Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Estudis Hispànics Avançats: Aplicacions i Investigació Logo del portal

Joan Oleza nomenat Doctor Honoris Causa en la Universitat Nacional de La Plata

  • 17 de juliol de 2017
Image de la noticia

La Universitat Nacional de La Plata atorgarà el títol de Doctor “Honoris Causa” al professor Joan Oleza Simó, coordinador de la Xarxa d’Excel·lència de Patrimoni Teatral Clàssic Espanyol.

Joan Oleza, professor del Màster en Estudis Hispànics Avançats serà nomenat Doctor “Honoris Causa” el pròxim 22 de novembre de 2017, en el marc del IV CONGRÉS INTERNACIONAL DE LITERATURA I CULTURA ESPANYOLES CONTEMPORÀNIES: Altres diàlegs transatlàntics des de i fins Espanya. A 90 anys de la Generació del 27.

El Consell Directiu de la Facultat d’Humanitats i Ciències de l’Educació de la universitat Nacional de La Plata destaca la labor d’Oleza com a Catedràtic de Literatura Espanyola en la Universitat de València entre 1979 i 2016.

A més, també ressalten del professor Joan Oleza el seu activisme contra la dictadura franquista que va acompanyar el començament de la carrera acadèmica d’aquest. Se subratlla el seu compromís amb la normalització democràtica durant la post dictadura i l’intens treball de gestió universitària com a Director del Departament (1979-1980 i 1985-1990), Secretari de la Facultat de Filologia, Vicedegà (1978-1981) i Degà (1982-1985).

La carrera del professor Oleza ha estat lligada també als antecedents científics, aspecte que també ha sigut valorat des de la Universitat Nacional de La Plata: “la producció en el camp de la literatura espanyola que combina un alt grau d’especialització en les creus interdisciplinaris que insereixen a la literatura en els grans processos històrics i culturals com a eix vertebrador” i el seu aporte a l’hispanisme internacional des de diversos àmbits: el teatre clàssic espanyol i les pràctiques escèniques, les narratives del segle XIX i XX, l’exili espanyol de 1939, la narrativa de la transició política i el gir cultural en l’era de la comunicació.