Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Magisteri Logo del portal

La Facultat de Magisteri acull una trobada que analitza l’educació matemàtica en entorns tecnològics

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 2 d’abril de 2019
Image de la noticia
Facultat de Magisteri

La Facultat de Megisteri de la Universitat de València acull el segon workshop sobre Entorns Tecnològics en Educació Matemàtica (ETEM) el dilluns 8 d’abril. Organitzat pel Departament de Didàctica de la Matemàtica i pel grup LabinTIC de la Universitat de Castella-la Manxa, es posaran en comú diferents escenaris d’ensenyament-aprenentatge.

El grup ETEM forma part de la Societat Espanyola d’Investigació en Educació Matemàtica (SEIEM). Les aportacions de la trobada acadèmica estaran centrades en l’anàlisi de fenòmens didàctics propis de l’educació matemàtica en entorns tecnològics, bé des del punt de vista de la investigació o de la innovació docent.

Així, la trobada comptarà amb les ponències “El eye-tracker como herramienta para estudiar el razonamiento matemático: Una experiencia usando videojuegos”, de Lluís Albarracín (Universitat Autònoma de Barcelona) i “Uso de la robótica educativa para el desarrollo de habilidades espaciales: Una propuesta multidisciplinar en 3º de Educación Primaria”, de Ramón Cózar, Rafael Villena i José Antonio González-Calero (grup d’investigació LabinTic, Universitat de Castella-la Manxa).

També són ponències del segon workshop ETEM “Control de la comprensión en resolución de problemas: Un estudio mediante el software Read and Answer”, dels experts Carlos B. Gómez, Vicente Sanjosé, José Javier Verdugo i Joan Josep Solaz-Portolés (Universitat de València), i “Más allá de un enfoque supervisado del uso de la tecnología en el aprendizaje de las matemáticas”, de David Arnau (Universitat de València).

En aquest seminari col·laboren SEIEM, la Xarxa d’innovació UV-SFPIE_GER18-848319. Projectes d’innovació educativa i millora de la qualitat docent, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE-UV) i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València.

 

Més informació:

https://www.uv.es/etem/etem19/