Logo de la Universitat de València Logo Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions Logo del portal

NaturBuild presenta el Mapa interactiu sobre Solucions basades en la naturalesa

  • 20 de juliol de 2023
Image de la noticia

Els socis del projecte NaturBuild s'han reunit per tercera vegada a la ciutat italiana de Piacenza, els dies 21 i 22 de juny, per a presentar el Mapa interactiu sobre Solucions basades en la naturalesa i l'anàlisi sobre quines competències són necessàries per a dur a terme els treballs de construcció, manteniment i desconstrucció de cobertes verdes.

L'objectiu de la iniciativa és crear un curs de formació complet, basat en mòduls, per a capacitar als treballadors i treballadores de la construcció en la instal·lació, manteniment i desconstrucció de solucions basades en la naturalesa. Amb això, es contribuirà a la mitigació de l'impacte dels edificis i les ciutats per mitjà de la formació i la conscienciació.

Durant la trobada, els socis de NaturBuild han posat en comú els seus avanços en el desenvolupament dels mòduls formatius, especialitzats en cobertes verdes, dirigits a treballadors del sector.

També s'han encarregat de validar el mapa interactiu del projecte en el qual es recullen alguns exemples de cobertes verdes instal·lades a Espanya, Grècia, Itàlia i Portugal, com a exemple de bones pràctiques aplicades per a aconseguir la sostenibilitat urbana i dels edificis.

La iniciativa Solucions basades en la naturalesa (Natur based solutions) està liderada per la Fundació Laboral de la Construcció (a Espanya), que coordina un consorci format per cinc entitats de: Espanya, l'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (IRTIC), adscrit a la Universitat de València; Grècia, Pedmede Somateio; Itàlia, Scuola Edile Piacenza; i Portugal, Laboratorio Nacional de Energia e Geologia.

Més informació en el web oficial.

Aquest projecte és finançat per la Comissió Europea (N. 2021-KA220-VET-7D7D053A). El suport de la Comissió Europea per a l'elaboració d'aquesta publicació no implica l'acceptació dels seus continguts, que és responsabilitat exclusiva dels autors. Per tant, la Comissió no és responsable de l'ús que puga fer-se de la informació ací difosa.