Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Continguts i Formats Audiovisuals Logo del portal

“La experiència laboral a València i l'haver cursat aquest Màster m'han servit per a dirigir diversos projectes audiovisuals en els quals seguisc fins avui”

Mónica Vergara Bolívar

22 de de setembre de 2016

Mónica Vergara Bolívar

Barranquilla, Colòmbia

Egressada del Màster - Promoció 2013-2014

El meu interès en l'audiovisual em va portar a la cerca d'un Màster que barrejarà el teòric amb el pràctic, on poguera aprendre, reafirmar i actualitzar coneixements sobre aquesta àrea. Amb el Màster de Continguts i Formats Audiovisuals de la Universitat de València el vaig poder trobar.

Com a colombiana que sóc, el canvi de país sempre és un gran repte. A més del constant intercanvi cultural, l'expectativa, tant acadèmica com d'inversió d'un Màster fora del teu país sempre és alta.

Des del primer moment en què vaig contactar per a rebre informació del Màster i durant el procés d'inscripció i matricula, Luis Cano, l'administratiu del Màster, va ser molt proactiu i atent amb tot el procés.

Est és un Màster ben estructurat. Els primers 3 mesos són mesos de teoria i els altres 4 mesos són mesos de pràctica, on es posen tots els coneixements per a la construcció, producció i realització del projecte final. La presentació del projecte es fa en les Jornades CONTD/TVMORFOSIS, que ofereixen la possibilitat d'exposar-ho enfront de directius de productores i canals de TV d'Espanya.

Així mateix, els professors estan molt preparats, tenen bastant experiència en el sector i estan molt pendents de l'evolució i aprenentatge de cadascun dels estudiants.

El Màster ofereix la possibilitat de fer pràctiques en una empresa del sector audiovisual. Jo les vaig fer en el TAU, el Taller d'Audiovisuals de la Universitat de València, on vaig aprendre bastant. Els funcionaris tenen tota la paciència i disposició a ajudar i ensenyar, a més tenen molta qualitat humana.

Vaig tenir la possibilitat de treballar en el TAU després d'acabar el meu període de pràctiques: vaig començar amb el muntatge de l'arxiu audiovisual del taller (TAU) i després vaig continuar en l'organització de l'esdeveniment iberoamericà de televisió TVMORFOSIS, que per primera vegada arribava a Espanya.

En tornar a Colòmbia, l'experiència laboral a València i l'haver cursat aquest Màster m'ha servit per a dirigir diversos projectes audiovisuals en els quals seguisc fins avui. A més, m'han tornat a cridar per a organitzar una altra versió de TVMORFOSIS, aquesta vegada en Barranquilla.