Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Bioinformàtica Logo del portal

Cicle de conferències del Primer quadrimestre Màster en Bioinformàtica

  • 31 d’octubre de 2022
Cicle de conferències del Primer quadrimestre Màster en Bioinformàtica

"Introducció a entorns de programació per a l'anàlisi estadística de dades". 4 octubre de 2022.

“Principals objectes en programació de R”. 18 d'octubre de 2022.

“Bones pràctiques en l'elaboració de scripts de programació”. 8 de novembre de 2022.

“Processament i anàlisi de dades ómics des d'entorns de programació orientats a objectes”. 22 de novembre de 2022.

“Representació gràfica de dades ómics”. 29 de novembre de 2022.

“Anàlisi estadística descriptiva i inferencial de dades biomèdiques des de l'entorn R”. 20 de desembre de 2022.

 

Se celebraran totes de 6 a 8 de la vesprada a l'Aula 2.1.4 de l’ETSE.

 

Els 5 primers seminaris seran impartits per Marta Hidalgo i el sisé per Francisco García.

 

Marta R. Hidalgo Garcia és llicenciada en Matemàtiques per la Universitat de València, màster en Matemàtica Computacional per la Universitat Jaume I i doctora en Computació per la Universitat Politècnica de Catalunya. En 2014, després d'acabar la seua tesi doctoral, entra a formar part del Departament de Genòmica Computacional del Centre d'Investigació Príncep Felip (CIPF), liderat per Dr. Ximo Dopazo, com PostDoc. Ací treballa en el desenvolupament de diferents mètodes per a l'anàlisi de pathways de senyalització i metabòlics a partir de dades transcriptómics, dissenyant i implementant paquets de codi R i eines web accessibles públicament. Des de 2018 treballa en la Unitat de Bioinformàtica i Bioestadística del CIPF, baix la direcció de Dr. Paco Garcia.

Ha sigut professora associada del Departament d'Estadística i Investigació Operativa de la Universitat de València i col·labora com a docent en diferents activitats formatives en Bioinformàtica i Estadística.

 

Francisco García García és llicenciat en Ciències i Tècniques Estadístiques i es va doctorar en Biomedicina i Biotecnologia en la Universitat de València. Ha desenvolupat la seua trajectòria tècnica i investigadora en diferents institucions sanitàries i durant els últims quinze anys ha format part de l'equip de l'Institut Nacional de Bioinformàtica (http://www.inab.org/) i de la plataforma de Bioinformàtica per a les Malalties Rares (http://bier.ciberer.es/), generant nous mètodes d'anàlisis d'enriquiment funcional, dissenyant i implementant eines web per a l'anàlisi de dades ómicos i participant en nombroses activitats formatives en Bioinformàtica i Biologia Computacional, dirigides a professionals i estudiants universitaris.

Actualment dirigeix la Unitat de Bioinformàtica i Bioestadística del Centre d'Investigació Príncep Felip  (https://www.cipf.es/science/investigacion/bioinformatica-y-biologia-computacional/unidad-de-bioinformatica-y-bioestadistica?lang=es)