University of Valencia logo Logo Faculty of Law Logo del portal

.
.
.

El professor José María Vidal, nomenat president del Consell de l’Audiovisual de la Comunitat Valenciana

  • July 29th, 2021
ACTE

José Maria Vidal Beltrán, professor titular de Dret Constitucional de la Facultat, va ser nomenat ahir president del Consell de l’Audiovisual de la Comunitat Valenciana.

José Maria Vidal (Sant Jordi, 1960) és llicenciat en Dret i en Filosofia i Ciències de l’Educació, així com doctor en Dret per la Universitat de Barcelona. Inicià la seua vida laboral com a lletrat assessor del Banc Exterior d’Espanya, i en 1989 va ser designat cap de Gabinet i de l’àrea jurídica del Consell d’Administració de RTVV. A partir de 2004 s’incorporà al Ministeri d’Administracions Públiques, com a assessor i director del Centre de Noves Estratègies de Governança Pública, fins arribar a ser director general de cooperació autonòmica en 2005. En 2007 tornà a RTVV, i quatre anys més tard guanyà una plaça de professor titular de Dret Constitucional a la Facultat de Dret de la UV, on s’acabaria convertint en director del Departament de Dret Constitucional i Ciència Política i de l’Administració. En 2015 va ser elegit per Ximo Puig com a secretari autonòmic de Comunicació, càrrec en el qual es va mantenir fins a 2019.

José María Vidal és un prestigiós especialista en dret de la informació en la seua relació amb la llibertat d'expressió, així com en dret de la comunicació i política i regulació audiovisual. Encara que compatibilitzarà aquesta nova responsabilitat amb les seues tasques docents, el professor Vidal s’uneix a l’àmplia nòmina de professors de la Facultat que exerceixen càrrecs públics de diferents classes. Des d’ací li desitgem una trajectòria fructífera i plena d’èxits.

El Consell de l’Audiovisual de la Comunitat Valenciana

El Consell de l’Audiovisual és un òrgan independent que exerceix les seues funcions sobre mitjans de comunicació audiovisuals de titularitat o gestió pública o privada per a vetllar pel respecte dels drets i llibertats, especialment els referits a la lliure expressió d’idees i opinions o la lliure producció, creació i difusió de continguts.

D’altra banda, també té competències reguladores i sancionadores sobre els continguts del sector, inclosos els formats i les vies de transmissió, i les seues funcions estan al servei de l’interès públic i la responsabilitat davant la ciutadania per a garantir una informació veraç. També intervé en els processos d’adjudicació de llicències, a més d’exercir les seues competències en la gestió de l’arxiu audiovisual de la Generalitat.

Images: