Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Biodiversitat: Conservació i Evolució Logo del portal

Nova edició del “Taller de Conservació” a càrrec d'Ignacio Jiménez

  • 24 de febrer de 2020
Ignacio Jiiménez

Nova edició del “Taller de Conservació” a càrrec d'Ignacio Jiménez

Continuant amb el cicle d'activitats voluntàries associades al màster, “Conservació en Acció”, el passat 31 de gener l'investigador Ignacio Jiménez va celebrar, per tercer any consecutiu, el seu taller de conservació per a els/as estudiants del màster. A partir de la seua formació com a biòleg, Ignacio va utilitzar conceptes d'altres disciplines (política pública, psicologia cognitiva, teoria organitzacional, gestió de conflictes, etc.) per a descriure el caràcter netament transdisciplinari de la conservació en el món real.

Ignacio és un dels creadors del terme “Producció de Naturalesa”, el qual inserida les àrees protegides i la restauració ecològica dins de les prioritats de desenvolupament en comunitats rurals, i va publicar de publicar un manual sota aquest títol que desenvolupa un mètode per al maneig de programes de conservació, amb exemples de cinc continents(1).

Els estudiants/as es van mostrar molt participatius i, en les seues paraules, el taller va resultar summament interessant i instructiu.

  1. Jiménez-Pérez, I. (2018). Producción de Naturaleza. Parques, Rewilding y Desarrollo Local. Tundra Ediciones, Castellón, 568 pp.
Imatges: