Premis de Iniciació a la Investigació Josep Maria Bernabé

  • 11 diciembre de 2014
premis

*VI edició dels Premis de Iniciació a la Investigació Josep Maria Bernabé*. Uns premis adreçats a persones que tinguen o estiguen realitzant estudis de postgrau o doctorat i que premien l'excel·lència dels treballs de recerca realitzants dintre d'alguna de les àrees temàtiques pròpies del Institut. El termini de recepció de treballs és del 1 de desembre de 2014 fins el 28 de febrer de 2015.

L’Institut Interuniversitaria de Desenvolupament Local, mogut pel seu desig de contribuir a fomentar la iniciació a la investigació, convoca el VI premi Josep Maria Bernabé, per a conèixer l’excel·lencia entre els estudiants i doctorands de les Universitats membres de l’Institut (UVEG i UJI), en l’àmbit de les ciències socials, d’acord amb les següents bases:

 

Participants

El premi d'investigació está adreçat a estudiants de doctorat i/o matriculats en un Programa Oficial de Postgrau que tinguen cursats un mínim de 21 crèdits, i a persones que hagin realitzat estudis de doctorat o de postgrau a les Universitats de València o Castelló en els tres últims cursos acadèmics.

Àrees temàtiques

Podran presentar-se treballs sobre qualsevol de les temàtiques pròpies de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local:

• Ordenació i govern del territori, tot incloent l’anàlisi i planificació de recursos territorials (en el context dels objectius de cohesió territorial).

• Les relacions entre usos del territori i medi ambient en el context del desenvolupament sostenible.

• L’àmbit de l’economia regional i urbana i el desenvolupament regional, amb particular referència a l’anàlisi de la competitivitat global de l’economia valenciana en el context nacional, europeu o internacional, així com els nous escenaris i processos d’integració en Europa.

• Les estratègies i polítiques de desenvolupament local –en espais urbans i rurals- i, en general, l’anàlisi de polítiques públiques (en el context dels objectius de cohesió territorial i socioeconòmica).

• Aspectes socials del desenvolupament local. Intervenció comunitària i processos de concertació y dinamització social.

Característiques dels treballs

• Ser originals i inèdits i no haver estat presentats en altres convocatòries similars.

• Deuran tenir caràcter individual.

• Hauran d’estar avalats documentalment pel corresponent responsable del programa de doctorat o el director de la titulació corresponent, o persona en qui deleguen.

• Hauran de ser treballs acadèmics 2011-2012, 2012-2013 i 2013-2014.

Requisits formals i terminis

• Els treballs podran estar redactats en valencià, castellà, anglès o francès.

• Se presentaran original i tres còpies en suport de paper, en format DIN A4 amb marges superiors, inferiors, drets I esquerres de 2.5 cm, utilitzant lletra Times New Roman, 12 punts.

Addicionalment, es lliurarà una còpia en suport informàtic (CD) que continga el treball en un únic arxiu en format PDF.

• L’extensió mínima del text serà de 20.000 paraules, sense incloure bibliografia, índex i notes.

El termini de recepció serà entre el 1 de desembre de 2014 i el 27 de febrer de 2015, en la secretaria de qualsevol de les dues seus de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local.

Altres requisits

La participació en la present convocatoria implica l’acceptació integra de les seves bases i de la decisió inapel·lable del jurat, al qual correspondrà resoldre qualsevol dubte i reclamació no previstes en aquesta

convocatòria. La falta de presentació de la documentació indicada serà motiu suficient per a la seua exclusió.

Jurat

Es constituirà un jurat únic de quatre membres, la presidència del qual recaurà en la direcció de l’IIDL o persona en qui delegue, més tres vocals. La direcció de l’Institut, vista la naturalesa dels treballs presentats, farà una proposta de membres al Consell Interuniversitari de l’Institut, de qui dependrà la composició final dels tres membres restants. En cas d’empat en les deliberacions, decidirà el vot del president del Jurat.

Premi

El IIDL concedirà dos premis, consistents en la publicació dels treballs premiats a la col·lecció de publicacions del IIDL.

Vistos els treballs presentats, el jurat podrà declarar-lo desert en cas que considere que cap dels treballs

presentats s’ajusta als criteris de qualitat exigits i detallats en l’apartat ‘Criteris de correcció i avaluació’. L’edició de cada llibre està valorada en 600€. Serà una publicació interna del IIDL, sense objecte

d’explotació comercial, que s’editarà en format de Quadern de Treball i formarà part de la Col·lecció de Desenvolupament Territorial, Estudis i Documents, Publicacions Universitat de València, constant com a editor el Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local. Cada guanyador rebrà 5 còpies en Paper

Resolució i lliurament de premis

El resultat del VI Premi d’Investigació Josep Maria Bernabé es farà públic en les pàgines del IIDL de Castelló i València (www.iidl.es; www.iidl-valencia.es) durant el mes de març de 2015 i, amb posterioritat, es farà lliurament del mateix en acte púbic al guanyador/a o guanyadors/res.

Premis de Iniciació a la Investigació Josep Maria Bernabé