University of Valencia logo Logo Faculty of Law Logo del portal

Mariano García Pechuán, coautor d'una obra que revisa els deu anys de la Carta de Drets Fonamentals de la UE

  • Press Office
  • January 15th, 2020
Portada de l'obra
Portada de l'obra

La Facultat de Dret ha acollit el dijous dia 16 la presentació del llibre ‘La Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea als deu anys de la seua vigència’ elaborat per Mariano García Pechuán, professor de la Universitat de València i coautor de l'obra; i Antonio López Castillo, catedràtic de la Universitat Autònoma de Madrid i director de l'obra.

L'acte s'ha celebrat a les 12:30 hores en l'Hemicicle del Departament de Dret Constitucional (Edifici Departamental, Planta Primera, P21). Han participat Daría Terrádez, directora general de Relacions amb la Unió Europea de la Generalitat, i els coautors de l'obra.

L'obra col·lectiva ‘La Carta de Drets fonamentals de la Unió Europea. Deu anys de jurisprudència’ és el resultat del treball realitzat, durant aquests dos últims anys, per part d'un equip plural de professores i professors de diverses universitats espanyoles, dirigits i coordinats per Antonio López Castillo.

En aquesta obra s'ofereix una aproximació a la Carta a la llum de la jurisprudència establida, sobretot, pel Tribunal de Justícia de la Unió, durant els seus primers deu anys de vigència. Així, es tracta d'una obra que ajuda a avançar en l'estudi i investigació del complex ordre jurídic i entramat institucional de la Unió Europea i un instrument de treball per a les tasques de docents i per a l'alumnat universitari, així com per als qui practiquen el Dret.

Per la Universitat de València el professor Mariano García Pechuán ha realitzat la integritat del comentari al Títol IV de la Carta que, amb el títol de ‘Solidaritat’, integra els drets fonamentals i principis de l'àmbit sociolaboral, entre altres continguts. L'estudi de les llibertats d'empresa, de treballar i de propietat inclosos en una altra part de la Carta completen un exhaustiu examen dels continguts de la Carta que ara des de la Declaració de Drets regeixen la Constitució econòmica i social de la Unió.