Logo de la Universitat de València Logo Màster en Malalties Parasitàries Tropicals Logo del portal

El Dr. Olaf Valverde imparteix una classe magistral sobre la Trypanososmiasis Humana Africana

  • 4 de novembre de 2022

El Dr. Valverde va acudir expressament des de Ginebra, on lidera el Projecte Clínic sobre la Trypanososmiasis Humana Africana del DNDi, per a compartir amb l'alumnat del Màster en Malalties Parasitàries Tropicals de la UV els seus coneixements sobre aquesta malaltia.

La seua conferència del passat 27 d'octubre 2022 va versar sobre la Trypanososmiasis Humana Africana —també anomenada malaltia del somni— i les seues formes, en funció de la subespècie del paràsit causant. Els paràsits que la causen són protozous pertanyents al gènere Trypanosoma, que es transmeten a l'ésser humà per la picada de la mosca tsetsé (del gènere Glossina) infectada per altres persones o animals que alberguen paràsits patògens humans.

El professor va detallar les diferències clíniques entre T. brucei gambiense i T. b. rhodesiense, i va posar especial èmfasi en els prometedors nous productes farmacològics, apareguts recentment, i fins i tot encara en desenvolupament, per al seu correcte tractament.

Així mateix, els alumnes es van delectar amb el visionat d'una pel·lícula d'uns 15 minuts sobre la Missió del Dr. Jamot a Camerun.

Amb més de 20 anys d'experiència de camp en països en desenvolupament, el Dr. Olaf Valverde lidera en l'actualitat el Projecte Clínic de sobre la Trypanososmiasis Humana Africana de la Iniciativa Medicaments per a Malalties Oblidades (DNDi, per les seues sigles en Inglés), una organització sense ànim de lucre que, orientada per les necessitats dels pacients, es dedica a la recerca i desenvolupament (R+D) de medicaments per a malalties oblidades.
 

Alumnat amb el Dr. Olaf Valverde