Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Direcció i Planificació del Turisme Logo del portal

Obertura Curs Màsters Universitaris. Arranquen en manera presencial les classes dels 16 màsters oficials de la Facultat d'Economia

  • 8 d’octubre de 2020
Apertura másteres 2020

El dilluns, 5 d'octubre, va tindre lloc l'Acte d'Obertura del Curs 2020-2021 dels 16 màsters universitaris adscrits a la Facultat d'Economia de la Universitat de València.

Aquest curs, igual que en altres sectors de l'activitat econòmica i social, l'efecte negatiu que sobre la mobilitat internacional està tenint la pandèmia ha tingut el seu reflex en la matrícula en els estudis de postgrau, en concret amb una disminució del 18 per 100 dels estudiants procedents d'altres països, especialment llatinoamericans (334 estudiants en 2019, 272 en 2020). Mentrestant, la matrícula d'estudiants de nacionalitat espanyola s'ha mantingut pràcticament estable, superant lleugerament la xifra de 500. El resultat és que quasi 800 estudiants podran rebre, en modalitat presencial i llevat que les circumstàncies imposen noves restriccions, la seua formació de postgrau en la nostra Facultat, el centre de la Comunitat Valenciana amb la més àmplia oferta de màsters oficials en economia i empresa.

Però, com afirmava el Degà en les seues paraules de benvinguda, la quantitat no és l'única cosa important. La majoria dels màsters de la Facultat d'Economia tenen trajectòries molt dilatades i durant molts anys han afavorit la inserció i desenvolupament professional de milers de titulats en àrees com ara l'economia, la banca, les finances, la comptabilitat, la creació i direcció d'empreses, la qualitat, el màrqueting o el turisme. Professionals que ara ocupen llocs de responsabilitat d'empreses i institucions públiques i privades, com ho corrobora el Tercer Estudi d'Inserció Laboral realitzat per UVOcupació i en el qual, entre altres resultats, cal destacar que el 87% dels egressats de màster estan ocupats, el 90% dels quals té una ocupació que s'ajusta al nivell dels estudis realitzats i, a més, el 74% ocupen llocs tècnics amb persones a càrrec seu.

L'Acte d'Obertura, seguit de manera presencial per un aforament reduït a la Sala Sánchez Ayuso i per centenars d'estudiants en línia mitjançant la seua retransmissió en streaming, va comptar amb una conferència inaugural, titulada "Capacitar-se per a un món gestionat per dades", a càrrec de Lucy Bannister i José María de Azpiazu, Academic Program Lead i Partner Manager, respectivament, de Qlik, una de les tres plataformes líders mundials en anàlisis de dades i Business Intelligence.

Imatges: