La baremació dels candidats es realitzarà d'acord amb els criteris següents:

1. Nota mitjana de l'expedient acadèmic de la titulació d'accés: fins a 10 punts.

2. Currículum presentat: fins a 10 punts. Dins d'aquest criteri es valoren els mèrits amb l’assignació d’una puntuació de fins a 10 punts en cadascun dels ítems següents:

a. Assignatures i cursos relacionats amb les matèries impartides en el màster (fins a 5 punts, tenint en compte la qualificació obtinguda). Títols propis o altres titulacions oficials addicionals diferents a la titulació d'accés al màster, relacionats amb els continguts del màster (fins a 5 punts, tenint en compte la qualificació obtinguda).

b. Mèrits d'investigació: publicacions (fins a 5 punts), assistència i participació en congressos i reunions científiques (fins a 3 punts) i participació en projectes d'investigació (fins a 2 punts), inscrits en l'àrea de coneixement d'història de la ciència i comunicació científica.

c. Beques de col·laboració, d'investigació i altres similars obtingudes en convocatòries obertes i competitives, sempre que tinguen relació amb matèries relacionades amb el màster.

d. Experiència laboral: pràctiques curriculars o extracurriculars (fins a 7 punts) i relacions laborals prestades en empreses o institucions (fins a 3 punts) d'àrees i àmbits afins als continguts del màster.

3. Coneixement de llengües (fins a 10 punts). Es valora especialment el coneixement de la llengua anglesa (B2, 2 punts, B1, 5 punts; C2, 8 punts; i C1, 10 punts). Només es tenen en compte els certificats oficials expedits per escoles oficials d'idiomes o institucions acreditades.


4. Defensa dels mèrits i motivació en l'elecció del màster: fins a 10 punts. La comissió pot realitzar una entrevista personal sobre els mèrits al·legats, fonamentalment per a avaluar el nivell de coneixement de llengües imprescindibles per al seguiment dels ensenyaments, anglès i castellà, i els mèrits inclosos en el currículum presentat (justificació de prioritat respecte a altres màsters; justificació de les matèries cursades en la titulació d'accés en relació amb l'orientació del màster; justificació de l'exercici professional amb el màster que se sol·licita; justificació de continuïtat d'estudis de doctorat...).De la mateixa manera, aquesta entrevista serveix per a avaluar l'adequació de les motivacions i expectatives personals respecte a l'oferta formativa del programa.