University of Valencia logo Logo Logo del portal

Obert el termini d'inscripció al MOOC "Las Fallas de Valencia, Patrimonio Cultural de la Humanidad"

  • October 25th, 2019
 

El Servei de Formació i Innovació Educativa (SFPIE) de la Universitat de València ofereix a la comunitat universitària i al públic en general aquest curs online en obert, accessible a través de la plataforma internacional MiríadaX per a cursos MOOC. Els participants en el curs tindran l'oportunitat de gaudir, de forma gratuïta, d'accés a tots els continguts del curs i als test d'avaluació.

El curs, que començarà el 25 de novembre de 2019, s'aproxima a la festa de les Falles des d'un enfocament pluridisciplinar: des de la història es repassen les teories sobre el seu origen i la seva evolució històrica; des de la filologia, s'assenyala la seva importància en la literatura popular valenciana; des de l'art es realitza una aproximació a la construcció dels monuments fallers i a una història del seu estàtica; des de la sociologia s'estudia la funció complexa que tenen les Falles en la societat valenciana, en tant element identitari i en tant xarxa de sociabilitat; des de l'educació, es proposen aspectes educatius de la festa i les seves possibles aportacions a l'àmbit de l'ensenyament; des de la teoria de la comunicació s'aborden els canvis en la seva representació i la constitució d'un camp cultural complet amb la seva opinió pública, els seus mitjans i els seus càrrecs de portaveu i des dels estudis culturals es reflexiona sobre la relació entre la festa i el camp del poder.

L'elaboració del curs ha comptat amb la participació de diferents especialistes, en el marc de les convocatòries de cursos MOOC oberta pel SFPIE. La producció dels vídeos que conformen el curs ha anat a càrrec del personal tècnic de la Unitat d'Innovació Educativa del SFPIE i els enregistraments s'han dut a terme a les seves instal·lacions.

El curs s'allotja a la plataforma MiríadaX, la de major difusió i impacte de MOOC al món hispanoamericà, gràcies a un conveni subscrit entre la Universitat de València i la pròpia plataforma, de manera que els MOOC produïts per la nostra universitat siguen accessibles pel major nombre de persones. L'alumnat que finalitze el curs amb èxit tindrà la possibilitat d'obtenir un certificat que així ho acredite.

Els vídeos que conformen el curs també estan disponibles al canal de YouTube UV-SFPIE a la llista de reproducció "MOOC: Las Fallas Patrimonio de la Humanidad".

Links:

 

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy