Logo de la Universitat de València Logo Màster en Direcció i Gestió de l'Activitat Física i l'Esport Logo del portal

El rector de la Universitat va rebre els esportistes universitaris de Rio 2016

  • 7 de juliol de 2016
Image de la noticia

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, va rebre dilluns passat, 4 de juliol, els esportistes de la Universitat que aniran als Jocs Olímpics o als Paralímpics de Rio de Janeiro.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, va rebre dilluns passat, 4 de juliol, els esportistes de la Universitat que aniran als Jocs Olímpics o als Paralímpics de Rio de Janeiro.

La judoka Julia Figueroa (que va excusar la seua absència per estar concentrada amb la selecció), estudiant de fisioteràpia, que anirà als Jocs Olímpics del 5 al 21 d’agost; Héctor Álvarez, regatista i estudiant d’administració i direcció d’empreses; Héctor Cabrera, llançador de javelina i estudiant de ciències de l’activitat física i l’esport; Maurice Eckhard, ciclista i estudiant del màster de direcció i gestió de l’activitat física i l’esport participaran en la Paralimpiada, del 7 al 18 de setembre, i Mónica Merenciano, judoka i estudiant de fisioteràpia, que per qüestions d’agenda no va poder assistir tampoc a la recepció, van ser els estudiants que va rebre el rector.

Van acompanyar els esportistes el vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño; la coordinadora del programa d’esportistes d’elit i alt rendiment del Servei d’Educació Física i Esports, Amparo Dols; els membres de la comissió mixta de la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat Universitat de València, Pilar Nieto, Rosa Laparra i Miguel Ángel Torregrosa, responsable també del programa d’esport adaptat de la Universitat de València, i la directora de la Unitat per a la Integració dels Discapacitats, Celeste Asensi.

Al llarg de la recepció, Amparo Dols va presentar els diferents esportistes del programa d’alt nivell i elit, tant els que han aconseguit la classificació com els que se n’han quedat a les portes, com han estat Teresa Bueso (rugbi) i Ana Sanchís (ciclisme). Seguidament, Miguel Ángel Torregrosa va ressaltar “la importància del suport de Divina Pastora i el treball que realitzen a la Unitat, que permeten compatibilitzar estudis i esport i atendre un col·lectiu amb diversitat funcional que va a ser exemple en altres estaments i institucions”.

Maurice Eckhard, ciclista paralímpic, va dir que va tenir “la sort de ser un dels pioners de la Càtedra, un honor que comptaren amb mi i donar peu al projecte tan meravellós que és ara. Quan vaig començar, els primers anys hi havia l’ajuda per als esportistes d’alt nivell, però l’impuls que vam aconseguir amb la Càtedra ens va permetre als paralímpics progressar i ens ha ajudat molt a compaginar els estudis i l’esport. Crec que ha estat una aposta molt encertada de la Universitat de València.” Héctor Álvarez, regatista paralímpic, va dir que la vela “és un esport molt tècnic i tàctic, i no depèn només de nosaltres, també depenem del vent, de l’ona, la qual cosa el converteix en un esport complicat..” L’esportista va aprofitar la intervenció per a agrair “a la Universitat i a la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la Universitat de València per les ajudes i els programes que han impulsat”. Va seguir Héctor Cabrera, llançador paralímpic de javelina, que també va aprofitar l’ocasió per a “agrair el treball de la Universitat, per les facilitats que ens ha donat per compatibilitzar els estudis amb l’esport, sobretot en aquest primer any, per a mi, a la Universitat. Si no fóra per aquests programes ens costaria molt arribar on som. La vida de l’esportista d’alt nivell no és sana i costa molt, per la qual cosa l’ajuda dels metges, dels fisioterapeutes i d’altres professionals és molt important per a nosaltres i aquests programes ens ajuden molt”.

El vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño, va afegir que “per a nosaltres, aquests esportistes són un orgull, un exemple que cal seguir i esperem que continuen participant en les Olimpíades i deixen ben alt els seus noms i el de la Universitat, on us estarem seguint i animant”.

A continuació el rector va agrair a Rosa Laparra i a Pilar Nieto per la seua presència i a Divina Pastora per la seua participació en tots els programes, i va concloure la recepció desitjant als esportistes “el major dels èxits i que competisquen al màxim del seu nivell”. A més, va expressar la seua preocupació pel problema del dopatge: “Són pràctiques que requereixen que expliquem adequadament per què no són bones”. Així mateix, va instar els esportistes a “competir i gaudir de l’experiència sense estar obsessionats per ser el número u”.