University of Valencia logo Logo Master's Degree in Environmental Engineering Logo del portal

La Universitat de València, a l'avantguarda de l'educació

La Universitat de València, a l'avantguarda de l'educació

La Universitat de València (UV) es posiciona en l'elit dels centres docents de tot el món. Segons l'última edició del QS World University Rankings, elaborat a través de la consultora Quacquarelli Symonds, la UV està situada entre les millors universitats del món, en onze de les 39 matèries avaluades. Algunes d'elles, tan representatives i estructurals com a filosofia, agricultura, medicina, psicologia, química, matemàtiques, física, astronomia, educació, economia o econometria, entre unes altres.

Per exemple, en la disciplina del gran Hipócrates, medicina, la institució valenciana es troba entre les 300 millors del món, i la podem veure enclavada en la sisena posició del rànquing nacional. Ocupa la mateixa plaça també en matemàtiques i ciències biològiques.

 

13 april 2016

Aquesta bona salut no es limita a aquestes assignatures, ni molt menys. En el top mundial 250, la UV destaca, també, en altres disciplines:

  • educació
  • física
  • astronomia

Totes elles, es troben en el top tingues de l'àmbit acadèmic universitari. Física, en particular, ha aconseguit la cinquena posició.

Així mateix, cal assenyalar el reconeixement aconseguit en matèries, tan diferents entre si, com a filosofia, psicologia, química i estadística i recerca operativa; totes elles enclavades en el top 200 mundial, i que es mouen entre la cambra i sisè lloc en el marc docent nacional, respectivament.

Finalment, limiten amb l'excel·lència agricultura i ciències forestals, que s'emmarquen en el top 150 mundial.

 

Com funciona el QS World University Rànquings? En què consisteix?

La metodologia a seguir per Quacquarelli Symonds, se centra en diferents elements:

  • La labor de recerca, per part dels equips científics de les universitats
  • L'aplicació docent de les seves assignatures sobre l'alumnat
  • L'impacte internacional obtingut

Així mateix, la consultora es recolza en els indicadors de reputació acadèmica, el ràtio d'estudiant per facultat, el grau de prestigi entre els treballs acadèmics (ser objecte de cites en altres publicacions científiques)…

 

¿Per què estudiar a València?

A més de la confirmada qualitat del seu sistema universitari, tenim el factor gastronòmic (la paella), cultural (festes com Les Falles, igual que el Festival Internacional de Benicàssim i La Tomatina) o el geogràfic. Entre els diversos atractius de la ciutat estan les platges, el casc històric i la Ciutat de les Arts i les Ciències, juntament amb el Oceanogràfic, l'aquari més gran d'Europa. Un altre punt destacable és la gran població estudiantil, en la qual s'integren milers d'alumnes Erasmus.

Per exemple, Barcelona comparteix, segons la consultora, moltes de les virtuts de la ciutat valenciana

“Una de les ciutats més populars i visitades d'Europa, el seu cost de vida es manté raonable en comparació de ciutats com Londres o París”.

Per la seva banda, de Madrid (lloc 22) es valoren altres aspectes, com la seva qualitat de vida i, òbviament, el fet que les seves universitats també figurin en els rànquings internacionals. Mentre València només té a dos campus en el rànquing QS, Madrid té fins a quatre, sent la primera la Universitat Autònoma de Madrid. També les taxes públiques constitueixen un valor afegit per als estudiants.

La classificació, a més, també es vertebra en els resultats de dues enquestes, realitzades a escala mundial (amb la finalitat de tenir el major caràcter universal possible): una, dirigida als acadèmics, i una altra als estudiants.