Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Drets Humans, Pau i Desenvolupament Sostenible Logo del portal

Talent universitari a l’abast d’una trentena d’empreses i entitats en el Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de la Facultat de Dret

  • Fundació General UV
  • 17 de febrer de 2022
 

La Facultat de Dret va celebrar, el passat 16 de febrer, la cinquena edició del Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de la Universitat de València, un esdeveniment que també va acollir la XIII Jornada d’Eixides Professionals i que va reunir durant tot el dia a prop d’una trentena d’empreses i entitats. Així mateix, més de 40 ponents oferiren informació i consells sobre una àmplia bateria d’eixides professionals ajustades al perfil de l’estudiantat de la Facultat.

Uns 30 estands es van situar al vestíbul de la Facultat de Dret amb l’objectiu d’informar sobre les oportunitats laborals que oferien, així com captar nou talent universitari entre les més de 800 persones inscrites.

Principalment adreçada a juristes, politòlegs i criminòlegs, la jornada va tractar d’obrir camí en les eixides professionals a través de taules redones, xarrades i conferències de mans de professionals del sector, i el contacte directe amb despatxos, empreses, ONG i entitats dels sectors públic i privat especialitzades en el camp de les Ciències Jurídiques.

A través del lloc web específic del Fòrum de Dret es pot accedir a tota la informació sobre les organitzacions participants, tutorials pràctics en format audiovisual, oportunitats d’ocupació i a la programació detallada de la jornada, que va arrancat a primera hora del matí amb la inauguració institucional a càrrec de la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, a qui van acompanyar la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i el degà de la Facultat de Dret, Francisco Javier Palao.

En la seua intervenció, el degà Francisco Javier Palao va afirmar que “el talent jove està hui ací” i va dedicar el seu reconeixement a l’organització del Fòrum per obrir amb una conferència sobre el mercat laboral i les persones amb discapacitat. “No es pot entendre la plenitud d’una persona sense el seu dret a treballar dignament i, en aquest punt, encara queda molt per fer”, va subratllar. Així mateix, va reivindicar la funció pública: “Poques coses reverteixen en més utilitat que treballar per al sector públic, que no té una altra vocació que la del servei a la societat”.

A aquesta reflexió es va sumar el discurs de la consellera Gabriela Bravo, qui va manifestar: “L’Administració Pública és una possibilitat laboral que paga la pena considerar. Busquem talent jove per a renovar l’Administració. Som conscients de la necessitat de renovar els sistemes d’accés i preparem noves proves per a avaluar coneixement i destresa en igualtat de condicions, i garantir l’accés a les persones joves millor preparades”.

Gabriela Bravo va anunciar, en el marc d’aquest Fòrum, que la Conselleria de Justícia habilitarà un programa de cent beques de 500 euros mensuals per a ajudar a preparar oposicions a jutge/ssa, fiscal/a i lletrats/des i que el pròxim mes de maig es convocaran les primeres oposicions sense fase de concurs per al 50% de les places ofertades.

En aquest sentit, la rectora Maria Vicenta Mestre, encarregada d’inaugurar la fira laboral universitària, va qualificar de “molt positiva” la inciativa de la Generalitat Valenciana quant a les ajudes d’estudi per a opositar a l’Adminsitració Pública. Sobre la qual cosa va afirmar: “És una mesura molt en la línia de la Universitat de València, ja que la nostra prioritat és que ‘ningú quede enrere’ en la seua carrera acadèmica”.

Maria Vicenta Mestre es va adreçar a l’estudiantat de Dret per a recordar-los que “la Universitat està al vostre costat en aquest camí en la cerca d’un lloc al món laboral, on aplicareu –va dir– els nombrosos coneixements i competències adquirides durant el vostre pas per aquesta Facultat, i que vos proporcionarà estabilitat econòmica i social, però també, satisfacció personal”.

La rectora va destacar la tasca dels serveis universitaris UVocupació i UVemprén com a “eines imprescindibles” per a aconseguir la integració adequada de l’estudiantat al mercat de treball. “La Universitat està al vostre servei per a ajudar-vos en una etapa de dubtes i d’incertesa com és la de fi de grau”, va expressar, condicionada en l’actualitat a més per circumstàncies difícils com la pandèmia o la crisi climàtica. A la qual cosa va afegir: “Malgrat aquesta situació, aquests fòrums han de servir-vos també per a transmetre-vos tranquil·litat i confiança en vosaltres mateixos, perquè esteu molt ben formats i teniu les competències necessàries per a apropar-vos al món laboral”.

I va concloure la seua intervenció: “Us anime a que participeu en el fòrum, a que us informeu, a que descobriu, perquè allà fora hi ha un lloc per a vosaltres que segur que vos satisfarà i vos farà sentir realitzades i realitzats, en definitiva, més feliços, que és l’objectiu que totes les persones perseguim”.

L’acte va comptar amb el suport d’una àmplia representació institucional, social i acadèmica, entre els quals, la secretària general de la Universitat, María Elena Olmos; la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero; el gerent de la Universitat de València, Juan Vicente Climent; el gerent de la Fundació General UV, Cristóbal Suria; el director gerent d’ADEIT, Juan Manuel Penín; la directora d’UVocupació, Marisa Quintanilla; la professora Ángeles Solanes, sobre la qual Maria Vicenta Mestre va recalcar que formarà part del nou equip de la rectora després de les elecciones; degans; i representants de col·legis professionals i associacions. 

Els Fòrums d’Ocupació i Emprenedoria de la Universitat de València són organitzats pel Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius, a través d’UVocupació, en col·laboració amb les facultats i centres, i s’inscriuen dins de la principal línia de treball del Vicerectorat per a impulsar i promocionar l’ocupabilitat de l’estudiantat universitari.

Per la seua banda, UVocupació té com a objectiu principal col·laborar en la inserció laboral de l’estudiantat i persones titulades de la Universitat de València, així com ser un mediador per a noves oportunitats professionals. El seu equip compta amb serveis d’orientació i assessorament, capacitacions en tècniques de cerca d’ocupació i formació integral, i addicionalment posa a la disposició de la comunitat universitària el portal d’ocupació que dona accés a múltiples ofertes laborals en un directori amb més de 1.500 organitzacions registrades.