Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

Entra en vigor la normativa de facturació electrònica

  • 1 d’abril de 2019
Image de la noticia

Des del pròxim 18 d'abril les administracions públiques europees estan obligades a rebre i processar factures electròniques seguint l'estàndard europeu comú. L'IRTIC coordina un projecte que permetrà a les empreses europees complir amb la normativa.

Aquest mes entrarà en vigor la Directiva 2014/55/UE i totes les administracions públiques europees estaran obligades a acceptar factures digitals seguint l'estàndard europeu establit, per la qual cosa l'adopció d'aquest estàndard per part d'empreses privades els conferirà un gran avantatge enfront dels seus competidors.

Encara que els proveïdors no estan obligats a emetre aquest tipus de factures, sí que és possible que en un futur pròxim s'amplie l'obligació a altres agents econòmics. A més, l'adopció d'un sistema de facturació electrònica ofereix grans avantatges a empreses i administracions ja que permet, entre altres, reduir el temps i costos de tramitació de factures, reduir els costos d'emmagatzematge, impressió i enviament de factures, i un millor seguiment de les factures.

2017 CEF Telecom Call- eInvoicing (CEF-TC-2017-3)

Amb l'objectiu de facilitar a les empreses i a les administracions públiques el compliment de la normativa, la Comissió Europea ha llançat la convocatòria 2017 CEF- Telecom Call eInvoicing (CEF-TC-3017-3) amb l'objectiu que els proveïdors EDI actualitzaran les seues solucions de factura electrònica. Un dels beneficiaris d'aquesta línia de finançament l'el projecte POOL-TSPs.

Des del passat 1 de juliol, els 10 proveïdors EDI que formen part del consorci POOL-TSPs (Babelway, eConnect, Celtrino, Aksesspunkt, Datajust, Viaduct, IN.TE.S.A., AdValvas, Officient i Unimaze) treballen per a actualitzar les seues solucions de facturació electrònica i adaptar-les a l'estàndard europeu.

A més, els 10 Punts d'Accés PEPPOL operats pels beneficiaris del projecte s'adaptaran i testaran per a validar que permeten l'ús de les corresponents sintaxis d'EN en intercanviar factures a través dels Punts d'Accés, de conformitat amb el perfil AS4 eSENS.

L'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la Universitat de València coordina aquest projecte amb el suport de l'empresa espanyola LMT Group.