University of Valencia logo Logo Faculty of Law Logo del portal

.
.
.

La Facultat de Dret acollirà en setembre el Xè encontre internacional del CONPEDI(brasil)

  • August 2nd, 2019
Image de la noticia

El Conselho Nacional de Pesquisa e pos-Graduação em Direito (CONPEDI) és la societat científica de Dret del Brasil, organitzada a través d'una associació civil amb personalitat jurídica de dret privat i fins no lucratius que fomenta i promou els estudis jurídics i el desenvolupament d'Estudis de postgrau en Dret al Brasil. Les seves accions institucionals responen al repte de dissenyar una investigació integral en el camp del Dret per a l'avanç social del país.


Des de la seva creació el 17 d'octubre de 1989, CONPEDI ha celebrat Reunions i Congressos Nacionals que ofereixen visibilitat a la producció científica en l'àmbit del Dret. A través dels esdeveniments, ja s'ha afavorit la publicació de milers d'articles doctrinals i presentacions de pòsters defensats per investigadors brasilers sobre els temes més diversos.
A partir de 2014, en associació amb institucions internacionals d'ensenyament superior, CONPEDI es va projectar fora del Brasil i va començar a realitzar diverses activitats i trobades tant en el continent americà com en l'europeu, en ciutats com Barcelona, ​​Baltimore, Montevideo, Quito o Saragossa , entre d'altres. En el marc d'aquestes reunions de caràcter internacional tindrà lloc a València la X Trobada Internacional de CONPEDI els propers dies 4, 5 i 6 de setembre, a la Facultat de Dret de la Universitat de València.

El tema triat per a aquesta ocasió, i que actuarà com a eix dels debats entre conferenciants i ponents, és el de la crisi de l'Estat Social. La Trobada s'obrirà el 4 de setembre, dimecres, a les 18:00 hores al Paranimf de l'edifici històric del carrer de la Nau, amb un acte solemne presidit per la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, i en el que el senador Javier de Lucas, catedràtic de Filosofia del Dret i Política de la UV, pronunciarà la conferència inaugural amb el títol "Per què l'estat social va deixar de ser una màquina d'inclusió efectiva?".

Durant els dies 5 i 6 seguiran els panells i taules rodones al voltant d'aquest tema de tanta actualitat. Està prevista la participació de prop de 400 congressistes brasilers, amb els quals col·laboraran mig centenar de professors de la UV. A més, tindrà lloc una reunió entre la direcció del CONPEDI i els directors de màsters del Campus de Tarongers interessats en estrènyer llaços amb els estudis de postgrau al Brasil. Cal recordar que el sistema universitari brasiler és el més gran de tota Amèrica Llatina, amb més de 7 milions d'estudiants.

 

Links: