University of Valencia logo Logo Faculty of Law Logo del portal

La professora Carmen Salcedo nomenada membre del Comité Europeu de Drets Socials

  • December 15th, 2022
Image de la noticia

La professora Carmen Salcedo Beltrán, ha estat elegida membre del Comitè Europeu de Drets Socials pel Comitè de Ministres del Consell d'Europa. Aquest òrgan, compost per 15 membres experts i independents, supervisa el compliment de la Carta Social Europea pels 42 estats que l'han ratificada. És el tractat emblemàtic de drets socials, amb el catàleg més complet quantitativament i qualitativament. Oficialment, des del 2014, és la Constitució Social d'Europa. L'examen que fa és mitjançant dos mecanismes: el sistema d'informes i el procediment de reclamacions col·lectives.

Carmen Salcedo és professora del Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social. La seua trajectòria acadèmica i professional posa de manifest una dedicació dilatada i intensa a la defensa d'aquest tractat i dels pronunciaments del Comitè Europeu de Drets Socials. És autora de diverses monografies, així com de nombrosos articles i capítols en publicacions nacionals i estrangeres. Ha impartit més d'un centenar de ponències difonent l'efectivitat dels drets garantits a la Carta Social Europea. Ha realitzat estades de recerca a prestigioses universitats europees, les més recents a la Chaire État social et mondialisation: analyse juridique des solidarités, dirigida pel professor Alain Supiot. Al setembre de 2020 va obtenir un dels llocs de Consultora Experta Internacional del Consell d'Europa (Servei de la Carta Social Europea), que ostentava actualment. És directora de Lex Social, Revista de Drets Socials i del Grup de Recerca “Drets Humans i Carta Social Europea” (GV 2013-148).

Des de la Facultat de Dret volem felicitar la professora Salcedo Beltrán per aquest nomenament tan merescut, i desitjar-li la millor de les sorts en la nova comesa com a garant dels nostres drets socials.