Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Gestió de Negocis Internacionals (iMBA) Logo del portal

Trobada d'estiu de l'aliança IBSA

  • 6 de juliol de 2020
Trobada d'estiu de l'aliança IBSA

Com cada any per aquestes dates, la International Business School Alliance (IBSA) ha celebrat la seua trobada d'estiu anual durant els dies 29, 30 de juny i 1 de juliol. En aquesta ocasió la Facultat d'Economia de la Universitat de València era l'amfitriona de la xarxa, tenint previst rebre la visita de personal de les restants cinc universitats i soci: Hochschule Bremen (Alemanya), The Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration RANEPA - Institute of Business Studies Moscow (Rússia), University of North Carolina Wilmington (els EUA), University of Hertfordshire (Gran Bretanya) i ESSCA School of Management en París (França).

Lamentablement, les actuals circumstàncies sanitàries no han permés la celebració de la reunió de manera presencial, però això no ha impedit un fructífer temps de treball a través de les pantalles, amb la celebració de nombroses videoconferències en les quals han participat els directors del Màster en Gestió de Negocis Internacionals - iMBA de les universitats sòcies, coordinadors de mòduls troncals i coordinadors administratius de totes les universitats de l'aliança. La trobada digital va ser inaugurada pel degà de la Facultat d'Economia, Dr. José Manuel Pastor i dirigit pels codirectors a la Universitat de València del Màster iMBA, el Dr. Enrique Bigné i la Dra. Carmen Pérez-Cabañero.

L'objectiu d'aquestes trobades és compartir experiències docents i de gestió, així com revisar els estàndards comuns quant a continguts, metodologies i avaluació. També es van proposar noves especialitats per part dels socis com a resposta a les noves demandes de l'entorn econòmic global.

Amb més de 40 participants en línia en les sessions plenàries, la Facultat d'Economia espera poder celebrar novament aquesta trobada, aquesta vegada presencialment, el pròxim estiu.

Des de l'any 2004, la Facultat d'Economia de la Universitat de València ofereix el Màster Oficial en Gestió de Negocis Internacionals (iMBA) com a membre de IBSA. En l'actualitat, el iMBA acull a estudiants a tot el món de diversos orígens culturals, geogràfics i professionals, facilitant així la interacció i l'intercanvi d'experiències entre ells i amb el professorat. Aquesta oportunitat es veu afavorida gràcies a la possibilitat d'estudiar durant un any acadèmic en dos països diferents dins de les institucions que componen la xarxa IBSA, perquè el primer semestre és comú per a totes les universitats de la xarxa, corresponent-se amb les matèries troncals d'un MBA internacional, cobrint el segon una especialització diferent segons el destí que, en el cas de València, és el Màrqueting Internacional.

El Màster iMBA ofereix una experiència d'aprenentatge única i està dirigit a persones preparades i entusiasmades amb les demandes acadèmiques que aquest requereix. Els estudiants majoritàriament s'han llicenciat en administració d'empreses, economia, finances, turisme o enginyeria, amb un bon nivell d'anglés; són persones ambicioses, cosmopolites i aventureres, ja que tenen un gran interés per conéixer altres cultures i ampliar els seus horitzons i perspectives de comunicació. L'orientació d'aquest màster va més enllà d'abordar les qüestions comercials entre països, fomentant l'anàlisi crítica del que fa que una empresa siga competitiva en el context internacional. D'aquesta manera, a través del Màster iMBA es pretén formar a professionals capaços, entre altres aspectes, de liderar la presa de decisions en àmbits globals, assumir una consciència de diversitat econòmica i cultural, desenvolupar habilitats professionals de gestió i detectar i anticipar-se als canvis de l'entorn.