University of Valencia logo Logo Master's Degree in Advanced English Studies Logo del portal

Experts discuteixen sobre el panorama laboral al Fòrum d'Ocupació de Filologia, Traducció i Comunicació

  • UV General Foundation
  • March 31st, 2021
D'esquerra a dreta i de dalt a baix: La vicerectora Adela Valero, la degana Amparo Ricós i la professora Marisa Quintanilla.
D'esquerra a dreta i de dalt a baix: La vicerectora Adela Valero, la degana Amparo Ricós i la professora Marisa Quintanilla.

Quasi un centenar de persones van participar de l'esdeveniment virtual que es va celebrar dimarts passat 30 de març. El fòrum va comptar amb el suport de més d'una quinzena d'entitats i amb enriquidors testimoniatges d'especialistes en el sector.

El Fòrum virtual d'Ocupació i Emprenedoria de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació es va celebrar el pasat dimarts 30 de març amb nombrosos testimoniatges de professionals dedicats als serveis lingüístics, a la comunicació i a la traducció. 

Com a adaptació de la situació actual, la cita amb l'àmbit laboral es va desenvolupar en format en línia, una estrena per a aquest centre on les anteriors edicions van ser presencials. Aquesta modalitat va permetre la participació de quasi un centenar d'assistents, que van formar part de les activitats de la jornada.

El Fòrum va començar a les 9.30 hores amb la inauguració institucional a càrrec de la degana de la facultat, Amparo Ricós Vidal, qui va agrair a UVocupació per la iniciativa. Així mateix, va comentar a l'alumnat: “Hi haurà informació que servirà per a decidir sobre el futur”. “Un dels objectius del centre és l'acostament dels estudiants a les empreses i que tinguen un ensenyament que permeta adquirir competències de tots els tipus, especialment per al món laboral, amb les seues possibilitats en l'àmbit de l'emprenedoria”, va remarcar durant el seu discurs.

En la seua intervenció, la rectora de la UV, Mª Vicenta Mestre, va ressaltar que la trobada virtual s'insereix dins de la missió fonamental de la Universitat: “L'adquisició de bones competències professionals que ajuden a l'ocupabilitat i a l'emprenedoria”. En aqueix sentit, va incentivar a l'estudiantat a “aprofitar l'aproximació amb les empreses que teniu al fòrum”.

“El futur és vostre, aquesta no és una generació estigmatitzada per la pandèmia, sinó resilient a les dificultats”, va emfatitzar la rectora respecte a l'actual situació de crisi, alhora que va agrair l'esforç tant a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicacio com a UVocupació l'haver aconseguit un fòrum virtual de gran qualitat i resultat.

Al llarg de tot el matí es va presentar una programació diversa amb conferenciants, com a catedràtics, empresaris, periodistes i professionals de llarga trajectòria, que han parlat de la primera ocupació i les eixides professionals en diferents àmbits. 

Després de les paraules inicials, es va donar lloc a la conferència d'obertura titulada 'Destinació: primera ocupació. Un viatge amb corbes'. Aquesta motivacional xarrada va ser presentada per la vicedegana de Comunicació i Participació, Dolors Palau, i va ser a càrrec de la ponent Ana Mª Martínez Romero, titulada en Estudis Anglesos i Periodisme, i redactora de Dow Jones Newswires/The Wall Street Journal. 

Posterioriment, va ser el torn de la taula redona sobre eixides professionals en diferents àmbits de la Filologia, la Traducció i la Comunicació, presentada per Miguel Martínez López, catedràtic de Filologia Anglesa de la UV. La ronda d'intervencions va estar encapçalada per Pablo Díez Astruga, exasesor en la Conselleria dels EUA i actual agregat d'Educació de l'Ambaixada d'Espanya a Romania, Ministeri d'Educació. La seua ponència va donar pas a Cristina Paneque de la Torre, professora de l'àrea d'Alemany i emprenedora; Sofía Sánchez Manzanaro, d'Euronews; i Juan Pérez Moreno, editor de JPM Edicions. Li seguiren l'empresari director del diari El Periódico d'Ací, Pere Valenciano, i Armant Nsue Jurado, com a referent de Fira València/Responsable del Saló del Còmic.

L'esdeveniment va comptar també amb el suport de més d'una quinzena d'importants entitats, des d'agències de traducció a centres de Formació Professional i mitjans de comunicació, tant públics com privats. Per això, va tindre espais especials perquè l'estudiantat contactara amb referents d'aqueixes organitzacions. A través de diferents sales de xat, l'alumnat va poder interactuar directament amb les institucions i traslladar-los qualsevol consulta, inquietud o dubte sobre els seus perfils laborals, activitats, canals d'ocupació, entre altres qüestions. 

Després de les visites a les sales d'atenció virtuals i les oportunitats laborals, va començar el reconeixement a les empreses i networking, que ha sigut una sala exclusiva per a l'intercanvi d'idees entre les companyies.
Per tant, aquest segon fòrum del mes va aconseguir posar el focus en l'ocupabilitat dels futurs diplomats de grau i màsters del món de la comunicació, l'estudi de la llengua i la traducció.

Links: