'aquest projecte és el desenvolupament del sistema INVENTARI en la seua versió 2 per a la recopilació, gestió, control i manipulació de l'inventari d'equipament en carretera de la DGT i dels mesuraments de trànsit recollides de manera automàtica per aquest equipament, per a l'empresa INDRA SISTEMAS, S.A., sent l'investigador responsable, Juan José Martínez.

 

Manteniment sistema SIGRID 2

L'objecte del contracte actual és la realització del manteniment evolutiu i correctiu del sistema SIGRID 2 de la Agència Espanyola de Protecció de Dades. L'investigador responsable és Ramón Cirilo.

 

Implantació model CANOA

L'objecte del present projecte és l'anàlisi, desenvolupament i posada en marxa d'una eina informàtica per a la implantació d'un sistema de comptabilitat analítica adaptat a les característiques particulars de la Universitat de València. L'investigador responsable és Juan José Martínez.

 

Desenvolupament d'aplicació per a mòbils

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament i posada en marxa d'una aplicació de suport d'estudiant per a dispositius mòbils V.2.0 per al Servei d´informàtica de la Universitat de València, sent Juan José Martínez l'investigador responsable.

 

Desenvolupament aplicació informàtica

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament d'una aplicació sobre tauletes ANDROID per a l'accés a informació existent en l'aplicació Vision Fruit en entorn NAV de la Cooperativa Agrícola S.C.J. COOP. V. (COPAL). L'investigador responsable d'aquest projecte és Enrique Bonet.

 

Estudi de viabilitat

L'objecte d'aquest contracte és l'anàlisi de viabilitat d'un sistema que permeta la identificació, localització i seguiment de vehicles assenyalats en la Subdirecció General de Sistemes d'Informació i Comunicacions per a la Seguretat de la Secretaria d'Estat de Seguretat del Ministeri d'Interior mitjançant la utilització dels sistemes de reconeixement de matrícula implantats en les carreteres i gestionats per la DGT. L'investigador responsable d'aquest contracte és Juan José Martínez.

 

Desenvolupament i implementació de servei web

L'objecte del contracte actual és el desenvolupament i implementació d'un servei web que permeta inserir registres en l'aplicatiu LINX de la DGT a partir de les dades recollides del MSD i distribuïts des del mòdul planificador del sistema eCall, en el marc del projecte HeERO per a la Sociedad Ibérica de Construcciones Eléctricas, S.A. (SICE). L'investigador responsable és Juan José Martínez.

 

Realització projecte trànsit

L'objecte d'aquest contracte és la realització del projecte d'integració d'ERUS AP-8 entre Basauri i Erletxes en el MK7, del projecte de control de gàlib electrònic en Avellaneda i la definició de protocols d'intercanvi amb agents externs per a la UTE SAREA4 SUPERESTRUC, sent Javier Martínez l'investigador responsable.

 

Desenvolupament de sistema portàtil de sensorización

L'objecte d'aquest contracte és la gestió i configuració d'un sistema portàtil de sensorización de dispositius mòbils bluetooth en carretera per a l'empresa Tráfico y Transporte Sistemas, S.A. L'investigador responsable d'aquest contracte és Ramón Cirilo.

Desenvolupe eines d'explotació

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament d'eines d'explotació de la informació existent en l'aplicació Vision Fruit en entorn NAV de la Cooperativa Agrícola S.C.J. COOP. V. (COPAL). Anualitat 2013. L'investigador responsable és Enrique Bonet.

 

Consultoria, adaptació de programari i instal·lació

L'objecte d'aquest contracte és l'adaptació de programari i instal·lació de dispositius de control de cambres IP per a la seua comunicació amb servidor central de TTS i servei de consultoria per a l'empresa Tráfico y Transporte Sistemas, S.A. L'investigador responsable d'aquest contracte és Ramón Cirilo.

 

ANY 2012

Assessorament en tasques de formació d'estibadors

L'objecte d'aquest contracte és l'assessorament en matèria de formació i la definició d'un sistema instruccional d'estibadors portuaris, basat en la utilització d'un conjunt de simuladors de grues pòrtic, trastainer, reach-stacker i mòbil. El sistema està format per un entorn de simulació en 3D que recrea un escenari portuari on es poden realitzar un conjunt d'activitats relacionades amb la manipulació i l'operativa del moviment de contenidors per la terminal portuària per a l'Institut Inadeh de Panamà encarregada per l'empresa E-Technologies Solutions, Corp. Rafael Martínez és l'investigador responsable d'aquest contracte.

 

Recerca i desenvolupament de tecnologies avançades de simulació de maquinària portuària

L'objecte d'aquest contracte és la realització d'investigació bàsica i aplicada en tecnologies i models de simulació de temps real cooperatius d'última generació, aplicables al desenvolupament de sistemes instruccionales de maquinària portuària basats en simulació en la seua Fase I. Es planteja l'estudi de motors gràfics i de física basats en GPUs i el desenvolupament d'una arquitectura de simulació genèrica robusta i eficient per a l'empresa E-Technologies Solutions, Corp. L'investigador responsable és Rafael Martínez.

 

Assistència tècnica

L'objecte d'aquest contracte és l'assistència tècnica a la direcció de les obres del projecte d'instal·lacions dels accessos a Bilbao per San Mamés en la seua fase II per a UTE Grusamar, S.L. – Ingelan 2000 S.L.O., sent l'investigador responsable, Javier Martínez.

 

Auditoria inspecció túnels

L'objecte del contracte actual és la realització de les auditories de seguretat, d'infraestructura i superestructura i d'explotació dels túnels de Bizkaia per a la Fundación Tecnalia Research & Innovation, SENER ingeniería y Sistemas, S.A. i Tekia Ingenieros, S.A. L'investigador responsable d'aquest projecte és Javier Martínez.

 

 

Administració i desenvolupament de gestor documental

L'objecte d'aquest contracte és prestar el servei d'administració, desenvolupament, ajust i suport del gestor documental de la Agència Espanyola de Protecció de Dades. Exp. 120/2011. L'investigador responsable és Ramón Cirilo.

 

Assistència tècnica

L'objecte d'aquest projecte és la coordinació, participació i assistència tècnica del projecte europeu Easyway per a el Servei Català de Trànsit. Exp. 45/2012. L'investigador responsable d'aquest contracte és José Javier Samper.

 

Desenvolupe sistema informació SIGRID2

L'objecte d'aquest contracte és la pròrroga del servei de desenvolupament evolutiu i perfectivo del sistema d'informació SIGRID2 de la Agència Espanyola de Protecció de Dades, Exp. 45/2011. Ramón Cirilo és l'investigador responsable.

 

Assistència tècnica

L'objecte d'aquest contracte és la pròrroga de la secretaria tècnica per a la direcció de trànsit en el projecte ARTS (Advanced Road Telematics in South West) per al  Govern Basc. Exp. T-246/12. L'investigador responsable és Javier Martínez.

 

Desenvolupament d'aplicació per a mòbils

L'objecte d'aquest contracte és el desenvolupament i posada en marxa d'una aplicació de suport d'estudiant per a dispositius mòbils per al Servei d´informàtica de la Universitat de València sent Juan José Martínez l'investigador responsable.

 

Assessorament tècnic

L'objecte d'aquest contracte és l'assessorament tècnic en la redacció de 10 projectes d'instal·lació de cambres dome de TV en emplaçaments aïllats del cap de bestiar de cambres de Bizkaia per a l'empresa Dair Ingenieros, S.L. Javier Martínez és l'investigador responsable d'aquest contracte.

 

Desenvolupament de projecte

L'objecte d'aquest projecte és el desenvolupament de l'avantprojecte Xarxa Troncal A-8/BI-631 per a la UTE SAREA4 SUPERESTRUC. L'investigador responsable d'aquest projecte és Javier Martínez.

 

Actualització del sistema d'informació

L'objecte d'aquest contracte és la realització d'activitats de modificació i millora de l'eina informàtica que permet gestionar les ajudes d'acció social que atorga anualment la Agència Espanyola de Protecció de Dades als seus empleats adaptant-la als requisits del procés establits en l'anualitat 2012, mantenint el seu aspecte visual i corporatiu i el grau d'integració amb la resta de sistemes de l'Agència. Exp. 2012MAN001. L'investigador responsable és Juan José Martínez.

 

Actualització del sistema d'informació

L'objecte d'aquest contracte és l'actualització de la taula de localitzacions Alert-C de carreteres d'Euskadi per a resoldre les incidències detectades en començar a donar el servei RDS-TMC per part de la Direcció de Trànsit del Govern Basc. L'investigador responsable és Javier Martínez.

 

Curs de formació

L'objecte d'aquest contracte és la impartició del curs sobre la plataforma documental ALFRESCO i el format de documents PDF d'Adobe per a la Agència Espanyola de Protecció de Dades. L'investigador responsable d'aquest contracte és Ramón Cirilo.

 

Assessorament tècnic

L'objecte d'aquest contracte consisteix en la validació tècnica-jurídica sobre les polítiques de privacitat del sistema de protecció legal menor en la xarxa social FIZZiKID per a l'Instituto Tecnológico de Canarias, S.A. L'investigador responsable d'aquest contracte és Ricard Martínez.

 

Modificació i millora d'eina informàtica

L'objecte d'aquest contracte és realitzar les activitats de modificació i millora de l'eina informàtica que permet gestionar la informació relativa als informes jurídics amb la incorporació de la funcionalitat de signatura electrònica en el Sistema d'Informes Jurídics de la Agència Espanyola de Protecció de Dades, sent Ramón Cirilo, l'investigador responsable.

 

Formació en realitat augmentada

L'objecte d'aquest contracte és l'elaboració de materials i continguts formatius corresponent al certificat de professionalitat d'atenció sociosanitària a persones en el domicili emprant com a suport a la impartició de la formació realitat augmentada per a la Fundación Formación y Empleo de Andalucía (FOREM ANDALUCIA). L'investigador responsable d'aquest contracte és Marcos Fernández.

 

Desenvolupament de sistema integral de venda de productes ceràmics

Aquest contracte té com a objecte la materialització d'un sistema integral de venda de productes ceràmics format per un punt de venda sense contacte basat en tecnologies Microsoft Kinect i sengles aplicacions orientades a la presentació de catàleg, utilitzant dispositius tipus tauleta compatibles amb els sistemes operatius IOS i Android per a l'empresa Taulell, S.L., sent Marcos Fernández l'investigador responsable.

 

Desenvolupament projecte “Simulació i tractament guiat per imatge en radioteràpia”

L'objecte d'aquest projecte és la definició de requisits i solucions de marcatge i guiat, test del sistema en maniquins, integració d'informació de posicionament i imatge, estudi de la precisió de la solució de guiat proposta per al projecte PRECISIÓN – Simulació i tractament guiat per imatge en radioteràpia del subprograma INNPACTO concedit a la Universitat Politècnica de Madrid, grup d'Investigació Tecnològica d'Imatges Biomèdiques (BIT-UPM). L'investigador responsable d'aquest projecte és Marcos Fernández.

 

Desenvolupament estudi de tecnologies de realitat augmentada

L'objecte d'aquest contracte és fer les tasques de consultoria per al desenvolupament d'un estudi de les tecnologies de realitat augmentada tant basades en sistemes de vídeo normal com en sistemes de vídeo infraroig a petició de l'Institut Tecnològic d'Òptica, Color i Imatge (AIDO), sent Marcos Fernández l'investigador responsable.

 

Millores en desenvolupament plataforma de formació FASyS

L'objecte d'aquesta contracte és la pròrroga del servei contractat l'any 2009 per a realitzar les millores en els treballs de desenvolupament de la plataforma de formació del projecte FASyS – Fàbrica Absolutament Segura i Saludable en el marc de la convocatòria CENIT 2009 per a l'empresaSociedad de Prevención de FREMAP, S.L.U. L'investigador principal en l'IRTIC és Marcos Fernández.

 

Subvenció  del Ministeri d'Economia i Competitivitat, dins del Pla Nacional d'Investigació Científica, Desenvolupament i Innovació Tecnològica, 2008-2011, subprograma INNPACTO 2012 (IPT-2012-0978-370000), i per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), projecte RATIO

L'objectiu del projecte RATIO és el desenvolupament d'una plataforma nova d'alta precisió i funcionament en temps real per a la realització de mesures topogràfiques i auscultació geomètrica d'estructures, a través del desenvolupament i implementació de noves tecnologies com la Realitat Augmentada. L'investigador principal és Marcos Fernández.