Logo de la Universitat de València Logo Màster en Malalties Parasitàries Tropicals Logo del portal

El Fòrum d’Ocupació reprén la presencialitat a Farmàcia avalat per més de 40 empreses i entitats, i centenars d’estudiants

  • Fundació General UV
  • 3 de novembre de 2022
 

La participació de més de 40 empreses i entitats, i de centenars d’estudiantes i estudiants avalen l’èxit de la tornada a la presencialitat del Fòrum d’Ocupació a la Facultat de Farmàcia, el primer que el centre celebra en aquest format després de la pandèmia per la covid-19. Una fira dissenyada per a posar a l’abast de les futures promocions d’egressats tota la informació sobre les eixides professionals dels graus que s’imparteixen en aquest centre, a través de taules redones especialitzades i la visita a les organitzacions de cada sector.

Aquest fòrum va comptar així mateix amb el suport institucional de la Universitat de València i la Generalitat Valenciana a través de la Direcció General de Farmàcia i Productes Sanitaris, organismes que van estar representats en l’acte inaugural per la rectora Maria Vicenta Mestre; el director general José Manuel Ventura; i la degana de la Facultat, Hortensia Rico.

Maria Vicenta Mestre, que va obrir l’acte, va destacar “la importància de què el Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València estiga present en cada centre, dedicat a les eixides professionals de cadascun dels graus”, la clau per a promoure l’activitat laboral de les futures promocions.

En aquest sentit, la degana Hortensia Rico, a més de celebrar la tornada a la presencialitat, va remarcar el “programa variat” que presentava la jornada, “centrat en les diferents àrees de coneixement” que s’imparteixen en la Facultat. “Ens visitaran ponents que estaran a la vostra disposició per a explicar-vos i aconsellar-vos sobre les eixides dels vostres estudis, per a donar-vos una informació de gran valor que també trobareu als estands de les empreses, tant si penseu en incorporar-vos al mercat laboral com si preferiu continuar els estudis a través de l’oferta de màsters de la Universitat”, va dir a l’estudiantat present, a qui va animar com a part de l’àmbit de la salut, la principal funció del qual és “millorar la qualitat de vida de les persones”.

Per la seua banda, José Manuel Ventura, qui va participar més tard en la taula sobre les eixides del grau en Farmàcia com a egressat d’aquesta Facultat, va definir el farmacèutic com a un “àmbit molt ampli que s’ocupa, des de la Direcció General de la política i la gestió sanitària, però també de la recerca, la indústria i el sistema sanitari”. “És un camp immens i, per tant, cal estar preparats, ben formats i informats perquè pugueu prendre bones decisions per a desenvolupar la vostra tasca com a professionals del sector”, va afirmar.

El valor de les disciplines que s’estudien a Farmàcia
La rectora Maria Vicenta Mestre, en el seu discurs de tancament de l’acte, va posar l’accent sobre “l’incommensurable valor de la disciplina que esteu estudiant en aquesta Facultat, la qual vos permetrà desenvolupar un treball crucial perquè les ciutadanes i els ciutadans tinguen una vida saludable i la millor qualitat de vida”. “Sou imprescindibles -va afegir- perquè la vida és més segura gràcies a la Farmàcia, la Gastronomia en el seu concepte més saludable i la Nutrició”, va sostindre.

Per últim, la rectora va insistir en què, a més de la transmissió de coneixement i la recerca, “és un deure per a la Universitat de València l’acompanyament a l’estudiantat en el seu camí cap al món laboral mitjançant iniciatives com el Fòrum d’Ocupació que redundaran, finalment, en benefici de totes i de tots”.

A l’acte, a més de professorat i estudiantat de la Facultat de Farmàcia, van assistir el gerent de la Universitat de València, Juan Vicente Climent; el delegat de la Rectora per a Ocupació i Pràctiques, Jesús Soret; el gerent de la Fundació General UV, Cristóbal Suria; l’equip deganal; i d’altres figures acadèmiques com ara el professor Juan Carlos Moltó, antic degà de Farmàcia.

La connexió entre Universitat i món laboral
El Fòrum d’Ocupació de la Universitat, organitzat pel Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, a través d’UVocupació i la Fundació General UV, té l’objectiu de connectar l’estudiantat amb inquietud i interés pel mercat de treball, i aquelles empreses i institucions interessades a conéixer als i les professionals del futur.

Així, el Fòrum de Farmàcia s’adreçà principalment a l’estudiantat dels últims cursos de grau i postgrau, i comptà amb la participació de nombroses empreses i entitats, les quals buscaven conéixer i prendre contacte amb perfils altament qualificats; posicionar-se com a empresa que cerca i valora el talent; i identificar-se com a empreses compromeses amb el desenvolupament de la societat valenciana.

Entre aquestes, hi va haver biofarmacèutiques, conegudes empreses de cosmètica, consultores, administracions públiques, fundacions, col·legis professionals i associacions empresarials, instituts de recerca, màsters oficials i ONG, així com els serveis que la Universitat de València posa a l’abast del seu estudiantat com a suport i guia en el seu camí cap al món professional.

Va ser el cas, per exemple, de Fundació València Activa, LABORA-GVA, Babaria, Divico Consultores, Farma Leaders Talent, Farmamundi, FARVAL, l’ICOFCS, el MICOF, l’INCLIVA o el laboratori NORMON.

Eixides professionals
Una vegada inaugurat el Fòrum, personal tècnic d’UVocupació va impartir un taller d’ocupabilitat amb els “tips” per a aconseguir la inserció laboral en el lloc desitjat.

Després, diferents aules del centre acolliren sengles taules redones sobre les eixides professionals dels graus en Farmàcia, Nutrició Humana i Dietètica, Ciència i Tecnologia dels Aliments, i Ciències Gastronòmiques. Cadascuna d’elles, conduïdes per les respectives coordinadores de grau i amb la intervenció d’expertes i experts procedents tant de l’àmbit públic com del privat.

A partir del migdia, els 41 estands es van obrir al públic per a rebre a l’estudiantat i intercanviar impressions sobre la situació del mercat laboral, així com per a informar de les diferents ofertes vigents que busquen talent universitari per a ocupar llocs de treball altament qualificats.

Els Fòrums del curs 2022-2023
Els Fòrums d’Ocupació de la Universitat de València han finalitzat a Farmàcia la campanya d’aquest primer quadrimestre per a tornar en gener a la Facultat de Ciències Socials (dia 30). Hi ha prevista la celebració d’11 encontres al llarg de tot el curs, organitzats amb la col·laboració de 17 facultats i escoles universitàries.

Els fòrums continuaran en febrer a les facultats de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (dia 1), Dret (dia 15), Geografia i Història (dia 23), i Filosofia i Ciències de l’Educació, (dia 28); el 30 de març tindrà lloc el Fòrum de Ciències al Campus de Burjassot-Paterna; i el 27 d’abril, el Fòrum de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE-UV). Les dates de les trobades de Ciències de la Salut a la Facultat de Medicina i Odontologia, i a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació estan encara pendents de confirmació.

No obstant, les persones interessades a participar en aquests fòrums trobaran tota la informació en el web http://www.uv.es/forodempleo

Llista d'enllaços: