Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Estudiants del màster

Coneixes la investigació en economia de professors de la Universitat de València?

Els professors José Emilio Farinós i Begoña Herrero, del departament de Finances Empresarials de la Universitat de València, en col·laboració amb el professor Miguel A. Latorre, de la Universitat Catòlica de València, han realitzat la investigació sobre adquisició d'empreses “The decision to acquire listed vs. unlisted firms: Determinants and value effects in the Spanish stock market”.

24 de de maig de 2017

La investigació ha estat publicada aquest any al número 73 (pàgs. 55-94) de la prestigiosa Revista de Economía Aplicada. Segons han revelat els investigadors, en aquest treball s'analitzen els determinants que condueixen a l'adquisició d'una empresa cotitzada versus no cotitzada i s'estén l'evidència prèvia que es refereix a la creació de valor conseqüència d'aquesta elecció controlant per endogenitat. Així mateix, es controla per les condicions del mercat, trobant que els resultats estan condicionats per aquestes. Quan el mercat és alcista, aquest observa l'adquisició d'empreses no cotitzades com a transaccions generadores de valor, mentre que es troba destrucció de valor en la compra d'empreses cotitzades. Pel contrari, quan el mercat és baixista, no es troben rendiments anormals significatius en cap cas.

Per altra banda, els resultats suggereixen que l'oportunisme directiu és un determinant de l'adquisició d'empreses cotitzades tant en un mercat alcista com baixista. Tanmateix, sota asimetries informatives, les empreses compradores canvien les seues preferències en funció de les condicions del mercat.

Els resultats de la investigació revelen que l'oportunisme directiu és un determinant de l'adquisició en empreses cotitzades de mercats alcistes i baixistes

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies