Logo de la Universdad de Valencia Logo Instituto Cavanilles de Biodiversidad y Biología Evolutiva Logo del portal

SEMINAR(i): Estudiant sargantanes per conèixer les bases evolutives de la diversitat cromàtica

  • 10 junio de 2021
Guillem Perez

El proper dijous 10 de juny a les 12:00 en la Sala Seminaris SS6 (semisoterrani edifici instituts) i online a la plataforma Blackboard, Guillem Pérez i de Lanuza (ICBiBE - Universitat de València) impartirà el seminari "Estudiant sargantanes per conèixer les bases evolutives de la diversitat cromàtica".

SEMINAR(i): Estudiant sargantanes per conèixer les bases evolutives de la diversitat cromàtica.

WHO?: Guillem Pérez i de Lanuza (ICBiBE - University of Valencia).

LANGUAGE?: Valencià.

WHEN?: Dijous 10/06/2021 - 12:00 am.

WHERE?: Sala Seminaris SS6 (semisoterrani edifici instituts) i online a la plataforma Blackboard

ABSTRACT:

La coloració dels éssers vius és un dels trets més cridaners de la natura. De fet, els colors que presenten els animals ens han permès proposar i validar moltes hipòtesis de la biologia evolutiva. No obstant això, la complexitat dels fenòmens que expliquen l’evolució de les coloracions no deixa de sorprendre’ns i, com més avancem en el se estudi, més reptes se’ns presenten. Els lacèrtids, sargantanes que tenen un sistema visual complex i una coloració molt diversa, han esdevingut recentment un grup de referència en l’estudi de l’evolució dels colors. Actualment estem estudiant diversos aspectes de la coloració que poden interactuar de maneres imprevistes i que posen a prova teories assumides com a generals fins fa poc.

Així, estudiem des de les bases moleculars i histològiques dels colors, fins els mecanismes evolutius que mantenen fenòmens complexos com els polimorfimes poblacionals, passant per esbrinar la seua funció, sovint relacionada amb la comunicació, tot i que les peces encara tardaran en encaixar...

Links:

Reunió a la plataforma Blackboard

Flyer

ResearchGate Profile

Google Scholar Profile