Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Especialització en Intervenció Logopèdica Logo del portal

Els logopedes valencians consciencien sobre el seu paper en la societat

  • 27 de setembre de 2017

El Col•legi Oficial de Logopedes de la Comunitat Valenciana ha engegat una campanya per a conscienciar sobre el seu paper en la societat i el seu treball amb diferents col•lectius que no poden parlar, engolir o respirar amb normalitat, segons han informat avui en un comunicat de premsa.

La campanya, que té com a lema "T'ajudem a millorar. Tens dret a logopèdia", té com a objectiu assenyalar els beneficis de l'actuació dels logopedes en els trastorns de la parla i la comunicació en xiquets, persones majors, amb malalties cerebrals o que han patit un accident.

L'actuació es difondrà a través de diferents mitjans de comunicació i publicitat exterior i, segons expliquen, reivindicarà el treball d'aquests professionals sanitaris especialitzats a "prevenir, avaluar, diagnosticar i recuperar trastorns de la parla, de la comunicació i del llenguatge".

Segons afigen, la seua tasca és principalment la d'intentar recuperar la veu, engolir sense risc d'ofegament i millorar la capacitat comunicativa, tant per a entendre als altres com per a relacionar-se.

L'organització també aclareix que el seu treball engloba altres competències com a alteracions d'articulació, trastorns de fluïdesa verbal, retard de la parla, trastorns del llenguatge oral i escrit, disfonies, laringectomies, trastorn per dèficit d'atenció i malalties de l'aparell fonador o degeneratives.

El Col·legi de Logopedes indica que a través de la seua pàgina web, tant professionals com ciutadans poden accedir a serveis d'informació com a ofertes d'ocupació o de formació, per als primers, i obtenir dades útils i localitzar a experts, per als segons.