Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Magisteri Logo del portal

La Facultat de Magisteri de la UV inaugura el Museu de l’Escola

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 27 de febrer de 2023
 

El museu, que recorda la importància de recuperar i difondre el patrimoni històric educatiu valencià a través d’una exposició permanent, sorgeix de la col.laboració entre la Generalitat, a través de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, i la Universitat de València.

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Societat i la Facultat de Magisteri, han treballat en la recuperació de la memòria històrica de l’educació com un material rellevant per a la reflexió sobre els processos d’ensenyament-aprenentatge en el temps actual.

Aquest treball ha constituït la creació del Museu de l’Escola, instal·lat en la Facultat de Magisteri, un emplaçament ideal tenint en compte que és el lloc on es formen les persones que es dedicaran a la professió de la docència.

La inauguració, que ha tingut lloc el 27 de febrer a les 12:30h en el hall de la Facultat de Magisteri, va estar presidida per la rectora de la Universitat, Mavi Mestre, i va contar amb la participació d’ Ana Botella, degana de la Facultat de Magisteri; el Prof. Emèrit Alejandro Mayordomo; la Prof. Cristina Sendra, Cap d’Iniciatives responsable del Museu de l’Escola i diversos membres del Consell de Direcció i de l’equip deganal.

Aquest acte s'emmarca dins de les Setmanes d’Activitats Complementàries (SAC), períodes acadèmics caracteritzats per la realització d’activitats de diversa índole que complementen la formació rebuda a les classes convencionals dins l’aula i que no són possibles en l’estructura habitual dels cursos.

Entre els objectius del museu es troba el de  mostrar els trets fonamentals de la construcció històrica del nostre sistema escolar públic, una llarga lluita per fer realitat el dret de tots i totes a l'educació, i per materialitzar la pràctica d’una pedagogia moderna.

El Museu de l’Escola forma part dels diversos museus i col·leccions museogràfiques permanents des d’on la Universitat de València posa a l’abast de la comunitat universitària i del públic en general el ric patrimoni cultural i científic que ha anat conformant al llarg dels anys fruit de la seua activitat docent i investigadora, amb finalitats d’estudi, investigació, delectament o d’oci.