Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Continguts i Formats Audiovisuals Logo del portal

"Els professors generen un clima molt familiar que resulta excel·lent per a l'ensenyament"

Sergio Alberola

4 de de febrer de 2016

Sergio Alberola

València, Espanya

Els meus coneixements sobre l'audiovisual són més aviat pocs; si bé és cert que es tracta d'un món que sempre m'ha cridat l'atenció, tant com a espectador com a persona curiosa per conèixer què s'amaga després del teló.

Per falta de temps i moltes altres circumstàncies, mai pot dedicar el necessari a instruir-me en l'audiovisual. No va ser fins a la carrera quan vaig poder acostar-me per primera vegada a aquest “món”. Vaig estudiar Publicitat I Relacions Públiques i durant cinc anys vaig tenir l'oportunitat, encara que fóra “per l’aire”, d'aprendre una mica de tot.

Per a mi la publicitat és un dia a dia. M'han ensenyat a pensar com a part d'ella. Quan imagine, desenvolupe, etc., incorpore la publicitat en tot; és una eina imprescindible, una navalla multiusos. Per a mi tot és publicitat, tot té un significat publicitari que, recolzat amb uns moviments estratègics d'imatge corporativa, ho converteixen en una recepta de l'èxit. Per desgràcia tinc una base molt teòrica, no sé aprofitar els mitjans audiovisuals, les seues tècniques i instruments per a poder desenvolupar més la utopia publicitària que ronda pel meu cap. Tant de bo durant els meus estudis de grau m'hagueren ensenyat a utilitzar bé eines com a càmeres, paquet de Tova, etc. Tot el que sigues ho vaig aprendre cercant-me la vida, demanant ajuda a amics, a través de YouTube, etc. És potser per aquesta raó per la qual vaig voler entrar en el Màster de Continguts i Formats Audiovisuals. Volia aprendre més sobre el món audiovisual, més enllà del paper, “volia tocar la realitat.”

A dia d'avui em sent bastant còmode en el màster. No vaig a caminar-me amb marrades explicant la meravellosa actitud dels meus companys que són responsables, en gran mesura, que gaudi tant en classe com fora d'ella. Són una part molt important del procés d'aprenentatge. Encara que a dia d'avui solament hem tingut tres professors, no em puc queixar. No és una típica classe d'universitat. Volen aprendre de tu i et conviden a ser “el professor del professor.” Generen un clima molt familiar que resulta excel·lent per a l'ensenyament. A més, es preocupen molt per l'aprenentatge dels seus alumnes; prova d'açò són les persones convidades al màster que imparteixen xarrades molt útils.

Finalment, solament puc afegir que aquest màster està sent molt productiu per a mi. No atur de tenir idees noves cada vegada que sent parlar als meus professors. Espere amb ànsia el dia en el qual comencem a desenvolupar els projectes individuals. Confie que en acabar aquest postgrau puga formar part del món audiovisual i donar gràcies als meus professors i companys per totes les idees i moments que m'han donat.