Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Magisteri Logo del portal

1 - Quan i com he de sol·licitar els Programes Internacionals?

La sol·licitud per al curs 2020/2021 es farà telemàticament a través del Portal Serveis Estudiant del 11 al 29 de novembre de 2019.

2 - Com puc saber les places que s'oferten?

Visita el Portal Servei Estudiants => Programes d'Intercanvi => Consulta programes d'Intercanvi per  saber les universitats amb les quals existiex conveni d'intercanvi.

No totes les universitats ofereixen estudis en totes les titulacions. Per tant, és molt important que consultes la web de les universitats que t'interessen per assegurar-te que s'ofereix la teua titulació. En Destinacions trobaràs el link a totes les universitats.

3 - Quin és l'import de l'ajuda econòmica de la Universitat de València?

L'import de l'ajuda depén del país de destinació i la durada de l'estada, d'acord amb aquest quadre:

Destinacions Estades semestrals Estades anuals
     
Àsia i Austràlia 5.000 euros 6.500 euros
Estats Units, Canadà i Rússia 3.500 euros 5.000 euros
Amèrica Llatina 2.500 euros 3.500 euros

A més, els beneficiaris del Programa Internacional no hauran de pagar matrícula a la universitat de destinació, tot i que hauran de matricular-se a la Universitat de València dels crèdits internacionals corresponents.

4 - Quants crèdits he de tindre aprovats per poder fer la sol·licitud?

Has de tindre aprovats 42 crèdits del Grau pel qual sol·licites la beca, a la finalització del curs anterior a la convocatòria.

5 - Si ja he sigut Erasmus, puc demanar els PI?

Sí, es pot gaudir dels dos programes sempre que no siga durant el mateix curs acadèmic.

6 - Hi ha altres ajudes econòmiques?

En el curs 2019-2020 els estudiants beneficiaris del Programa Internacional podien sol·licitar la beca Santander Iberoamérica de Grado (3000 euros per a estudiants que tenien com a destinació determinades universitats iberoamericanes. Aquesta beca és incompatible amb l'ajut de la Universitat de València per al PI) i el Xec Univex de l'Ajuntament de València (100 euros / mes).

No tenim encara informació sobre les beques que es podran demanar per al curs 2020-2021.

7 - Com es fa la selecció?

Les sol·licituds són prioritzades d'acord amb la diferència entre la nota mitjana de l'expedient acadèmic de l'estudiant i la nota mitjana de la seua titulació en finalitzar el curs 2018-2019.

8 - Com es fa el reconeixement dels estudis cursats a la universitat estrangera?

L'estudiant/a ha de signar un contracte d'estudis amb el coordinador/a de la seua titulació, indicant les assignatures que vol fer a la universitat de destinació i les equivalents que seran reconegudes a la Universitat de València. Al finalitzar l'estada, la universitat de destinació enviarà les notes i es farà el reconeixement de crèdits tenint en compte eixe contracte d'estudis.

9 - Com justifique el requisit lingüístic?

La informació relativa al nivell lingüístic exigit en cada universitat es pot consultar al Portal Serveis Estudiants dins l'opció "Programes d'intercanvi amb altres universitats".

Amb caràcter general, cada destinació té marcat un únic idioma i un nivell de competència lingüística que l'estudiant ha d'acreditar. No obstant això, en les destinacions on apareixen dos o més idiomes, l'acreditació del nivell en qualsevol d'ells serà vàlida per a complir amb el requisit lingüístic d'aquesta convocatòria.

Hi ha més informació en la secció Requisit Lingüístic.

10 - Com puc obtindre més informació sobre el TOEFL i el IELTS i on examinar-me?

11 - Quan he d'acreditar el requisit lingüístic?

El requisit lingüístic s’ha d’acreditar abans del final del termini de sol·licituds (29 de novembre de 2019). No obstant això, en el cas que l'idioma que s'acredite siga l'anglés (a través dels títols IELTS o TOEFL), es permetrà la seua presentació fins el 30 de desembre de 2019. En aquest supòsit, els estudiants que en el moment de presentar la sol·licitud no tinguen encara el certificat TOEFL o IELTS hauran d'adjuntar telemàticament a la sol·licitud el justificant d'inscripció a les proves que indique que l'estudiant s'examina dins del període de presentació de sol·licituds (fins el 29 de novembre de 2019). A més, abans del 30 de desembre hauran de presentar el justificant amb la nota de l'examen.

12 - Puc fer la mateixa prova que els Erasmus per a acreditar el requisit lingüístic?

No. Els estudiants que demanen la beca Erasmus s’examinaran d’una prova específica per al procés de selecció Erasmus, així que eixa prova no et serveix per acreditar el requisit lingüístic per als Programes Internacionals.

13 - Com puc obtenir informació sobre la universitat de destinació?

Hauràs de consultar la seua pàgina web. Hi pots accedir des dels links de la llista d'universitats existent en la secció destinacions.

15 - Quins documents cal enviar a la universitat de destinació?

En el moment que sigues seleccionat (beques generals), l'Oficina de Relacions Internacionals contactarà amb tu per a indicar - te els documents que cal enviar a la universitat estrangera (application form, còpia del passaport, certificat de solvència econòmica, còpia de l'expedient acadèmic, cartes de recomanació, etc.)
En el cas de la beques gestionades per una facultat, seran els responsables dels programes a la Facultat les persones que s'encarregaran d'indicar - te els documents.

16 - Necessite un visat? De quin tipus? Com puc obtindre'l?

Els estudiants que viatgen fora de la Unió Europea necessiten obtenir un visat d'estudis. L'estudiant haurà de consultar els requisits per a obtindre el visat en l'Ambaixada del país de destinació. Abans de gestionar el visat serà imprescindible rebre la carta d'acceptació de la universitat de destinació.En el cas de Quebec (Canadà), abans de processar l'obtenció del visat, l'estudiant necessitarà el CAQ (Certificat de acceptació de Québec).

17 - Qui és el meu coordinador de mobilitat?

Hi ha un coordinador acadèmic de mobilitat per a cada titulació. Pots consultar el coordinador de la teua titulació a la llista de coordinadors.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies