Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

Projecte LOD-RoadTran18

  • 18 de novembre de 2018
Image de la noticia

INEA selecciona el projecte LOD-RoadTran18 en la convocatòria de finançament de Dades Obertes Públiques CEF Telecom

Els participants del projecte són la Direcció General de trànsit (Espanya), IRTIC-Universitat de València (Espanya), Desidedatum Data Company S.L. (Espanya), RBS, Esam Tecnologia S.L. (Espanya), Universitat Politècnica de València (Espanya), Leading Management Technology S.L. (Espanya), TamTam Research (República Txeca) i Czech Technical University (República Txeca).

El projecte té com a objectiu la reutilització de dades de trànsit dinàmics en i a través de dos Estats membres (República Txeca i Espanya) fent que siguen localitzables, accessibles, interoperables i reutilitzables a través del Portal Europeu de Dades (enllaç: https://www.europeandataportal.eu/en/homepage), i vinculats amb dades d'altres sectors mitjançant l'ús de la Linked Open Data (LOD). La utilitat dels conjunts de dades LOD sobre informació de trànsit no sols resideix en la inclusió de dades de trànsit en obert, sinó en la incorporació d'enllaços a altres conjunts de dades temàtiques rellevants en la Web, que permeten consultes federades des de diferents plataformes de dades pertanyents a diferents països i sectors. Les empreses, els investigadors, els operadors i administradors nacionals i els ciutadans en general es beneficiaran de tindre dades de trànsit obertes i dinàmiques vinculades a altres conjunts de dades heterogènies procedents de diferents Estats membres.

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d'IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.