Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

L’IRTIC dona suport a ADEIT en la millora dels seus procediments respecte a seguretat de la informació dels usuaris i adaptació a l’ENS

  • 11 d’abril de 2022
Image de la noticia

L'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (IRTIC) ha donat suport a la Fundació Universitat-Empresa ADEIT junt amb la companyia GESEIN en la revisió i millora dels seus procediments de seguretat de la informació en conformitat amb l'Esquema Nacional de Seguretat (ENS) durant el període 2020-2021. Després d'una auditoria interna, ADEIT ha obtingut la declaració de conformitat de categoria bàsica i es continuaran les actuacions en aquest sentit per a obtenir la certificació de conformitat de categoria mitjana en 2022.

L’ENS és un conjunt de controls de seguretat certificables que tenen l'objectiu de comprovar quines són les condicions de seguretat dels seus sistemes i dels procediments amb els quals una entitat tracta la informació de la qual disposa. Aquests requeriments són obligatoris per a tota l'administració pública, segons el Reial decret 3/2010 pel qual es regula l’ENS.

D'aquesta manera, l’IRTIC ha realitzat un seguiment de la gestió de les dades que ADEIT duu a terme i ha proveït a la fundació d'eines i procediments perquè continue facilitant l'exercici de drets i protegint la informació dels seus usuaris.

L'actuació s'engloba entre les activitats de seguretat informàtica, protecció de dades i privacitat que desenvolupa l'Institut, ja siga tant en projectes d'investigació com en organitzacions. Més informació ací.

 

També a:

Fundació Universitat-Empresa ADEIT