University of Valencia logo Logo Faculty of Law Logo del portal

Evolució del brot de COVID-19 al CM Galileo Galilei (actualización 08/10/2020))

  • October 6th, 2020
Image de la noticia

Des del passat divendres 2 d’octubre la Generalitat ha estat realitzant proves PCR a les persones que podrien haver-se vist afectades pel brot de COVID-19 general al Col·legi Major Galileo Galilei ubicat a la Universitat Politècnica de València. La incidència d’aquest brot ha estat menor a la Universitat de València, identificant-se casos positius d’una manera molt dispersa pels campus, facultats i escola i graus, i dins de cada grau, per cursos, a la Universitat.

El passat divendres 2 d’octubre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública realitzà proves PCR massives al Campus de Vera de la Universitat Politècnica de València com a conseqüència del brot de COVID-19 generat al Col·legi Major Galileo Galilei ubicat a aquest campus de la Politècnica.

Pot llegir aquesta notícia ací: https://links.uv.es/Jt1GFt7

Evolució del brot de COVID-19 al Galileo Galilei

Des del primer moment la Universitat de València va estar en coordinació amb la Generalitat Valenciana i en permanent contacte amb la Universitat Politècnica per tal de realitzar el seguiment de l’evolució del brot de COVID-19 general al Col·legi Major Galileo Galilei ubicat a la UPV i que ha afectat a diverses universitats públiques i privades localitzades a la ciutat de València, amb diferent nivell d’incidència.

Així, el mateix dilluns els rectors i rectores de les institucions del Sistema Universitari Públic Valencià es reuniren telemàticament amb les conselleres de Sanitat Universal i Salut Pública i Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, per tal de realitzar el seguiment d’aquest brot de COVID-19 d’origen social.

UVnotícies va informar d’aquesta reunió en un contingut que es pot consultar ací: https://links.uv.es/iulSeh2

Incidència a la Universitat de València: 0,8 casos per 1.000 estudiants

La principal afectació del brot de COVID-19 generat al CM Galileo Galilei s’ha produït entre les i els seus residents, que cursen estudis en diferents universitats valencianes.

Així, amb les dades proporcionades fins el moment actual por la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, la incidència del brot de COVID-19 entre l’estudiantat de la Universitat de València se situa en el nivell de 0,8 casos positius per PCR per cada 1.000 estudiants matriculats a la UV.

Aquests casos s’han detectat entre el conjunt dels estudiants de grau i postgrau oficials de la Universitat que es distribueixen entre els 3 campus urbans de l’àrea metropolitana de València, i entre les 17 facultats i 2 escoles de la Universitat, on s’imparteixen els 62 títols de grau i 103 màster oficials.

Aquestes dimensions suposen una baixa incidència en termes globals a la Universitat de València, no concentrant-se els casos ni en cap campus ni centre ni titulació concrets.

Actuacions preventives: protocol de docència no presencial

La Universitat de València ha activat el seu protocol de prevenció front a la COVID-19 en 4 grups que es corresponen a 3 titulacions de 2 facultats de la Universitat: la Facultat de Farmàcia i la Facultat d’Economia, tal i com s’ha informat aquest matí al Comitè de Seguretat i Salut de la Universitat de València.

En aquests grups s’ha detectat 3 casos positius, el que, d’acord amb les normes establertes per la Universitat de València i els criteris de les autoritats competents en salut pública, suposa el pas a docència no presencial al llarg d’un període de 10 a 14 dies.

Els casos positius no estan tots relacionats amb el brot del CM Galileo Galilei, i tenen diferents orígens, tots ells externs a la Universitat.

Això no obstant, s’ha considerat activar-lo com una mesura preventiva addicional.

La suspensió de la docència presencial és una decisió institucional que s’adopta seguint els criteris establerts a les Directrius de prevenció i protecció enfront de la COVID-19 en l'àmbit de la docència presencial del curs 2020-2021 de la Universitat. Per tant, no tenen un caràcter discrecional ni correspon la seua adopció a casos d’assignatures concretes, sinó que s’adopten per a una titulació en particular en un grup determinat i per un període de temps limitat.