University of Valencia logo Logo Master's Degree in Law, Business and Justice Logo del portal

Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Xile dóna inici al seu any acadèmic 2021 amb Silvia Barona

  • June 8th, 2021
Silvia Barona

La Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Xile va convidar a la Dra. Silvia Barona Vilar, doctora en Dret i catedràtica de Dret Processal en la Universitat de València, presidenta de la Cort d'Arbitratge i Mediació de la Cambra de Comerç de València i doctora honoris causa en universitats del Perú, Bolívia i Suècia, el passat 18 de maig.

En la seua intervenció va tractar un dels temes més importants en el futur pròxim del dret: la algoritmització que tenen i tindran quasi totes les arestes de la professió a causa de l'avanç continu i cada vegada més accelerat de la tecnologia i la digitalització.

“Té límit aquest món tecnològic que ens acompanya?”, va ser una de les grans preguntes que va realitzar la Dra. Barona Vilar als estudiants, acadèmics i presents en l'esdeveniment, doncs al seu entendre, situacions com a robots dirigint corts o donant sentència són molt més pròximes a les quals alguna vegada imaginem.

“És ineludible que caminem cap a la intel·ligència artificial o robotització de la justícia”, va ser una de les sentències emanades en la xarrada magistral i va explicar que en països com Hong Kong i el Canadà, idees com les Smart Prisons o programes com STEVIE –que permet recrear les històries- ja són cada vegada més comunes i són presents en el món judicial.

“No podem entendre la justícia com una cosa estàtica, sinó com alguna cosa dins d'un entorn”, va asseverar la catedràtica de la Universitat de València per a entendre que el Dret és un altre més dins dels canvis accelerats que viu el món.