University of Valencia logo Logo Master's Degree in Bioinformatics Logo del portal

Estudiant del Màster en Bioinformática publica els resultats del seu TFM

  • March 26th, 2020
Estudiant del Màster en Bioinformática publica els resultats del seu TFM

El nostre estudiant recentment graduat en el Màster en Bioinformàtica Luis F. Arias-Giraldo, acaba de publicar els resultats del seu treball final de màster en la prestigiosa revista BMC Plant Biology.

En el seu TFM i en el treball publicat en https://link.springer.com/article/10.1186/s12870-019-2185-0  mostra com succeeix la infecció en l'olivera d'un fong anomenat Verticilium dahliae. S'analitza la dinàmica microbiana després de la infecció de l'olivera per aquest fong i mostra l'alta complexitat d'aquests sistemes i expliquen com això pot conduir a una assignació conflictiva dels diversos tipus de parasitisme observats en un organisme específic.

El seu treball indica que aquesta infecció, encara que dirigida per Verticillium, no està impulsada per una sola espècie, sinó per un consorci polimicrobià que també inclou endòfits naturals de l'olivera.

En aquest treball han participat dos professors del Màster en Bioinformàtica, Wladimiro Diaz i Vicente Arnau. I ha sigut dirigit per l'investigador del CSIC Dr. Carlos P. Garay, actualment director del Laboratori Subterrani de Canfranc (LSC).

Images: