Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Trànsit i Seguretat Viària Logo del portal

  • Grup d'Investigació Dats
2022-2022
Ajuntament d'Oviedo
Acrònim

ZBEOviedo

Descripció

La ciutat d'Oviedo és la capital del Principat d'Astúries i compta amb una població d'uns 220.000 habitants. A més, és un centre cultural i turístic important de la regió, amb un patrimoni històric i artístic molt destacat.

L'INTRAS ha tingut un paper crucial en el procés de selecció del servei de consultoria per al desenvolupament d'un projecte d'implantació d'una Zona de Baixes Emissions (ZBE) al Municipi d'Oviedo, fent una valoració tècnica de les propostes presentades pels oferents i proporcionant orientacions per minimitzar riscos i maximitzar la rendibilitat de la inversió. Per dur a terme aquest procés, l'INTRAS va exercir dues subtasques.

En primer lloc, es va estudiar detalladament la documentació existent relacionada amb el projecte d'implantació d'una Zona de Baixes Emissions (ZBE) al Municipi d'Oviedo, per ampliar la informació sobre la seva implementació. Sobre aquesta informació, l'INTRAS va proporcionar orientacions per minimitzar riscos i maximitzar la rendibilitat de la inversió, i evitar que el projecte redactat per l'empresa consultora es desviï dels objectius que persegueix l'Ajuntament d'Oviedo.

La segona subtasca va consistir a definir els treballs que ha de realitzar l'empresa consultora adjudicatària, que dependran dels terminis acordats amb l'Ajuntament, i fixar el pressupost base de licitació per al contracte de consultoria. Per a la fixació definitiva del preu/cost de referència del contracte, es va aplicar la valoració quantitativa i qualitativa dels treballs que ha de realitzar l'empresa adjudicatària.

És important destacar que per a la contractació de l'empresa consultora es requereix la tramitació del corresponent expedient de contractació, complint les disposicions de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic (LCSP). En aquest sentit, l'INTRAS proposa una valoració tècnica de les propostes presentades pels oferents, basada en un conjunt de criteris, avaluables mitjançant un judici de valor i assignant una puntuació independent a cada criteri. La valoració tècnica global de cada oferent es determinarà per la suma de les puntuacions de tots els criteris. La valoració econòmica de les ofertes presentades també serà considerada per a l’avaluació global.

Categoria projecte

Assessorament

Data d'inici
2022 Maig
Data de finalització
2022 Juliol
Entitats finançadores:

Ajuntament d'Oviedo