Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

Projecte europeu POOL-TSPs: Adoption of the eInvoicing Directive through interconnected platforms of European Trust Service Providers

  • 24 de setembre de 2018
Image de la noticia

La Universitat de València coordina, a través de l'IRTIC, el projecte europeu "POOL-TSPs: Adoption of the eInvoicing Directive through interconnected platforms of European Trust Service Providers" (INEA/CEF/ICT/A2017/1560946), cofinançat per la Unió Europea mitjançant la línia pressupostària CEF (Connecting Europe Facility), per a donar suport als proveïdors de facturació electrònica del consorci del projecte, a fi que complisquen la norma europea (EN) sobre facturació electrònica per a les transaccions transfrontereres de conformitat amb la Directiva 2014/55/UE. En aquest sentit, els proveïdors d'EDI preparen les seues actuals solucions de facturació electrònica per a l'EN, promovent les transaccions transfrontereres entre els seus milers de clients en tota Europa.

 

Els participants del Projecte POOL-TSPs són:

1. University de Valencia (UVEG)

2. Leading Management Technology S.L. (LMT) - Espanya

3. AdValvas Europe NV (AdValvas) - Bèlgica

4. Aksesspunkt Norge AS (Aksesspunkt) - Noruega

5. Babelway (Babelway) - Bèlgica

6. Datajust B.V. (Datajust) - Holanda

7. EDI FACTORY LTD (Celtrino) - Irlanda

8. Officient A/S (Officient) - Dinamarca

9. Sendill is Unimaze ehf (Unimaze) - Islàndia

10. eConnect International B.V. (eConnect) - Holanda

11. VIADUCT AB (VIADUCT) - Suècia

12. XPOWER NV (XPOWER) - Bèlgica

13. IN.TE.S.A. - Iniziative Telematiche per i Servizi Applicativi S.p.A. (IN.TE.S.A.) - Itàlia

14. G & J O'Neill Enterprises Ltd. (G & J O'Neill) - Irlanda

15. Floraville Home and Gift Ltd. (Floraville) - Irlanda

16. German Salami CO. (DUNDALK) LTD (GS) - Irlanda

17. Ireland´s Eye Seadfood LTD (IES) - Irlanda

18. Irish Pride Fine Foods Unlimited (Irish Pride) - Irlanda

19. Nomadic Dairy Ltd (Nomadic) - Irlanda

20. Honeyvale Foods Limited (Honeyvale) - Irlanda

 

El projecte POOL-TSPs, que va començar el 01/07/2018 i finalitzarà el 30/06/2019, té com a objectiu principal millorar 10 solucions de facturació electrònica (proveïdors d'EDI que són Punts d'Accés PEPPOL certificats) per a complir amb l'Estàndard Europeu (EN) sobre factura electrònica per a transaccions transfrontereres segons la Directiva 2014/55/EU (Directiva de Facturació Electrònica). Les implementacions de la plataforma de facturació electrònica es duran a terme per separat per a cada proveïdor d'EDI.

 

A més, 10 punts d'accés PEPPOL (basats en el perfil AS4 eSENS) gestionats pels beneficiaris de la present acció s'adaptaran, provaran i validaran per a permetre l'ús de totes dues sintaxis (UBL 2.1 i CEFACT/CII) corresponents a l'EN quan s'intercanvien factures a través de punts d'accés compatibles amb el perfil AS4 eSENS. Aquesta acció no inclou la instal·lació dels punts d'accés AS4 e-SENS, ja que aquests ja són finançats per altres accions CEF en curs (2016-EU-IA-0063 per a Officient, Aksesspunkt, Unimaze i eConnect, 2017-EU-IA-0103 per a Babelway i Datajust, 2017-EU-IA-0104 per a EDI Factory/Celtrino, Advalvas).

 

Una vegada finalitzada la implantació, els beneficiaris realitzaran proves d'interoperabilitat i conformitat de la facturació electrònica. També es duran a terme activitats de comunicació per a difondre els resultats del projecte a nivell europeu i des de la perspectiva del consorci i de cada entitat.

 

La Universitat de València, que coordina el projecte, serà responsable de la gestió administrativa i financera del projecte, de la gestió del coneixement i de la garantia de qualitat i de la preparació de l'informe final, juntament amb LMT.

També s'encarregarà de l'anàlisi dels requisits legals i tècnics: revisar els resultats de les accions anteriors per a recollir tots els requisits necessaris per a l'ús de la norma europea sobre factura electrònica d'acord amb les necessitats específiques dels proveïdors de facturació electrònica d'aquest consorci.

 

Els coneixements adquirits en relació amb les especificacions tècniques per a la integració de la norma europea i també en relació amb la implementació d'AS4-eSENS per a un punt d'accés CEF eDelivery seran transferits a tots els participants durant les sessions de formació en línia. Aquesta tasca també proporcionarà un marc per a desenvolupar i coordinar una estratègia comuna per a la definició de les solucions que cada participant implementarà en el seu propi sistema. LMT i UVEG celebraran reunions en línia amb cada proveïdor de facturació electrònica per a definir cada estratègia d'implementació. Inclou el disseny de la solució de programari alineada amb l'abast d'aquesta acció sobre la base del coneixement previ de la tasca anterior. Cada proveïdor d'EDI presentarà un informe individual amb el disseny de la implementació.
 

La Universitat de València i LMT lideren, a més, les proves de connectivitat entre els Aps: Aquesta tasca promourà les primeres proves de connectivitat entre els Punts d'Accés del consorci. Inclou l'intercanvi d'informació sobre els seus punts d'accés (certificats, punts finals, persona de contacte, etc.) com a requisit previ per a realitzar les proves d'interoperabilitat del consorci de l'activitat 5. LMT revisarà l'estat de cada PA i coordinarà aquestes primeres proves, permetent que un PA inicie les proves d'interoperabilitat del consorci (sota l'Activitat 5) una vegada que les proves presentades siguen satisfactòries (per exemple, l'aprovació de les proves de connectivitat del CEF i la prova que el PA està en producció).

 

Finalment, també s'encarreguen de l'acció de comunicació, pla d'explotació i difusió: Aquesta activitat prepararà i executarà un pla d'acció per a la difusió i explotació dels resultats del projecte a nivell europeu i tant des de la perspectiva del consorci com de cada entitat.

 

El proyecto tiene un coste total de 2.148.132 €, siendo la contribución europea de 1.611,099 €.

 

Web del projecte: https://lmtgroup.eu/pool

Descarrega el tríptic informatiu del projecte
Descarrega el pòster informatiu del projecte

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d'IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea