Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Ciències Actuarials i Financeres Logo del portal

20 experts se donen cita en el primer col·loqui actuarial en llengua espanyola

  • 2 de juny de 2022
Cartell del col·loqui

Els pròxims dies 8 i 9 de juny se celebra de manera virtual el I Col·loqui Actuarial en llengua espanyola. Hi participa el professor del Màster en Ciències Actuarials i Financeres de la UV Enrique Devesa.

En aquest col·loqui participaran destacats professionals de l'àmbit actuarial en llengua espanyola, de països com Espanya, Mèxic, Argentina, Perú, Equador, Brasil o Portugal, que debatran entorn de 4 eixos temàtics.

El dimecres 8 de juny, a les 16:00 hores, s'abordarà “La previsió social: una anàlisi de models i complementarietat”. En aquesta primera sessió participa el professor del Màster en Ciències Actuarials i Financeres de la Universitat de València Enrique Devesa, titular del Departament d'Economia Financera i Actuarial de la UV i investigador en l'Institut d'Investigació en Polítiques de Benestar Social (Polibenestar) i en l'IVIE (Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques).

La segona sessió del dia 8 de juny, a les 18:30 hores, el col·loqui se centrarà en el “Professionalisme: models d'articulació i desenvolupament de la professió d'actuari”. Les responsabilitats dels actuaris han anat evolucionant sumant noves competències. La incertesa, el risc, l’anàlisi de dades… no han variat molt, però el que sí ha canviat és tot el relacionat amb l'evolució que ha experimentat la professió actuarial: regulació, aplicacions, Solvència II… Tot això s'analitzarà en aquesta sessió juntament amb el professionalisme i el Core Syllabus de la professió.

El dijous 9 de juny, a les 16:00 hores, els especialistes tractaran la temàtica de la “Sostenibilitat i canvi climàtic”. Els efectes del canvi climàtic tenen una gran repercussió per a les asseguradores i els actuaris que treballen en la valoració i gestió de riscos, a més la incorporació dels Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) en les estratègies d'inversió està en el centre de la preocupació de les entitats asseguradores i financeres a tot el món.

Finalment, “Les assegurances de salut després de la pandèmia” protagonitzaran la quarta i última sessió, a les 18:30 hores el dia 9 de juny. Es tracta d'una temàtica essencial en aquests moments, ja que la pandèmia augmentà notablement l'interés per les assegurances de salut. De fet, entre finals de 2019 i desembre de 2021 les pòlisses de salut van créixer en un 8%. En aquest període, al voltant de 1,3 milions de ciutadans van contractar una pòlissa de salut.

Aquest col·loqui ha sigut coorganitzat per l’Institut d'Actuaris Espanyols i la International Actuarial Association. L'esdeveniment és gratuït, però les places són limitades i es requereix inscripció prèvia en aquesta web.