University of Valencia logo Logo Master's Degree in Development Aid Logo del portal

Visita de quatre defensors de drets humans de El Salvador

  • June 19th, 2019
Image de la noticia

A partir del proper dimecres, dia 19 de juny i fins el dia 26 de juny, rebrem la visita de quatre defensores de drets humans de El Salvador. Una visita que servirà per teixir complicitats i compartir reptes de futur en matèria d'igualtat, lluita contra la violència de gènere i promoció dels drets lgtbi. Esta visita està emmarcada en el projecte Elles Trien, finançat per la Direcció General de Cooperació i Solidaritat de la Generalitat Valenciana i el projecte de cooperació internacional que des d'ACPP fem a través d'un conveni amb l'Ajuntament de Quart de poblet.

La visita té com a objectiu apropar la ciutadania a la cooperació internacional, aprofundint en els moviments de dones com a motors de canvi. Per això, ens visiten quatre dones que formen part d'organitzacions que posen el focus en la promoció, visibilització i incidència en matèria de gènere, lluita contra la violència de gènere i visibilització i incidència quant a drets lgtbi al país centro-americà. 

 

Elles són: 
1. Margarita Posada. Reconeguda líderesa social salvadorenya, coordina el "Foro Nacional de Salud" i ha centrat el seu treball en fer incidència contra la privatització de la sanitat. Abans del recent canvi de govern, durant els 10 anys de govern del Frente Farabundo Martí para la Liberación Nacional (FMLN), desde 2009 a 2019, ella va liderar la construcció d’un esforç de participació popular en la vigilància de les polítiques públiques vinculades a la salut, inclosos els drets de les persones LGBTI. 

2. Bianka Rodríguez. Activista i defensora dels DDHH de la població trans i persones LGTBI a El Salvador. Lidera l'àrea de comunicacions de l'Associació Comunicando i Capacitant a dones trans amb i sense VIH a COMCAVIS TRANS. Des d'ahí ha participat en la construcció de polítiques públiques inclusives per a les persones LGTBI i visibilitzat la situació de violència i discriminacio que patixen. 

3. Gloria Cerón. Coordinadora del programa territorial de l'organització feminista ORMUSA que treballa per la promoció de la igualtat i contra la violència de gènere, fent incidència política a través de l'Observatorio de la Violència de Gènere contra les dones. 

4. Marcela Rivas. Encarregada de l'àrea de cooperació internacional de l'Ajuntament de Zacatecoluca. , al Departament de La Paz, del Salvador. 

Des d'Assemblea de Cooperació per la Pau creem que apropant-nos totes i tots i compartint espais de reflexió estos dies, podem comprendre-les millor, entendre les seues lluites, ser, així, més conscients del món que ens envolta i conèixer realment quin és el paper de la cooperació internacional en els processos de desenvolupament i d'incidència. 

Vos deixem l'agenda d'activitats i vos emplacem a acompanyar-nos a tots els actes que pugueu. També vos invitem a que pugueu acompanyar-nos durant les estonetes més informals (dinars i sopars) que donen peu a converses més relaxades i personals. Vos deixem el nostre telèfon per a que ens informeu si vos apunteu algun dia a dinar o sopar 650 86 96 56. Vos deixem també l’esdeveniment que hem compartit a Facebook on anirem publicant cada dia informació dels actes. Vos invitem a interessar-vos per conèixer tota l’agenda al detall. 

Acompanyeu-nos! Serà molt interessant!

Links: