Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Comptabilitat, Auditoria i Control de Gestió Logo del portal

Begoña Giner membre del nou EFRAG Sustainability Reporting Board en representació de l'acadèmia

  • 28 de març de 2022
Image de la noticia

La professora Giner, Catedràtica d'Universitat en el Departament de Comptabilitat de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, està entre els 20 membres del nou Consell elaborador de normes de divulgació d'informació de sostenibilitat per a la Unió Europea, les quals hauran de ser aplicades per les grans empreses i les que cotitzen en borsa (excepte microempreses).

La decisió de la Comissió Europea d'establir normes per a la divulgació d'informació de sostenibilitat està emmarcada en el Pacte Verd Europeu i s'alinea amb els Objectius del Desenvolupament Sostenible. La proposta de Directiva emesa a l'abril de 2021 reconeix que la falta d'informació és un obstacle per a garantir que les activitats de les empreses siguen sostenibles, i dificulta la canalització de finançament cap a elles. Segons indica aquesta proposta, el European Financial Reporting Advisory Group (EFRAG) desenvoluparà les normes de sostenibilitat, incloent aspectes mediambientals, socials i de govern corporatiu, normes que eventualment seran acceptades per la Comissió. Amb la finalitat d'escometre aquesta nova missió, EFRAG ha incorporat un nou Consell, el Sustainability Reporting Board, en la seua estructura organitzativa. En aquest Consell participen els diferents grups d'interés, entre els quals es troba la European Accounting Association, a qui representa la professora Giner.

Enhorabona a la professora Begoña Giner per aquest nou èxit i reconeixement internacional a la seua vàlua professional!