Logo de la Universitat de València Logo Màster en Banca i Finances Quantitatives Logo del portal

Com recuperar la rendibilitat de la banca espanyola?

Rentabilitat bancaria

L'Institut Valencià de Recerques Econòmiques organitza en col·laboració amb la Universitat de València la seua setena Jornada sobre el Sector Bancari Español, en el marc del seu vigesimoquinto aniversari.

31 de de maig de 2016

La crisi financera s'acosta al seu novè aniversari i la banca espanyola ha entrat en una nova fase de la seua complicada recuperació. Les entitats han reestructurat els seus comptes, s'han ajustat als requisits del Mecanisme de Supervisió Únic i finalment la majoria ha esborrat els nombres rojos del seu balanç. No obstant açò el ROE («return on equity», rendibilitat financera sobre recursos propis) segueix sent inferior al cost de captar capital, malgrat superar la mitjana europea.

És un resultat fruit de la complexitat de la situació econòmica i política actual (tipus negatius, nivells de morositat encara elevats, el possible Brexit, la volatilitat del mercat petrolífer, l'esmentada supervisió del BCE i de l'EBA i les restriccions que imposa). El sector encara cerca la resposta a la pregunta: quin és el model (o els models) de negoci que aconseguirà recuperar els nivells de rendibilitat real, sense amb açò desencadenar una nova situació de risc?

Dimecres que ve 8 de juny, investigadors i experts del sector debatran el model a seguir i explicaran els passos que està donant la banca per a finalitzar el procés de recuperació i portar l'estabilitat de nou al sistema financer. Sota el títol «La recuperació de la rendibilitat: Factors de risc», l'Institut Valencià de Recerques Econòmiques realitzarà la VII Jornada sobre el Sector Bancari Español en la seu de la Fundació Universitat-Empresa Adeit (Plaça Verge de la Pau, 3, València), amb la col·laboració de la Universitat de València.

L'acte se centrarà en dues taules de debat entre experts del sector financer. La primera comptarà amb Joaquín Maudos, professor del Màster Interuniversitari en Banca i Finances Quantitatives per la Universitat de València i Director Adjunt de Recerca de l'IVIE, i Santiago Carbó, Catedràtic d'Economia i Finances en Bangor University i també professor del Màster. Tots dos reflexionaran sobre la situació generada i els reptes als quals s'enfronta ara la banca espanyola.

En la segona sessió, José Sevilla i Jaime Guardiola, Consellers Delegats de Bankia i del Banc Sabadell, respectivament, oferiran les seues diferents visions sobre els models de negoci que portaran al sector bancari a una situació de major tranquil·litat.

Finalment, tancarà l'esdeveniment el Conseller d'Hisenda i Model Públic i antic degà de la Facultat d'Economia de la Universitat de València, Vicent Soler.

L'entrada a l'esdeveniment és gratuïta però requereix d'una inscripció prèvia (les places són limitades), que poden formular ací.

Etiquetes Banca , Evento , Rentabilidad , Renta
Publicat per: Anthony Nelson Hosey