Logo de la Universitat de València Logo Màster en Malalties Parasitàries Tropicals Logo del portal

La professora Lucrecia Acosta Soto imparteix una classe sobre Leishmània en el Màster

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 9 de novembre de 2022
Alumnat

L'especialista en parasitosis humanes va explicar a l'alumnat del Màster en Malalties Parasitàries Tropicals els detalls d'aquesta malaltia infecciosa.

El passat dimecres 2 de novembre, la doctora Lucrecia Acosta Soto, professora en l'Àrea de Parasitologia de la Universitat Miguel Hernández d'Elx (Alacant), va impartir una conferència en el Mòdul de Protozoosis Humanes sobre Leishmaniosis, amb especial èmfasi en les transmissions zoonòtiques. 

La professora Lucrecia Acosta, exalumna del Màster en Malalties Parasitàries Tropicals de la Universitat de València, ha dedicat gran part de la seua carrera professional a l'estudi de l'epidemiologia de la leishmaniosis, una de les malalties parasitàries més importants a nivell mundial. 

En zones endèmiques de leishmaniosis visceral zoonòtica (LVZ), els gossos són considerats el reservori més important i les altes prevalences de leishmaniosis canina (LCan) es troben associades amb la transmissió de la infecció a humans. La doctora Acosta va explicar a l'estudiantat la incidència acumulada, els factors de risc i com contribuir a l'establiment de mesures de prevenció i control de la malaltia tant en cans com en humans. 

A més, la professora Acosta va repassar la situació actual de la Lepra, i va compartir amb l'estudiantat la seua experiència com a responsable del Diagnòstic Molecular i Investigació del Sanatori Fontilles (Centre referencia de Lepra a Espanya), institució on actualment és assessora científica.