University of Valencia logo Logo Master's Degree in Audiovisual Contents and Formats Logo del portal

La primera edició del Talent Audiovisual Universitari s’inaugura demà a La Nau

  • June 12nd, 2018
Image de la noticia

La Universitat de València, a través del Màster en Continguts i Formats Audiovisuals, i el nou espai públic de comunicació valencià, À Punt, han organitzat la primera edició del Talent Audiovisual Universitari: Pitching universitats valencianes-sector audiovisual, que tindrà lloc els dies 12 i 13 de juny a l’Aula Magna de La Nau. Es tracta d’una iniciativa que pretén posar en valor el talent audiovisual sorgit a les universitats valencianes i facilitar un primer contacte dels estudiants amb el sector audiovisual valencià.

La inauguració d’aquesta primera edició del Talent Audiovisual Universitari serà el 12 de juny a les 19 hores amb una conferència impartida per Francesc Escribano, director de Minoria Absoluta, sota el nom “Els continguts audiovisuals de proximitat en la comunicació global”. A l’acte assistiran el Vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño, i el director del Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València, Miquel Francés.

El dia següent, dimecres 13, se celebrarà el Pitching pròpiament des de les 9 hores del matí fins a les 18 hores de la vesprada, i consistirà en l’exposició i defensa de 16 formats audiovisuals realitzats per estudiants de la Universitat d’Alacant, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat Jaume I de Castelló, la Universidad Cardenal Herrera-CEU, i la Universitat de València, que és l'amfitriona d'aquesta primera edició.

Els 16 projectes han sigut seleccionats per una comissió formada per representants de totes les universitats participants més À Punt atenent a la seua qualitat i viabilitat, i estan dividits en quatre categories: ficció, documental, noves finestres i formats televisius/entreteniment. Els alumnes tindran un màxim de 7 minuts per defensar els seus treballs. A continuació, una taula d'experts composta per productors del sector audiovisual i À Punt valoraran els formats i exposaran els seus dubtes als mateixos alumnes.

Després de les presentacions, els alumnes tindran l'oportunitat de realitzar reunions cara a cara amb els productors assistents interessats en els projectes. Entre els projectes elaborats en el Màster en Continguts i Formats Audiovisuals de la Universitat de València s’ha seleccionat els següents:

- 3G: tres generacions a debat: debat intergeneracional

- #Cromosommes: sèrie de ficció juvenil

- A tempo: docutaiment sobre la recuperació del patrimoni cultural i musical

- El Verdugo: sèrie de ficció sobre la implantació de la pena de mort.

Aquesta iniciativa, que té la voluntat de repetir-se cada any en diferents universitats valencianes, es presenta com una oportunitat perquè els estudiants puguen entrar en contacte directe amb la realitat del sector audiovisual actual i tenir un feedback directe de la mà d'experts en la matèria.