Logo de la Universdad de Valencia Logo Máster Universitario en Investigación en Lenguas y Literaturas Logo del portal

Conferència de Clausura del Màster en Recerca en Llengües i Literatures

  • 14 mayo de 2018
Image de la noticia

El dimecres 16 de maig a les 16 hores en el Saló d'Actes de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, tindrà lloc la clausura del curs del Màster en Investigació en Llengües i Literatures.

La conferència, titulada "No és país per a vells? La caducitat de l'home en la literatura i el cinema contemporanis", serà a càrrec del professor José María Armengol Carrera, professor titular de Literatura nord-americana i Estudis de gènere de la Universidad de Castilla-La Mancha.  En ella abordarà l'acostament, des dels estudis culturals, a la noció d'envelliment com a nou paradigma crític en la producció cultural actual.

 

José M. Armengol es va doctorar “cum *laude” en Filologia Anglesa per la Universitat de Barcelona, amb la tesi Gendering Men: Theorizing Masculinities in American Culture and Literature (2006). Ha publicat sobre representacions literàries nord-americanes de la masculinitat en revistes acadèmiques de prestigi com Signs, MELUS, Critique, Men and Masculinities, The Hemingway Review, Journal of Gender Studies, Postcolonial Studies i Journal of Men’s Studies, entre altres. Els seus llibres més recents inclouen La masculinitat a debat (2008), Richard Ford and the Fiction of Masculinities (guanyadora en 2010 del premi de recerca literària concedit per AEDEAN), Embodying Masculinities (2012), Queering Iberia (2013) i Alternative Masculinities for a Changing World (Palgrave Macmillan, 2014), Masculinities in Black and White (guardonada amb el Premio Javier Coy a la millor monografia concedit per SAAS) i Masculinities and Literary Studies (Routledge, 2017). És un dels dos editors de la revista Men and Masculinities (Sage Publications), a més de co-editor de la col·lecció “Masculinity Studies” de l'editorial Peter Lang. Actualment, és Professor Titular de Literatura nord-americana i Estudis de gènere en la Universidad de Castilla-La Mancha, on dirigeix un Projecte de recerca nacional finançat sobre masculinitats i envelliment en la cultura i literatura nord-americanes contemporànies:

http://blog.uclm.es/proyectomascedad